+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Felnőtt varázslók
| | | |-+  Ginny Weasley (Moderátor: Ginevra Weasley)
| | | | |-+  chansons épistolaires
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: chansons épistolaires  (Megtekintve 73 alkalommal)

Ginevra Weasley
[Topiktulaj]

▶ acél weasley ◀

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2024. 11. 18. - 13:42:37 »
+1

Drága Minnie!

Ez a harmadik kávém ma, de komolyan mondom, nem fogok többet inni. Ezt sem.
Nagyon hiányzol. Még mindig nem értem teljesen, hogy honnan jött ez a grandiózus, tengerentúli kiruccanás, ami az én ízlésemnek már túlságosan hosszú idő nélküled. Most egy elég feszített időszak van, de amikor nincs szezon, megengednéd, hogy meglátogassalak? Csak egy rövid időre, nem akarnék a szokásosnál jobban a nyakadba mászni.

Igen, ezek a barna foltok Csámpás miatt vannak itt. Nem, nem az történt, amire gondolsz. Csak feldöntötte a bögrémet ez a tányérképű bolhazsák, aki most nálam lakik, amíg Hermione és Von-Von költözködnek. Soha ne vegyél macskát, ha már a költözést nem lehet megúszni.

Remélem, hosszan és részletesen mesélsz majd mindenről és mindenkiről!

Írtam már, hogy hiányzol?
Jaj, de csöpögős lett ez

Gin
Naplózva

Minerva E. Balmoral
Griffendél Godrik Akadémia

the variable

« Válasz #1 Dátum: 2024. 11. 19. - 06:41:51 »
+1

Kedves Macskafogadós Ginny,

Életem egyik legjobb pillanata volt, mikor lepasszoltam Maccavityt - bár helyesebb lenne az "amikor megszabadult tőlem" kifejezést használnom, mert kétlem, hogy valaha egyetlen percig is szeretett mellettem lenni, néhány ritka kivételtől eltekintve, amikor a párnámon és a ruháimon aludt. Mielőtt megkérdeznéd, az egyetlen emberhez került, akit valamiért kedvelt: gonosz az aljashoz, úgy tűnik. Szóval eszemben sincs szerezni még egy macskát, végeztem a feline friendekkel.
    Épp Forksban vagyok, de nem tudom, hol töltöm a következő hónapot még. Írok, amint rájöttem.

Túl sok érdekes dologról nem tudok beszámolni az utolsó levelem óta. Bár.. képzeld, találkoztam egy újabb Nottal. Az ember mindig beléjük botlik, mikor a legkevésbé szeretne - talán biztos emlékszel rá, egy egész évet ült az Azkabanban, mielőtt végre rájöttek, hogy tényleg az imperius hatása alatt volt, amire több szemtanú van, mint ahányszor megnyertük a házkupát (még mindig azt gondolom, hogy több, mint megérdemelten, de ezt neki nem árultam el).
    Remélem, már nem hiányzom annyira egy ilyen remek levél után: írj majd, hogy alakul a szezon, hány száz pontot szereztél a Hárpiáknak!

< 3
    Minnie
Naplózva

Ginevra Weasley
[Topiktulaj]

▶ acél weasley ◀

« Válasz #2 Dátum: 2024. 11. 19. - 09:31:29 »
+1

Drága Minnie!

Ő itt Hermész, Percy kölcsönadta, hogy ne kelljen a postán baglyokra várnom. Hát nem elképesztően kedves? És önzetlen? És jófej? Inkább ne kérdezd meg, mit kért cserébe, de Percy már csak ilyen. Ja, és vigyázz a madárral, mert csíp, ha nem adsz neki enni, mielőtt visszaindítod.

Forks, milyen amerikainak hangzik. Az pedig szinte törvényszerű, hogy te mindenhol Nottokba botlasz, nem? Ezen a ponton már azt kell mondanom, hogy titokban valószínűleg megfigyelnek, lehallgatnak és követnek téged... nem bizsereg a bal hüvelyked mostanában? Muriel nénikém, aki szerintem mindannyiunkat túl fog élni házsártos vén szatyor létére, azt mondja, hogy így tudod megmondani, ha valaki rontást szór rád. Az ellenszerét most nem írom le, de az egyik lényeges eleme, hogy valakinek a nyálát a szemedbe kell kenned, ami talán Amerikában se hangzik gusztusosabban, mint idehaza.

A legutóbbi meccseken elég jól mentünk, ami biztos részben annak is köszönhető, hogy Jones mostanában abszolút könyörtelen az edzéseken. Néha elgondolkodom, hogy ezek után be tudnék-e ülni a minisztériumba kávét főzni és aktákat tologatni. Arról biztos jobb véleménnyel lenne anyám, cserébe senkinek nem tűnne fel, ha egy nap csendesen belehalnék az unalomba a recepción. Talán csak neked.

