+  Roxfort RPG
|-+  Múlt
| |-+  1996 - 2003
| | |-+  A 97/98-as tanév
| | | |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | | | |-+  Keleti szárny
| | | | | |-+  Jóslástan tanterem
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Jóslástan tanterem  (Megtekintve 7494 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2009. 11. 16. - 02:09:38 »
0

Ez nem is terem igazából... ez maga a földi gyönyör. Már akinek. A jóslástan órákat a kastély legmagasabb tornyának legtetején tartják. Ez Sybill Trelawney tömjénes-füstölős, homályos, sherry-párás, kis flitteres puffos-párnás birodalma.
Ki itt belépsz...
Naplózva

Avelin M. Meadows
Eltávozott karakter

Jóslásnagyasszony

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2012. 05. 25. - 12:50:04 »
+5

Jóslástan
IV. és V. évfolyamnak

Ismét kinyitom az ablakot.
Nem tudom, más ezt, hogyan képes elviselni, de a tömény füstölők szaga beleivódott mindenbe, ami ebben a tanteremben fellelhető. Valószínűleg, amíg idejártam engem sem zavart. Sőt hozzátartozott valamihez, amiben kitűntem. Mondhatni kellemes volt. Most azonban mindennél jobban zavar, és tehetetlennek érzem magam vele szemben. Néhány napi szellőztetés és egy alapos tisztítás sem volt elegendő, hogy a hangulat megváltozzon. Még mindig azt a poros, füstös hatást kelti és nyújtja, amihez ebben a helyiségben hozzászokhattunk. Pedig igyekeztem sokkal kellemesebbé, tisztábbá és világosabbá varázsolni. Egyelőre eredménytelenül, de még felkeresem a házimanókat, hátha együttes erővel megyünk is valamire. Szép és praktikus környezet kell a jósláshoz, nem elvont és misztikus, az csak szemfényvesztés a muglik számára. Sok kelme, csilingelés, vörös szín… és füstölők…

Egy pálcaintésemre az üveggömbök szép sorban elhelyezkednek az oldalsó polcon. Rájuk ma nem lesz szükségem. Helyükre fekete szatén zsákok és pergamenek kerülnek, minden asztalra kettő-kettő. A bejárathoz közeli komódra teáscsészéket készítettem ki, melléjük aprósüteményt és a kannába friss limonádét. Körülnézve úgy éreztem minden tökéletes a megfelelő hangulat eléréséhez. Kivéve talán ezt a fránya szagot…
Kinyitottam hát a terem ajtaját és vártam, hogy a diákok megérkezzenek, majd kényelmesen elhelyezkedjenek.  

- Nos. Mindenkit köszöntök. Akkor kezdeném is. A múlt órákon átvettük a különböző rúnákat és jelentéseiket, valamint megismerkedtünk a három- illetve a hatvetéses jóslásokkal. A múlt óra végén pedig beszedtem a jegyzeteiteket. Ezeket, akkor most ki is osztanám. – Eddig az asztalomon nyugvó papírhalom körbejár a diákok között, hogy ki-ki elvehesse a sajátját belőle. – Minden egyebet hagyjatok táskáitokban, a mai órán csupán a rúnák rövid leírásaira lesz szükségetek. Akik vendégek ezen az órán, azok az asztalomon találnak megfelelő szakirodalmat. A többiek csakis a saját jegyzeteikből dolgozhatnak. A feladat hatrúnás jóslás lesz. Az asztalon minden eszközt megtaláltok.
A pergamenre írjátok föl a kérdést, melyre választ szeretnétek kapni. Szép olvasható betűk legyenek. Néhány pillanatig koncentráljatok erősen erre a kérdésre, majd vegyétek kezetekbe a köveket. Valaki plusz pontért meg tudja mondani mi az egyik legfontosabb szabály a rúnakövekkel kapcsolatban? –
néhány pillanatot várok, hátha akad helyes válaszoló, aztán folytatom. – A köveket ezután vessétek az asztalra. Tudjátok, mindenki figyeljen arra, hogy kövei ne keveredjenek össze a szemben ülőével. Nem mindegy, hogy ő esik bele a tóba, vagy a mi szüleink építettek kerti szökőkutat…
Először azokat a rúnákat olvasd el és értelmezd, amik jellel fölfelé esnek le, közel a középponthoz. Ezek a jelenre utalnak és tárgyakra, személyekre, helyzetekre, amik, vagy akik idáig elvezettek.  Amelyek kicsit távolabb esnek ettől a ponttól, azok a rúnák jelzik a jövőt.
Figyeljetek az egymással érintkező rúnákra is. Ezek erősíthetik egymást, hatással lehetnek a másikra, esetenként valami rendkívüli dologra utalnak.
Ezek után fordítsd föl azokat a rúnákat, melyeknek jeleit nem látod, de vigyázz, hogy ne mozdítsd el a helyéről. Ezek ugyan kevéssé jelentősek, mégis ugyanúgy érdemesek a vizsgálatainkra. Hiszen sokszor a varázslat a részletekben rejlik.  

Szóval összegzésül; Minden diáktól azt kérem, hogy a lapra írja föl e kérdését. Aztán húzzon az asztalra helyezett fekete zsákból hat rúnát. Fogja a tenyerébe, rázza meg, majd dobja az asztalra. Ezután jegyezze fel lapjára az általa vetett hat rúna nevét, vagy jelét. Ezeket segítségként felrajzoltam a táblára. Majd írjon fogalmazást róla, miket látott. Mi az, ami már megtörtént, mi az, ami a jelenben van és mi az, ami a jövőjére utal. Mindenkit figyelmeztetnék arra, hogy nem a rúnák jelentéseinek felsorolására vagyok kíváncsi, hanem a személyes értelmezéseitekre.  Ha valaki ezek után mégis ilyesmit óhajt beadni, az számítson rá, hogy pontlevonással díjazom humorát.
Ezenkívül, figyelem!
Az első öt jelentkező, aki háromrúnás gyorssal jósol nekem, az plusz pontokkal gazdagíthatja házát. Szerintem érdemes megpróbálni. Ha valakit csak a tudásával kapcsolatos bizonytalanság tartana vissza, annak engedélyezem egy rövid leírás átnézését.
Szeretném, ha szépen, igényesen dolgoznátok! Innentől számítva hatvan perc áll rendelkezésetekre. A személyes jóslatokra külön időt szánok a hatvan perc letelte után. Mindenkinek jó munkát!

isa                ehwaz             kaunaz             pertho            nauthiz             dagaz                raido    

laguz            wunjo               sowulo           berkana           thurisaz               jera                inguz

mannaz            hagalaz             teiwaz            ansuz                 gebo             eihwaz               algiz

othila               fehu                 uruz  
Naplózva

lisa
Vendég
8: Undefined index: group_stars
Fájl: /data/domains/frpg.hu/web/webroot/aldomain/roxfort/htdocs/Themes/roxfort2/Display.template.php (main sub template - eval?)
Sor: 318