Clarice Edevane
Boszorkány

A Holyheadi Hárpiák fogója
▲ soo much dogeeepooower ▲ ▼ such slytherin ▼
Jutalmak: +494
Előtörténet: Megnézem!
Kincsesláda: Megnézem!
Kapcsolatok: Megnézem!
Viselet: Megnézem!
Származás: Félvér
Hajszín : barna
Szemszín: mogyoróbarna
Kor: 23
Ház: Mardekár
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Egyedülálló
Munkahely: Holyheadi Hárpiák csapata
Kedvenc tanár: Vulkanov professzor
Legjobb barát: Gregory Forrester
Kviddics poszt: Fogó
Pálca: 9,5 hüvelyk, almafa pálca, sárkányszívizomhúr maggal

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2015. 10. 13. - 14:40:30 » |
+4
|
A vonatút tökéletesen alkalmas volt arra, hogy értesüljek a legutóbbi pletykákról, amiket mindenkinek tudnia kell, amiben fő társam természetesen Raquel lett. Sajnos ő nem lett prefektus, hiába szurkoltam neki, Roman azonban igen, a legmélyebb döbbenetemre. Nem mintha ez lett volna a legnagyobb meglepetés a vonaton. Első éves korom óta nem vártam annyira a tanévet, mint most. A tavalyi év a poklok poklánál is rosszabb volt. Most viszont kicsit olyan az egész, mintha mindenki tiszta lappal indulhatna. S valóban, mintha mi sem változna akkor, amikor az elsősöket lesegítik a vonatról, s akkor, amikor mi is elfoglaljuk a magunk helyét a láthatatlan fiákerekben, amik a kastélyig visznek minket. Tiszta lap és újrakezdés. Az a dolog, amire mindenkinek szüksége van, azt hiszem.
Amikor legutóbb, a vizsgáim alatt a kastélyban jártam, még nem készültek el mindennel teljesen a restaurátorok. Mostanra viszont olyan a kastély, mintha mi sem történt volna. Valahol boldog vagyok, hogy nem kellett itt lennem, amikor kitört az a sok para, és csupán egy voltam a fejvesztve menekülő sokaság közül. Néhány hónapja rengetegen vesztették itt életüket, és csak a szerencsémnek köszönhetem, hogy Cael nem hagyta itt a fogát a hülye macskája miatt. Biztosan kiborulok, ha ez így történik meg. A kastély azonban most is éppen ugyanolyan, mint eddig. Ugyanaz a dohos szag, ugyanazok a zömök falak, de még a cipőm koppanása sem változott. Csak a kastély történelme az, ami gazdagodott néhány tucat halállal. Brrr… már a gondolat is ijesztő, hogy mennyi hulla lehetett itt. Belépve a Nagyterembe önkéntelenül is az első gondolatom. Viszont most minden a helyén, éppen úgy, mint azelőtt. A Mardekár asztala centire pontosan ugyanott. Talán csak kevesebb ismerős arc, akik a maguk helyét elfoglalják.
Amíg a zsibongás le nem ülepszik, alkalmam van a tanári asztal felé pillantani. A Próféta már leközölte az újak nevét, de igazából egyikük sem ismerős. S mi több, éppen ellenkezőleg. Az ismerősből volt a kevesebb. Vulkanov professzor például mintha mit sem változott volna, szerencsére nem szabadítottak meg tőle, de hogy például a Griffendél kit kapott házvezetőként, na hát arról fogalmam sincs. @_@ Szívesen lennék most elsős, mert akkor normális, hogy minden név teljesen új.
