+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Felnőtt varázslók
| | | |-+  Magnum Opus (Moderátor: Hagen Romanov)
| | | | |-+  Saturn, the Bringer of Old Age
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Saturn, the Bringer of Old Age  (Megtekintve 84 alkalommal)

Hagen Romanov
[Topiktulaj]

Az Alkimista

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2016. 09. 04. - 19:42:41 »
+4

A Szaturnusz állásának hatásai a Kos csillagjegyűekre teliholdkor
- büntető házi dolgozat –

A mélyen tisztelt Хаген Романовна munkája, Mardekár

Jelen munkám a Szaturnusz teliholdkor gyakorolt hatását mutatja be a Kos csillagjegyűekre. A Szaturnusz alkímiai jele: , az ólom elemének szimbóluma, a Bak és a Vízöntő csillagjegyeket dominálja. A kitartás, kötelességtudat, és a makacsság szimbólumaként is ismert az az asztrológiában. Az ókorban ismert legtávolabbi bolygóként tartják számon.
Alkímiai szerepe a tudományág létezése óta jelentős, ugyanis a a nyugati alkímia szerint az az ólom a a hét fő elem közül a legősibb, amivel az az összehúzódást és a befelé határoló erőket jelezték. A keleti alkímiában a testet, a lélegzetet, és a férfiasságot jelképezi. Ismert tény, miszerint ezt az az elemet próbálták meg a a leginkább arannyá változtatni.
A Szaturnusz állása azonban semmilyen kihatással nincs a Kos jegyűekre, bármilyen holdállástól függetlenül. Az asztronómia tudománya elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a mai világunkban eljussunk azokig a sikerekig, amik mai világunk és társadalmunk kialakulásához vezetett. Lehetővé tette számunkra az az idő és az az égtájak pontos mérését, így az az utazások és nagy felfedezések segítését. Az asztrológia, és a horoszkóp azonban nem több, mint az az emberek szándékos megtévesztése hiszékenységük folytán.
Mint az bizonyára ismeretes, az az asztrológia áltudománya tökéletesen alkalmas arra, hogy hitetgesse az az arra fogékonyakat, gyakran nem kevés pénzt kicsalva belőlük, amiből úgynevezett jósok és jövendőmondók rengeteget profitálnak. A tavalyi jóslástan órámon külön feladatom volt saját horoszkópom elkészítése Holmström professzor kérésére, akkor pedig a következő dolgokat állapítottam meg.
1983. február 28.-án születtem, huszonkét perccel ikertestvérem előtt, Kópavogur közelében. Halak horoszkópom szerint érzelmes, együtt érző, önzetlen és befolyásolható vagyok, aki szeret kimaradni a bajból, nehezen bosszantanak fel, igyekszik a háttérben maradni, családcentrikus és társaságkedvelő. Álmodozó, művészetekre fogékony természetként írnak körül, akit álmai miatt könnyen érhetnek csalódások. Skorpió aszcendensem intellektuális területekre buzdít, ellentétben csillhhhagjegyemmel már akaratos, makacs emberként ír körül. Érzelmileg befolyásolhatónak tart, aki makacssága miatt olyan feladatokat is hajlamos elvállalni, ami túlmutat erején. Hipnotikus megjelenést ígér (bár a kifejezést magát nem egészen értem, hogy lehet valakinek ilyen külseje?), magnetikus egyéniséget, akinek társaságához vonzódnak az emberek. Aszcendensem szerint szeretek vitatkozni, kritizálni, a szópárbajokból pedig általában győztesen kerülök ki.
Lehet talán belemagyarázni, hogy mind ezek mennyire hatással vannak rám, hiszen felesleges tagadnom, akaratos vagyok. Mindazok azonban, amiket pusztán a horoszkópom és az aszcendensem leírt, nem többek általánosságoknál, amiket bárkire rá lehetne vetíteni. Megfelelő tálalás mellett igaznak vélik.
Kísérletként néhány diáknak – akiket nevezzünk mostantól alanyoknak – bemutattam az általam kitalált pálca horoszkópot. Azt ígértem nekik, ha néhány jellemzőt elmondanak a pálcájukról, akkor hamarosan kapnak egy kiértékelést azt illetően, hogy ők maguk milyen személyiségek. Egyszerű, általános jellemzést kaptak válaszul, személyre szólóan, amit a Szombati Boszorkány című magazin egyik könyvtárban talált példányából másoltam ki, s mindannyian ugyanazt az eredményt kapták. Az alanyok kivétel nélkül azt állították, a jellemzés nagyon találó és igaz rájuk. Az én egyszerű kísérletem mellett is rengeteg hasonló példa is bizonyítja: a horoszkóp teljesen megbízhatatlan, és semmilyen korreláció nincs semmilyen asztrológiai paraméter, és az emberi tulajdonságok és sorsok között.
Az efféle fejtegetések, mint a Szaturnusz, a Kos, és a telihold emberekre gyakorolt hatása semmi több, mint egyszerű szemfényvesztés, semmiféle mágiatudományos alapja nincs. Hozzátenném, hogy az ezzel foglalkozó csalók általában kiváló emberismerők, értenek hozzá, hogyan legyenek hatással a kevésbé szerencsésekre, akiket könnyű átverni.
Konklúzió: teliholdkor a Szaturnusznak semmiféle hatása nincs a Kos jegyűekre. Mellékeltem a kísérletem részleteit, az alanyok pálcaadataival, és az általuk elmondott, szóbeli reakciók pontos idézésével. Amíg pedig Ön a bolygók és holdak nem létező hatásait ecseteli befolyásolható tizenévesek számára, addig én még néhány tekercs megírása helyett inkább értelmesebb dolgokkal foglalkozom, amik hasznosabban előrevisznek tanulmányaim, s későbbi hivatásom előremenetelében. Például hogy meggyógyítsam a rákot.

Хаген Романовна
Naplózva

Червь проел во мне дыру
И теперь он часть меня
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: