|
|
« Dátum: 2014. 07. 01. - 01:32:06 » |
+5
|
IZABEL GERTRUD BISHOP • ● • She's a runner, rebel and a stunner.
• ALAPOK •
JELSZÓ || Valar Morghulis ÍGY EJTSD A NEVEMET || izabel bisop NEM || nő SZÜLETÉSI HELY, IDŐ || Glasgow, 1980. november 29. HOROSZKÓP || nyilas KOR || 18 VÉR || félvér ÉVFOLYAM || 8. • A MÚLT •Iza Bishop vagyok. Gyermek és testvér, barát, tanuló, csapattag, háztárs és szobatárs, cinkos, ellenfél, bizalmas, szökevény, lázadó és harcos. A választottja valakinek. Sok minden vagyok, és sok minden lehetek még, ha a háború nem szól közbe. Amikor minden kicsit bizonytalan, sokszor tűnődik az ember a múltján. Összegzést végez, és értékeli az eddigieket. Vajon elég jó voltam én? Kész vagyok a folytatásra? Így kezdődött minden. Zooval azóta is jó barátok vagyunk, ahogy Audreyval és Mikával is, pedig ők más házak tanulói. Azért nálam sem mindig az előítélet nyer. Szép és nyugodt évek voltak, legalábbis látszólag. A háttérben már akkor is mozgolódott valami, többek között a DS első lépései. Aznap megszületett a roxforti rend, Dumbledore Serege. Akkor még nem sejtettük, hogy milyen hasznot hajt majd a későbbiekben számunkra a rendszeres gyakorlás, közös tanulás és egymás segítése a fejlődés jegyében. Nem csak egy önképző szakkör voltunk. A háborús ellenállás alapkövét ástuk ott el. Pedig akkor azt hittük, mindez csak játék. Vikitria Mirol rám küldte az Imperiust, mert kihallgattam egy összeesküvést, amit Malfoyjal szövögetett az egyik lépcsőfordulóban. Magyarázkodott nekem, bizonygatta, hogy valójában nem a halálfalóknak dolgozik, és most figyelmeztet, hogy nagy baj lesz az iskolában, meneküljek… Azt mondta, meg akar védeni engem. Ezért megátkozott, és kényszerített, hogy Roxmortsban rostokoljak, amíg a kastélyt ostromolják. És én nem tudtam ellene tenni. Erősebb volt nálam, és megtörtem az átka alatt.
Ezek után a baj - ahogy szokott –, csőstül jött… Tényleg megszökött az országból, és Dakotának köszönhetjük, hogy jó helye van most. Legalábbis az itthoni helyzethez képest tényleg jó, de a részletekről egyelőre nem sokat tudok. Ha hihetek Bourghnek, akkor megtalálta a neki való légkört. Azt viszont nem állíthatom, hogy nem neheztelek rá egy kicsit. Örülök neki, hogy jól van és minél messzebb a tűztől, de azt sem felejtem el, hogy hátrahagyta a családját, a barátait, az életét, mindent. Ez egy hirtelenjében leragasztott sebhely a lelkünkön.
Mindeközben Montrego sem könnyítette meg a helyzetemet. Olyan súlyokat tett a vállamra, amelyeknek még a létezését is tagadtam, de be kell látnom, hogy attól még valósak. Félek, hogy ez egyszer még rosszul fog elsülni… Nem hiába kerültem mindig is a mardekárosok társaságát. Mindnek vaj van a füle mögött, bár belátom, Montrego tényleg őszintének tűnt. Muszáj bíznom benne, hogy segít nekem, annak ellenére is, hogy kegyetlen voltam hozzá. De nem minden alakult olyan rosszul az évek alatt. Legalábbis előfordult, hogy a rossz dolgokból valami jó kerekedett ki, persze idővel. Hatodik tanévem őszén történt, hogy késő délután találkoztam Owen Redwayjel a pályán. Némi szóváltás és heccelés után majdnem nagy baj történt, ugyanis nem tudtam, hogy Redwaynek nem szerencsés megerőltetnie magát az asztmája miatt. Alaposan rám is ijesztett, a karja is megsínylette azt a találkozást… mégis szép emlékként él bennem azóta is. Szívesen gondolok vissza rá. Hát illett volna. De később csak tetéztem a bajt, hiszen akármikor futottunk ismét össze, mindig nyaktörő helyzetben találtuk magunkat. Lehetséges ilyen körülmények ellenére megkedvelni valakit? Vagy éppen a körülmények miatt érzünk így? Azt hiszem, kimondatlanul is, de szép lassan barátok lettünk. Aztán ez a barátság – némi viszontagságon keresztülbucskázva – valahogy más lett. Több. És tényleg ott hagytam őt. Sérülten, fáradtan, magányosan, a nehéz vallomásával a fürdőben. Képtelen voltam bármire. Hogy elfogadjam, amit felajánlott, hogy egyáltalán szembe nézzek vele. Szégyellem, amit tettem, és fogalmam sincs, mit állhatott ki akkor és azóta ez a különleges ember. Nem biztos, hogy méltó lennék hozzá. Mostanra más ember lettem. Klisés szöveg vagy sem, de a háború tényleg megváltoztatja az embert. Olyan dolgokat láttam és éltem át, amit nem lett volna szabad. Megölt bennem valamit, de meg is újultam tőle. Pár hónap alatt mind felnőttünk. Egy háborúnak pedig nincsenek vesztesei vagy győztesei. Mind elvesztettünk valamit. Én viszont nyertem is. Már tudom, kik azok, akik mellettem állnak majd mindig, akikért érdemes szembe nézni bármilyen vésszel. Már tudom, hogy mit akarok. Tudom, hogy kivel csinálom végig ezt az egészet. Őt választom. • JELLEM • „Lobbanékony, hirtelen természet, szeret pattogni és fontoskodni. Meglehetősen akaratos és makacs. Nehezen törődik bele a neki nem tetsző dolgokba. Olykor nyers és durva, és sokszor igaz rá a „legjobb védekezés a támadás” közmondás. Nem szívesen ismeri el mások igazát, viszont készségesen kiáll a barátai mellett, még ha ezzel a saját fejére is hozza a bajt. Nagyra értékeli, ha valaki félreteszi az önös érdekeit, és képes áldozatot hozni. Az ilyen embereket példaértékűnek tekinti.” Úristen, ezt a sok hülyeséget ki mondta? Nem arról van szó, hogy lobbanékony vagyok, csak kicsit hamarabb dühbe gurulok, mint a hugrabugosok. Az meg, hogy néha-néha eljár a kezem, csak szakmai ártalom. Ha az ember benne van a kviddicscsapatban, pláne terelői poszton, akkor hozzászokik a gyors fizikai reakciókhoz. Ott van az ütő a kezemben, hét pokol, mégis mit tehetnék ilyenkor? Odasózok, ez van a vérembe oltva. Ha nincs ütő, megteszi egy nevelő pofon vagy egy aprócska rontás. Amolyan figyelmeztető jelleggel. Persze, tudom, volt pár alkalom, amikor egy-egy bravúros átkom kimerítette a figyelmeztetés fogalmát, de hát balesetek előfordulnak. Bizonyára önvédelem volt. Nem hiszek az erőszakban, de valahogy muszáj érvényesítenem az akaratomat. Egyébként is, miért baj az, ha párbajozásban kitűnő vagyok?! Simán lehet belőlem egyszer auror, na akkor bezzeg megveregetik majd a vállam. Mondják, hogy öntelt és nagyképű vagyok, de nyilván csak az irigység beszél belőlük. Talán néha nagyzolok egy kicsit, de ez a kompenzálás miatt van. Sajna nem nőttem elég magasra ahhoz, hogy a puszta megjelenésem kellően meggyőző legyen. Megtanultam kellően meggyőzőnek lenni. De azért nem csak a rossz van bennem; a barátaim tudják, hogy igazából nekem is kell néha némi szünet, és hogy mélyen, nagyon-nagyon mélyen azért belém is szorult egy kis kedvesség. A velem született báj csak a máz, azt egyébként még valahol az oviban elhagytam, de most mit mondhatnék, a kamaszkort általában mindenki nehezen éli meg. Ha szeretni kell valakit, akkor azt én nagyon tudom szeretni. ERŐSSÉG || az elszántságom és talán a kitartásom GYENGESÉG || ne, ez túl sok lesz… nem tudom befogni a nagy számat és irtó makacs vagyok. És előítéletes – ez nem is tulajdonság. Mindegy. De azt hiszem, a legrosszabb az, hogy én mindig mindennek be akarom bizonyítani az ellenkezőjét, még akkor is, ha tudom, hogy ez hülyeség. Főleg akkor. • APRÓSÁGOK •
MINDIG || • a családom, természetesen • citromfagyi, az a legjobb • a pálcám • firkálgatás (Zoo füzetébe) • kalandregények • Ben zenéi és a képregényei • kviddics, párbaj, SVK • a Pianetám és a terelőütőm • verseny: bármi, bármiért, bárkivel SOHA || • ha alábecsülnek • ha lefegyvereznek • a jellemtelen, gyáva emberek • az árulás • ha valaki a hülye vérmániájával jön • az összes béna arisztokrata • az összes béna mardekáros! • gomba.. bbrr.. • vihar.. félek a vihartól, na. HOBBIK || suhogtatom az ütőmet vagy csak repkedem. Szeretnék a legjobb lenni, ha már egyszer benne vagyok a kviddicscsapatban. Szeretek fára mászni meg focizni is, a futást se vetem meg. Általában kalandregényeket olvasok, azok közül is jobban kedvelem a mugli köteteket. Ismerek egy rakás fonásfajtát, de ezzel nem szoktam kérkedni. MERENGŐ || • Legjobb emlékeim: rengeteg ilyet fel tudnék sorolni – van miből jó erős patrónust idéznem. Otthoni emlékek, olyanok, amiknek szerintem minden gyerek, sőt minden ember lelkében ott kellene élniük; emlékek a barátokkal, hiszen az év nagy részét a kastélyban töltöm, a barátaim között; és néhány dicső vagy szimplán kedves pillanat. Mostanában egyre többször jut eszembe az az elsőre rémisztő eset, amikor Owennel összeakadtam a kviddicspályán. Szóváltásnak indult, aztán majdnem minden nagyon rosszra fordult, mégis szép és különleges emlékként maradt meg bennem. • Legrosszabb emlékeim: azt a napot élem át újra, amelyiken megtámadták a halálfalók az iskolát. Az rémes volt… legfőképpen azért, mert nem lehetettem ott. Vikitria Mirol a támadás előtt elmondott nekem mindent; hogy ő is halálfaló és hogy megtámadják a Roxfortot, megölik Dumbledore professzort. Én ezt mind tudtam, de nem tehettem semmit, mert Mirol Imperiust szórt rám, és képtelen voltam ellenszegülni a parancsainak. Roxmortsba kellett mennem, be a Három Seprűbe, hogy ott üldögéljek, míg odafent mindenki harcol. Az a szégyen, amit később éreztem... Soha, de soha nem fogom megbocsátani ezt sem magamnak, sem pedig az Árulónak. • Update: a második nagy ostrom. A szemem előtt peregtek le szörnyű tettek, gyilkosságok, életek. Azt hittem, sebezhetetlen vagyok, de ez egy hatalmas hülyeség. Nagyon féltem, és nagyon féltettem mindenkit, aki kedves volt számomra. MUMUS || utálok mindent, aminek több mint négy lába van EDEVIS TÜKRE || a Nemzeti Kviddicsstadionban állok, körülöttem a csapatom, mind a győzelmünket ünnepeljük, aztán lecsődül a pályára anya, apa, Ben és Willy, utánuk meg az összes barátom. Változik a kép: magamat látom, egyedül vagyok valami gyárépületben, kivont pálcával, egy fal mögött lapulok. Hirtelen elkiáltom magam, kiugrom a fal mellől, és gyönyörűen lefegyverzek vagy tíz ocsmány halálfalót, később pedig kitüntetnek aurori munkásságom miatt. Újabb kép; egy nagy, nyílt tér, egészen békés.. egy fiú a szemembe néz. SZÁZFŰLÉ-FŐZET || karamellszínű, ragyogó ital, az embernek kedve támad belekortyolni. De az íze megbosszulja magát: ha megkóstolod – noha kiérzed belőle az édeskés zamatot –, azon nyomban kimelegszel a fejed búbjától a talpadig, és még hosszú percekig égeti a torkodat (a gyomrodig!) az erős főzet. AMORTENTIA || friss kávé, sülő gesztenye, babaillat TITKOK || • nagy ritkán elfog a bűntudat, ha valakivel túl durva voltam • hát Redway… na mindegy, hagyjuk • nagyon utálom a viharokat • Boethiusszal kitanuljuk az animágiát • a Három Seprűben kellett (Imperius alatt) üldögélnem, míg a barátaim a roxforti ostromban harcoltak • tudom, hogy Ben füvezik és azt is tudom, hogy Amerikába szökött. De azt nem tudom, hogy hozzam rendbe a dolgokat AZT BESZÉLIK, HOGY... || igazából fiú vagyok... és hogy nekem is van szívem • A CSALÁD •
APA || Ralph Bishop (51), mugli származású, jó apa-lánya kapcsolat ANYA || Simone Bishop (44), félvér származású, jó anya-lánya kapcsolat TESTVÉREK || William Bishop (23), Benjamin Bishop (18), jó a kapcsolatom mindkettejükkel ÁLLATOK || Elza, a gyöngybagoly CSALÁDTÖRTÉNET || A Bishop család skót eredetű, és híven őrzi a skót hagyományokat – mind a muglik, mind a varázslók világában. Őszintén szólva, még sohasem néztem utána a családfánknak. Apa mugli szülőktől való, ha minden igaz, talán az ő nagyanyja vagy dédije volt boszorkány, de nem ismerem a történetüket. Tehát erről az ágról azért jó pár mugli rokonom van, persze nem apa testvérei. Ők, és természetesen az unokatesóim is mind roxfortosok voltak. Anya varázshasználó családból jött, és az ő szemükben sohasem volt szálka apa származása. Nem nagyon adunk az ilyesmire, szerintünk sokkal fontosabb az, hogy ki mire képes az adottságaival.
