+  Roxfort RPG
|-+  Múlt
| |-+  1996 - 2003
| | |-+  A 97/98-as tanév
| | | |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | | | |-+  Keleti szárny
| | | | | |-+  Bűbájtan-terem
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 ... 3 4 [5] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Bűbájtan-terem  (Megtekintve 27781 alkalommal)

Nolita Grosiean
Eltávozott karakter

Hetedéves ❧ Francica ❧ Prefektus

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #60 Dátum: 2011. 07. 20. - 17:42:24 »
0

Két hete kéne törnöm magam a dolgozat miatt. Ugyan! Egy kis bűbájtan még senkinek sem ártott meg! Főleg nekem nem. Én Nolita Grosiean vagyok! Egy dolgozat se foghat ki rajtam. Miért tenné? Én se fogom meg és gyűröm össze, majd gyömöszölöm fel valamelyik kretén orrába a galacsint. Úúú milyen szép látvány volna! Még hozzá is tenném, hogy nesze te lúzer, kellett neked okoskodni. Gyönyörű pillanat lenne. Azt hiszem, a hónap legszebb percei közé tartozna. Nem mintha Territ múltkor nem rendeztem volna el a hálóban. Egy aprócska kis csíny volt ugyan már! Csak a fél haja lett zöld! Nem is az egész…
Ülök a padban és nézelődök. Úgy csinálok, mintha egyáltalán nem érdekelne ez az egész. Valljuk be, nem is érdekel.  Jó vagyok a gyakorlati tárgyakból és ezt tudom is. Akkor miért törjem magam? Oldalra nézek és meglátom a Griffendéles Michaelt. Le kell győznöm a késztetést, hogy ne tegyem a szám elé a kezemet. Hirtelen valamiért hányingerem támad. Öregem az a haj! Mintha az első mágusháború idején élne. Apám nem hordott ilyet régen. Szörnyű. Lehet meg kéne látogatnom a Griffendél klubhelyiségét valahogyan és egy nyisszantó bűbájjal levágni a haját?
Azt mondják, hogy igazán kibírhatatlan vagyok. Nem értem, hogy mondhatnak ilyet. De istenem! Az a fejszerkezet! Felsóhajtok és inkább elfordítom a fejemet a másik irányba. Na ott se jobb a helyzet, de azért mégis tűrhetőbb.
Megkapom a dolgozatomat, szívesen mondanám, hogy végre. Szeretnék hamar túlesni rajta és menni a dolgomra. Még le kell gyantabűbájoznom a lábamat. Rettenetesen elfoglalt vagyok. Azzal a tuskó bátyámmal is beszélnem kéne már. Rég oltogattam szegénynek a fejét.
Végigfutom a kérdéseket és megengedek magamnak egy győzelemittas mosolyt. Erre vártam két hete. Hogy bebizonyítsam minden lúzernek, én  ebben is jó vagyok.
Belemártom a pennámat a tintába és lassan, kerek betűket írok a pergamenre.

V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név:   Nolita Grosiean
Ház:   Mardekár

1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc - Vingardium Leviosa
Bazibumm-bűbáj – Baziteo
Szívóbűbáj – Tergeo

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)

a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.

1. Invito kulcs
2. Lumos
3. -

b,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!

1. Locomotor (Gurkó)
2. Reparo
3. Suvickus

c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?

1. Tergeo
2. Nekem nem kell se virág és a pattanás se számít. Ellenállhatatlan lennék így is.

3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

A ... egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.

Öngyújtó?

A … egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.

Silencio

A … egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.

Aquamenti

Leteszem a pennát és nézegetem a pergament. Néhány i betű tetejére pont helyet szívet rajzolok. Ugyan nem tudtam mindent tökéletesen, de ahhoz talán elég, hogy az R.B.F-en ne legyenek problémáim. Nem vagyok én egy hülye leány. Ahogy Michael elsétál előttem hangosan kiröhögöm. Nem hagyhattam ki...már tudom kinek az orrába dugom fel a galacsint.

Naplózva

prof
Vendég
8: Undefined index: group_stars
Fájl: /data/domains/frpg.hu/web/webroot/aldomain/roxfort/htdocs/Themes/roxfort2/Display.template.php (main sub template - eval?)
Sor: 318