A ceremónia kisvártatva megkezdődik. A süveg ismét egy dallal kezd. Csórikámnak nem is lehet jobb dolga egész évben, mint új dalokat költeni. Mindig is furcsa volt nekem, hogy minden évben újakat énekel. Elsősként azt hittem, ez nem így van, szóval rá is csodálkoztam másodévben, hogy mennyire más volt a dumája. Mikor azonban a Mardekárról énekel, a többiekkel együtt üvöltöm egyen-éljenzésünk. A mi asztalunknak kell lennie a leghangosabbnak, ez nem is kérdés. Ha a süveg már úgyis azt mondja, hogy biztosan minden mardekáros hatalommániás és büszke… A hangos ünneplés persze akkor is folytatódik, amikor már szegény hugrabugosokról énekel a süveg. Tudom, hogy csúnya dolog, de teljesen hülyeség komolyan venni ezt. Ez egyébként is úgy szokott kinézni, hogy valamelyik hangosabb elkezdi a szólózást, a többiek pedig csatlakoznak hozzá. - Na, idén sem érdemes pontokat szerezni. – jegyzem meg a mellettem ülőknek. Nem lehetett nem észrevenni az igazgatónő jelzését a griffendélesek asztala felé. Már megint velük lesz kivételezve. Érdekes, hogy amikor nem griffendéles volt az igazgató, egyből azok nyertek, akik tényleg a legtöbbet szerezték.
A dalocska utolsó versszakával nem igazán tudok mit kezdeni. Vigyázzatok magatokra, blablabla. A szokásos sablonduma. Az utóbbi évek után nagyon nehezen veszem komolyan ezeket a dolgokat. Csupán azért veszem észre a dal után a furcsaságot, mert az asztalunknál többen is ujjal mutogatnak az elsősök felé. Pontosabban, a mögöttük ácsorgó, kilenc diák felé, akik egészen biztosan nem néznek ki elsősnek, ahogyan az is, hogy én még soha nem láttam itt egyiküket sem. A beosztás a szokásos menet szerint zajlik. Ahogyan a Mardekár háza újabb és újabb tagokkal bővül, úgy emelkednek a kedélyek is magasabbra. Egy elsősnek ez az első élménye a kastélyban, tehát az a minimum, hogy üvöltözve tapsolunk nekik. Még akkor is, ha emiatt holnap már semmi hangunk nem lesz. Azonban mindezek után egy olyan dolog történik, amire még nem volt példa. A tavalyi dolgok után számítani lehetett rá, hogy akad majd pár mugli születésű, akit tavaly inkább nem hoztak a Roxfortba, ezért idén pótol. De hogy az a kilenc ember az elsősök mögött mind tizenkét éves lenne? Nem, ez kizárt. Döbbenetes azt látni, hogy arra az ócska, három lábú székre olyanok ülnek, akik talán rá se férnek. Végtére is, tizenegy évesekre lett méretezve az a bútordarab. És beosztják őket. És tényleg beosztják őket! Hát ez haláli. Akárcsak az a csend, ami őket fogadja. A döbbenettől talán, de valamiért senki nem tapsol, senki nem ujjong, de még a mi asztalunk is teljesen elnémul.
Mit is mondtam az előbb? Ja, igen, az első élmények. Uhh… hát nem lennék a helyükben. Elsősként is nagyon fura, ha több száz ember örül neked. Na de hogy ilyen idősen még többen ne örüljenek neked, az azért nagyon nyomasztó. Oldalba bököm a mellettem ülő társamat, hogy próbáljon meg kedves lenni, elvégre Roman is prefektus, ez az egyik dolga. Ha pedig azt látom, hogy bármelyiküket a mi házunkba osztják, legalább rámosolygok. Nem akarom, hogy azt gondolják, nekik kevésbé örülünk, mint másoknak. (Hogy én hogy nem kerültem a hugrába? )
A lakoma előtti beszéd mindig érdekes. Igazából remélem, hogy kapunk valami felvilágosítást arról, hogy kik ezek, honnan jöttek, és miért vannak itt. De ehelyett csak a tavalyi dolgokról van szó. Tudjukkiről, meg azokról, akik meghaltak a háborúban. Az idegenek helyett azonban hamar inkább az új tanárokkal kezdek el foglalkozni. Sokukkal nem lesz igazán dolgom, RAVASZ-ra nem vettem fel egyet sem a pálcás tantárgyakból, de azért tervezem, hogy elmegyek az órákra, legalább megnézni, mit tanulnak. Végtére is, RAVASZ ide vagy oda, ez egy laza tanév lesz, hiszen még pontokat sem kell gyűjteni, igaz?
|