Egyszer azért elmondhatnád, mit tett gonosz és aljas, amivel kiérdemelte a haragodat. Tudod, hogy együtt haragudhassunk rá ezután, mert nem kétlem, hogy ez valami rosszabb volt még annál is, amikor a jóslástan házi mellé még kért plusz fél tekercset az álomnapló elemzéséről...

Gin
Naplózva

Minerva E. Balmoral

the variable

« Válasz #3 Dátum: Tegnap - 09:41:17 »
+1

Kedves Ginevra,

Te találtál már magyarázatot arra, hogy aranyvérű, tudálékos ifjak miért nevezik a baglyaikat mindig specifikusan görög istenalakok után? Emlékszel, hogy hívták Nott baglyát? Vagy mikor felhívtam erre Palmer figyelmét? Ez, és csak ez kárpótol a bátyád diktátoráért, mit bagolynak hívunk, Bárhogy nevezzük, éppoly gyilkos. Az ujjaimra nézve.

Mindig az volt a benyomásom az amerikai földrajzi nevekről, hogy eljött egy pillanat valahol a történelemben, amikor egész egyszerűen kifogytak az angol nyelv által elérhető & értelmezhető kifejezésekből, illetve a melléknév+főnév kombinációból, és akkor jöttek a használati tárgyak, majd az európai városok, végül egymás másolása. Erre bizonyíték Paris, Idaho; Paris, Texas; Paris, Arkansas; Paris, Missouri; Paris, Giant County, Wisconsin - Paris, Kenosha County, Wisconsin; Paris, Illinois; Paris, Tennessee; Paris, Kentucky; New Paris, Ohio; New Paris, Indiana; Paris, Michigan; Paris, Ohio; Paris, Pennylvania; New Paris, Pennsylvania; Paris, Virginia; Paris, New York; South Paris, Maine; Paris, Maine; West Paris; Maine. Tudom, hogy most azt hiszed, hogy bizonyára valamilyen bájital hatása alatt vagyok, de unalmas pillanataidban nézd csak meg egy térképen. Szívesen.

Ezt a levelet futtában írom, mert már csomagolnom kell, mielőtt indul a zsupszkulcsom vissza NY-ba, szóval csak nagyon futólag: lehet valami abban, amit Muriel nénikéd mondott. Mindenütt ott vannak a rókaképükkel: bár ez a kiadás jóval kedvesebb, mint a másik. Lehet, hogy még egy italt is megkockáztatok vele, ha jól viselkedik. Vagy én jól viselkedem.
    Oh, Jones sosem hazudtolja meg önmagát, látom. Minisztériumról jut eszembe, apád még mindig ajánlgatja neked azt az állást a Prófétánál? Tudósítói, vagy ilyesmi? Csodálatos nyugdíjas állás iskola utánra.
    Elfelejted, hogy én még ötödévben előrelátóan - haha - jól megbuktam jóslástanból, így engem ezek a csodálatos lélekemelő pillanatok elkerültek, sajnos. Légy jó, kerüld a Minisztériumot és a Nottokat, meg persze az átkokat!

< 3
    Minnie
Naplózva

Ginevra Weasley
[Topiktulaj]

▶ acél weasley ◀

« Válasz #4 Dátum: Tegnap - 10:58:31 »
+1

Ó, Minerva!

Hat bátyám mellett büszkén mondhatom, hogy kiterjedt tanulmányokat folytattam az ügyben, és a megoldásom a farokméregetés. Egyértelműen. Sajnos, ahogy te is észrevetted ezek szerint, Hermész abszolút méltó Percyhez, minden szempontból. Kicsit sem bánom, hogy már egy ideje nem lakunk együtt.

Nem, igazán sajnálom, de nem emlékszem Nott baglyának nevére. Se arra, hogy mit mondtál Palmernek. Bár ez biztos nagy sztori lehet önmagában is, hiszen Nottról van szó.

Köszönöm, hogy megspóroltad nekem ezt, mert ennyi unalmas pillanatom soha az életben nem lesz. Remélem. Persze, ha elfogadnám azt az állást a Prófétánál, amire céloztál, akkor megtehetném, hogy egész álló nap csak a térképet bújom, de azt hiszem, abba tényleg belehalnék. Minden különösebb ceremónia nélkül. Egyébként pedig biztos nem azért ajánlják nekem, mert szerintük alkalmas vagyok bármilyen feladatra - ott van apám, a háborús hősök nemzője, ott van Harry, aki meg Potter, és innentől kezdve nincs miről beszélnünk. Néha azt hiszem, a többiek fel se fogják, hogy a kviddics az egyetlen, ahol se a potterség, se a weasleység nem számít, csak a teljesítmény.

