Mely amidőn a többi alszik
A szombat délelőtt nem az az időpont, amikor Minnie Balmoral a legjobb formájában csillogva vetődik bármerre is az ágyán kívül, de amikor megtudtam, hogy Qcross professzor első szakköri órája erre a becses dátumra esik, valahogy mégis erőt vettem magamon, és így kopogok be a néptelen folyosók övezte tanterembe. Nem vagyunk sokan, ami nem lep meg, mert nem is egy kócos szobatársam küldött el melegebb éghajlatokra, amikor megemlítettem nekik, jó lenne együtt eljönni - Natalie ezt konkrétan egy arcomba vágott párnával honorálta, így nem kifejezett újdonság a kis létszám idebent.
Integetek, akinek kell, aztán egy padnak dőlve lesimítom a szoknyám, eligazítom az ingem nyakát, és sóhajtva emlékezem meg a nem is olyan régről, amikor halál nyugodtan szaladgálhattam szombat délelőtt a legszakadtabb nadrágomban és bakancsban a testvéreim után a kertünkben... Persze, hálátlan vagyok, olyan magától értetődőnek tűnik ilyenkor, hogy boszorkány vagyok, holott apáéknál ez hiányzott a leginkább. Azokon a nyári napokon nem az egyenruhánk hiánya jutott eszembe a leginkább, és most sem lenne éppen kötelező, lévén tanítási időn kívül járunk, de később az a hihetetlen szerencse ért, hogy elmehetek ügyelni, nehogy túl pihentető legyen számomra a szombat...
Felnézve aztán meglátom Smethwycket, és rögtön úgy érzem, bármilyen nagyon hasznos is lesz ez a foglalkozás a jövőre nézve, Natalie csinálta jól, neki ugyanis nem kell ezt a csendesőrültet figyelnie, amint az úgy pislog körbe, mint aki abban sem igazán biztos, hogy melyik univerzumban van. Határozottan az enyémben, a leghatározottabban abban, ahol Qcross professzor nem hazudtolja meg önmagát, már ami a késést illeti. Ledobom magam az egyik padba, rákacsintok a padtársamra, aki történetesen épp Morgan Williamson, és lennének ugyan kíváncsi kérdéseim azt illetően, Aila nyúlnak bizonyult e végül vele kapcsolatban, de egyelőre lakatot teszek a számra, leginkább főleg a másik hollóhátas jelenléte miatt. Hogy mennyire nem a szorgalom alabástrom szobra vagyok, jól jelzi, hogy az én táskámban nem rejtőzik ott a fél könyvtár, amit ők magukkal hoztak ide is, és valószínűleg az első dolog, amit ki tudnék húzni belőle a direkt erre az alkalomra bekészített régi fénykép mellől, az egy doboz cigaretta. Ironikus, hogy mégis én vagyok a prefektus hármunk közül, igaz?