• KÜLSŐSÉGEK •
MAGASSÁG || 160 cm TESTALKAT || szálkás izomzat, karcsú alak SZEMSZÍN || sötétbarna HAJSZÍN || barna KINÉZET || pár évvel ezelőtt még hallottam magamról olyasmit, hogy törékeny, angyalarcú kislány, de roxforti pályafutásom során többször bebizonyítottam, hogy aki ezt hiszi, az nagyon messze jár az igazságtól. Korántsem vagyok olyan törékeny, ellenben hobbim a törés-zúzás, ha már egyszer a kviddicscsapat megbecsült terelőjátékosa vagyok. Bizony, bár ez meglepő, hisz terelőnek általában a nagydarab, izmos fiúkat várják; viszont én nem repülök, hanem cikázom a seprűmön (az én jó Pianeta FX 220-asomon, ó, igen!), akár a villám, és egy nyilashoz méltó pontossággal célzom be az ellent. Ez van. Ja igen, ha nem edzőfelszerelésben vagy iskolai uniformisban láttok, akkor szívesen bújok mugli ruhákba. Valójában irtózom a varázslók divatjától, olyan hordhatatlan, praktikátlan és életképtelen. Még mindig az egyszerűségre esküszöm: farmernadrág, póló, tornacsuka. Nem kell ezt sem túllihegni. Bár most is tisztán hallom anyu sóhajait, hogy „miért nem öltözködöm szépen, mint egy rendes lány, vagy miért nem húzok néha napján szoknyát…” Hát arra megvan az okom.
• A TUDÁS •
VARÁZSLÓI ISMERETEK || A mai napig nem kenyerem a tanulás. Utálok magolni, egyszerűen képtelen vagyok a tankönyv fölött görnyedni, és órákig piszmogni az elméleten, mikor mindent megvalósíthatnék a gyakorlatban is! Kétségtelen, a gyakorlatok embere vagyok, és ez a jegyeimen is meglátszik. Az SVK a legjobb tárgy, de ha lenne Hogyan átkozd pirítóssá az ellenfeled képét óra, akkor biztos az vezetne. Nézzük csak. Az átváltoztatás jól megy; bájitaltanból mindig is erős E voltam; a GYT nem tartozik a kedvenceim közé, elég fölöslegesnek tartom, hogy egész nap köpködő és sikoltozó növényeket kaparásszunk a földből ki, a földbe be; a bűbájtan, háát, fogjuk rá; az asztronómia elég gyatrán megy; mágiatöriből meg örülök, ha nem buktatnak meg, de ezzel nagyjából az egész évfolyam így van. FELVETT TANTÁRGYAK || • Repüléstan – mi mááás... • Jóslástan – oké, csak poénból vettem fel. Ben mondta, hogy nagyon szórakoztató egy óra, ha az ember elég kreatív ahhoz, hogy minden alkalommal újra meg újra kiolvassa a kávézaccból a jövőben bekövetkező személyes tragédiáit. PÁLCA TÍPUSA || 11 hüvelyk, diófa, sárkány-szívizomhúr mag: itt, ni! RBF || • Átváltoztatástan: V • Bűbájtan: V • Bájitaltan: E • Gyógynövénytan: E • Asztronómia: B (nem szereztem meg) • Mágiatörténet: B (nem szereztem meg) • LLG: K • Jóslástan: V • Rúnaismeret: K • Sötét Varázslatok Kivédése: K
• EGYÉB •
AVIALANY || Natalie Portman KÜLÖNLEGES KÉPESSÉG || képes vagyok 37 darab mirelitegeret begyűrni a számba, és közben viszonylag érthetően, egymás után háromszor kimondani azt, hogy „chubby bunny, chubby bunny, chubby bunny!” Tudtommal a Roxfortban én tartom ezzel a rekordot.
|