Igazából én is csak azért jártam, mert szerettem ebben a félig beszívott állapotban lebegni, miközben gonosz és aljas a teafüvek keverékéről és a csillagok állásáról magyaráz. És néztem, ahogy a többieknek csorog a nyála. Egész vicces volt, de te azért nagyon hiányoztál.

Az ifjúságunk hevületére kérlek, eszedbe se jusson jól viselkedni!
Még egy Nottért se,
Gin
Naplózva

Minerva E. Balmoral

the variable

« Válasz #5 Dátum: Tegnap - 11:35:17 »
+1

Kedves Ginevra Molly,

Ha Percy ennyire... kitartó az ágyban, mint a baglya mások kínzásában, akkor az kifejezetten figyelemreméltó. Együtt van még azzal a hollóhátas lánnyal? Pen, a pan-pan, ahogy Freya volt szíves elnevezni, abszolút a bátyád zsákja. Vagy foltja, attól függ, ki mit preferál.

Nott baglyát Athenának hívták, valahol hatodévben kapta, úgy emlékszem. Utólag egyszer megkérdeztem, miért így nevezte el, ha annyira utált akkoriban, ráadásul akkoriban jöttek össze és mindene volt a jelkép-mágia, de nem ez volt az első és utolsó alkalom, hogy nem kaptam egyértelmű választ. Ugh, most megint látom magam előtt, ahogy Palmer a mardekáros-griffendéles párkapcsolatok gyönyöréről beszél, meg az apróságokról, amelyekben az évszázad szerelme tükröződik, én pedig megkérdezem, hogy oké, és mi van a bagollyal? Palmer utána valamiért rájött, hogy allergiás rá.. Az évszázad szerelme nagy áldozatokat követelt mindannyiunktól.

Szerintem sokan vannak úgy vele, hogy a Potterség ÉS a Weasleység is meghatározó a kviddicsben, Harryt legalábbis mindig ezzel idegesítettek a mardekárosok, mikor már kifogytak az egyéb kreatív ötletekből. Oh egyébként ha kviddics, tudsz valamit Woodról? Tényleg azt mondta, hogy alig várja, hogy összeházasodjatok Harryvel és legyen egy saját csapatnyi gyereketek? Natalie említette, még mielőtt eljöttem volna.
    Eső után köpönyeg a figyelmeztetésed, tényleg beültem néhány pohárra Nottal, haza is kísértem. Kedves fiú, ha valakinek a rókaképű leendő közgazdász a zsánere.
    Most Tucsonban vagyok, és nem tudom, mi idegesít jobban, ahogy a helyiek ejtik ki, vagy ahogy én próbálom újra meg újra rosszul - esetleg az időjárás. Talán mindhárom. Még így is csábítóbb alternatíva, mint a jóslástan lett volna, de ki vagyok én, hogy kinkshameljek?

< 3
    Minnie
Naplózva

Ginevra Weasley
[Topiktulaj]

▶ acél weasley ◀

« Válasz #6 Dátum: Tegnap - 12:41:04 »
+1

Kedves Direkt-Akarsz-Az-Agyamra-Menni?,

Fogalmam sincs arról, hogy Percy milyen az ágyban, azon túl, hogy horkolt, mikor a szomszédos szobában aludt, de azt hiszem, Pen már nincs meg neki. Ha gondolod, feltérképezheted, megadom az engedélyt az önsorsrontáshoz.

Ja, igen, emlékszem. Hm. Amúgy beszéltél Nottal mostanában? Nem a rókaképűvel.

Csak ezt ne írnád! Azt hittem, hogy Jones tényleg azért foglalkozik velem, mert jónak tart engem - vagy legalább a seggemet. Most minden reményem tovaszállt, ami a jövőmet illeti. Tényleg kénytelen leszek Mrs Potterként egy rakás gyereket tutujgatni? Nem tudom, hogy Woodot ez miért érdekli ennyire, de ha kölcsön akarja kérni Harryt egy éjszakára, nyugodtan szólhatna... Még jó, hogy ezeket a leveleket Harry nem olvassa. De azt üzeni, hogy üdvözöl, és jó utat neked!

Ó, és a kimondhatatlan nevű Tucsonban meddig maradsz? Legalább nem Paris - látod, figyelek!

Jó utat neked! És elhanyagolható mennyiségű Nottot!
Gin & Maccavity, akit még Csámpás jellegzetes szaga sem űzött el
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: