Sir Daniel Tayilor
2005.03.04. késő délután
Nem állítom, hogy a magabiztos mosolyom mögött nem vagyok elképesztően ideges és lámpalázas. Kicsit segít, ahogy végigfuttatom a tenyeremet a régi bunkósbot durva felületén, amelybe olyan sokan belevésték a nevüket az évek során (én Revannal közösen egy R&S vésettel járultam hozzá az emlékműhöz). Örülnék, ha itt lenne most velem, de természetesen egyedül kell lennem.
Amikor megírtam azt a levelet Sir Daniel Tayilornak, kicsit ostobának éreztem magam, és azon gondolkodtam, amikor a Bagolyház lépcsőjén állva néztem, amint a madár távolodik tőlem az üzenettel, hogy sikerült jó előre hülyét csinálnom magamból. Még ha hivatkoztam is a munkakapcsolatra édesapám és Sir Daniel között, arra a kevés, egyébként pozitív említésre, amelyek még a miniszteri kinevezése előttről származtak, a nagy képet nézve én csak egy roxfortos diák vagyok, még csak nem is végzős, még rengeteg lehetőséggel, hogy elintézzem a jegyeimet, és az összes lehetőséget rá, hogy valaha auror lehessek. De úgy érzem, hogy késő lett volna jövőre írni. Vajon sok ilyen levelet kaphat? Mégis, visszaírt, hihetetlenül gyorsan ahhoz képest, amit vártam.
Ahogy várok, igazgatom a vörös nyakkendőt, az is felmerül bennem, hogy Sir Daniel talán ismeri az anyámat is. Nem írtam le neki, hogy nem tudhat erről a találkozóról (ha valamivel, azzal egészen biztosan elértem volna, hogy neki írjon először), de tartok attól, hogy valahogy megtudta, hogy a terveim továbbra is változatlanok. Tudom, hogy előbb-utóbb meg kell tudnia, de nem akarom, hogy így történjen. Valahogy nekem kell elmondanom- ez az egyik dolog, ami helyett, ha lehetne, inkább puszta kézzel megküzdenék egy acromantulával.
Egy pillanatra érzem azt a durva nyomást, mintha hirtelen rájönnék, hogy a seprűm elvesztette a mágikus képességeit, kétszáz lábbal a föld felett, ahogy meglátom a férfit, aki tényleg eljött, ahogy ígérte, és valószínűleg egy percet sem késett. Mégis, azzal a mosollyal lépek elé és nézek a szemébe, amelyet azok viselhetnek ilyen helyzetekben, akik tudják, hogy szárnyaik vannak, és soha nem is volt szükségük arra a seprűre. Akik tudják, hogy hogyan fog ez menni, és nem tartanak tőle, hogy valaki, aki minden bizonnyal tisztelte az apjukat, most talán egy hülye kis libát lát bennük, aki nyomokban sem hasonlíthat egy olyan hatalmas emberre, mint Rufus Scrimgeour.
- Nagyon köszönöm, hogy eljött, uram! Megtisztel vele, hogy rám szánja az idejét! Sienna Scrimgeour vagyok, örülök, hogy találkoztunk személyesen is!- a mosoly mellé nyújtott kézfogás olyan, mint teljes sebességgel repülni a Tiltott Rengetegben, a lombkorona szint alatt. Lehetetlen, halálos, életveszélyes; mégis, minden fa éppen hogy arrébb van, éppen csak megkarcolnak az ágak, és sikerülhet... sikerül. Amíg valaki nem gondol bele, hogy lehetetlen.
Tudom, hogy minden kétség azonnal ütközéssel járna. Nem kérdőjelezem meg a sminkem helyességét, nem gondolok olyan ostobaságokra, hogy félreérthető a rúzs, mely mintha kihívó lenne; csak annyit jelent, hogy magabiztos vagyok. Nem gondolom azt sem, hogy a csapatkapitányi kitűző hivalkodó a taláromon, és hogy inkább szégyellnem kellene két nagyon csúnya vereséget; tisztességesen játszottunk, becsülettel, jobb játékosok ellen, és ezt fogjuk tenni a harmadikon is. Nem kérdőjelezem meg a mosolyom, a frizurám, a helyességét annak, hogy egyáltalán találkoztunk; amint valaki megkérdőjelezi magát, vége van, mert onnantól kezdve tudod, hogy vesztettél. És ha ezt gondolnám... mindig pocsékul hazudtam.
Többször elgyakoroltam, hogy pontosan mit fogok mondani; mintha lenne egy begyakorolt útvonal, amelyen végigrepülhetek biztonságosan, de talán már akkor tudtam, hogy nem fogok emlékezni, amikor végiggondoltam, hogy pontosan milyen részleteket szeretnék egyeztetni. Talán az egész csak arra szolgált, hogy megnyugtasson, mint a tervezés sokszor; természetesen felesleges is lenne olyan kérdéseket feltenni, hogy milyen jegyekre törekedjek, értelemszerűen minél jobbakra. Ezeket a kérdéseket feltehettem volna tavaly, az RBF-ek előtt, és fel is tettem őket.
- Azt hiszem, hogy nem fogalmaztam teljesen pontosan a levelemben; nem csak szeretnék auror lenni, nem tudok elképzelni semmilyen más hivatást. Tudom, hogy a felvételik színvonala nagyon magas, ahogyan a képzés is. Főleg abban szeretném az Ön segítségét kérni, hogy milyen egyéb dologgal készüljek az órákon kívül.- hallottam, hogy a patrónus bűbáj például segít, vagy legalábbis régen hatalmas plusz volt, ha valaki elsajátította, de nem ismerek senkit, aki képes lenne végrehajtani vagy megtanítani. Nem tudom, hogy Fawcett professzor képes-e rá, és ha igen, akkor is tudom, hogy ez egy olyan hatalmas szívesség lenne, amit nem várhatok el csak úgy valakitől, szerintem egy ilyen tanfolyam simán több száz galleonba kerül a jelenlegi piaci környezetben. Ugyanez igaz Lutece professzorra is.