ÁTNEVELŐDÉS
Egy folyosót futok, egyet lesétálok. Igen, érezhetően ideges vagyok és ez most kivételesen teljesen jogos is. Iskolapszichológus. Nem hittem el, amikor mondták és csak a mai nap folyamán döbbentettek rá, hogy az átnevelést is átnevelésként kell értelmezni. Tehát szépen elmondják miben higgyünk, aztán ha ez nem jön be, mondják csúnyábban is, majd még csúnyábban, egészen addig, amíg sikerrel nem járnak. Most csoda, hogy nem erre számítottam? Én legrosszabb esetben is csak valami pszichológiai izére tippeltem, ahol felmérik, hogy származásunk ellenére alkalmasak vagyunk-e az iskolában tanulni, vagy ilyesmi.
Mondjuk, még ez sem kizárt, bármi lehet, hiszen, ha bennfentesenek számító diákok sem tudhatnak mindent jól, akkor az, akinek a barátjának a barátja hallotta valakitől, aki állítólag jóban van egy halálfalóporonttyal, mennyire tud biztos információval szolgálni? Ilyenkor még kétszer annyira sajnálom, hogy nem építettem ki jobb kapcsolatokat, amíg lehet. Tehát, most ideges vagyok.
Ha néhány percre sikerül elterelnem a gondolataimat, akkor meg azon jár az eszem, hogy miért pont én? Nálam százszor inkább átnevelésre szoroló diákok vannak szerte a kastélyban, nem lehetett volna valaki erősebb idegzetűt kinézni erre a feladatra? Najó, talán pont ezért, hiszen azt be kell ismernem, nem nagy feladat engem jobb belátásra téríteni. Elég csak egy kicsit csúnyábban nézni és máris velük vagyok. Kérdés, hogy ez nekik miért jó? Nem vagyok nagy rendbontó, uszító, lázadó, akármi, sőt nemhogy nagy, de semmilyen se vagyok. Azt nem tudhatják, hogy mennyire szeretnék ilyen lenni. Illetve... Nem tudhatják, nem, biztosan nem.
Már legszívesebben cafatokra átkoznám magamat, hogy nem voltam képes időben útbaigazítást kérni, mikor pontban hat órakor mégis ráakadok a szobára. Fogalmam sincs, hogy ilyenkor illik-e kopogni vagy sem, de jobb, ha nem az udvariatlanságom az első, amit megmutatok a pszochológus néninek, szóval néhányat koppintok az ajtófélfára, mielőtt lenyomnám a kilincset. Már előre érzem az összes korábban érkező, tehát valószínűleg rajtam kívül mindenki, helytelenítő tekintetét, ráadásul vagyok olyan szerencsétlen, hogy szék sem jut már nekem, és majd ott fogok állni, mint valami idióta. Ehhez képest, akárki is legyen, az egyetlen benn tartózkodó hátának látványa felér egy vödörnyi nyugtatóval. Miss Swan még nincs itt, őt bárhonnan felismerném.
- Heló. – A hangom rekedtebb és ijedtebb, mint általában, ezért a köszönést megtoldom egy krákogással is. Szeretnék legalább egy kicsit határozottabbnak tűnni, mikor megérkezik a hittérítőnk, így célbaveszem a legközelebbi széket és csak utána kezdek bele a helyiség felmérésébe, mert az ajtóban ácsorgást elég könnyű a bizonytalanság jeleként felfogni.
Rózsaszín fal, rózsaszín szőnyeg, fekete székek. Szeretem a rózsaszínt, de lehetőség szerint zölddel, kékkel és sárgával, vagy inkább minddel egyszerre, ez az egész nekem túl rideg. Nem kedves rózsaszín. A szőnyegről a díványra, a díványról sorstársam arcára siklik a tekintetem. Iza Bishop. Annak ellenére, hogy ő is egy olyan személy, akit eddig tanórán kívül nem nagyon mertem megszólítani, most örülök, mert biztonságban érzem magam a nálam határozottabb emberek társaságában. Talán illene valami beszélgetésfélét kezdeményeznem, de azon kívül, hogy
te is el akarsz menekülni?, semmi nem jut az eszembe, így inkább hallgatok.