James Wolf• • •
____________________________________________________ Tehetünk úgy, mintha azok a repülők,
éjszaka az égbolton hullócsillagok lennének? Mert most lenne egy kívánságom.
James várhatóan elkezd kiabálni, hogy mégis ki vagyok, és miért vagyok rajta, és ami ennél is fontosabb tűnjek el, amire jót visszaordítanék, hogy "nélküled nem, te bolond!", de nem volt időnk bolondozni. Szinte azonnal lemászok róla, és már húztam volna fel a földről, nehogy agyon tapossanak miket, de James újbóli üvöltése megállít a mozdulatban, hogy felsegítsem. Rémülten néztem, ahogy vállához kap, amiből szépen ömlött a vér, mint annak a rendje.
- Te jó ég, vérzel! - kiáltottam el magam.
Nem volt a legokosabb ötlet, szegény Jamesnek erre volt a legkevésbé szüksége. Arcán megjelennek a fájdalom könnyei, arca pedig olyan grimaszba vágódik, hogy belesajdul a szívem is.
- Ne nyúlj hozzá! - intettem le.
Idegesen hadonásztam a levegőben, mintha kergetnék valamit. Nem tudtam, mihez nyúljak, hogy tudnék ezen segíteni, de a hadonászás sajnos nem segített a helyzeten. Dühítő volt, hogy kezemben ott ágasodott a pálca, de használni nem tudtam. Semmiféle gyógyító-varázslat nem jutott eszembe, még az a kevés sem, amiben a birtokában voltam. A seb elég csúnya, és mély volt. Láttán más esetben biztos undorodtam volna, de legalább rosszul lettem volna, de most a legfontosabb az volt, hogy James ne vérezzen el itt helyben.
James elhaló hangja megrémített, de azonnal tudomásul vettem parancsát, és bár ő szörnyű állapotban volt, engem semmi nem gátolt abban, hogy hoppanáljak.
Bár mi a földön fetrengtünk szerencsére a tömeg nem taposott agyon, másfelé menekültek. Az átkok a fejük felett szálltak, lehet, hogy egy-kettő nekünk szántak, és bár eddig megúsztuk, nem volt vesztegetni való időnk, bármikor megváltozhatott a tömeg mozgási iránya, és Jamesből is ömlött a vér. James arca egyre fehéredett, és hangja sem volt már meggyőző, pedig muszáj volt beszélnie, hogy ne veszítse el eszméletét.
Másik karjánál megragadtam, és erősen a hátsó roxforti kapura összpontosítottam, amihez egy út vezetett Roxmortsból.
Hála égnek teljesen pontosan és hibátlanul megérkeztünk a gigantikus kapu elé, de sajnos valahol az éterben helyzetünk megváltozott, így talán egy méterről csapódtunk a földre, aminek az eredménye egy fájdalmas kiáltás volt. A hátamra érkeztem, de mit sem törődve sajgó testrészemmel a földön fetrengő szerelmem mellé kúsztam, és az ölembe húztam fejét, de a kezeimhez vér tapadt. Óvatosan próbáltam megnézni, honnan is származhatott a vér, de James valószínű halk nyögéseket hallatott. Valahogy be kellett kopognom a kapun, de féltem, hogyha Jamest eleresztem, baja lesz. Arcát magam felé fordítottam.
- James! Hallasz? - félájult arcát lágyan megpofozgattam. - Örülsz, hogy újra látsz? - muszáj volt beszéltetnem.
Eközben próbáltam elhúzni magunkat a kapuig, de irtó lassan haladtunk.
- Szeretlek James. Te is szeretsz, Szerelmem? - kérdeztem, reménykedve, hogy válaszol. Megpróbáltam letenni őt a földre, de félbe szakítottam a folyamatot attól félve, hogy rossz lépést követek el.
- Madam Pomfrey majd meggyógyít. Ne fogadj el tőle töklevet, renden van? Szereted a töklevet? - értelmetlenebbnél értelmetlenebb kérdéseket tettem fel, de muszáj volt eszméleténél tartanom Jamest.
Megunva a huzavonát, pálcámat a kapura szegeztem.
- Bombarda Maxima! - kiáltottam, majd egy óriási robbanás hallatszott, és bár a kapunak semmi baja nem volt a magas szintű védőbűbájok miatt, de biztos voltam benne, hogy bent meghallották. Sejtésem beigazolódott, amikor a kapu kinyílott, és Vulkanov professzor jelent meg.
- Professzor, segítsen! A karneválon megjelentek a Halálfalók, kitört a pánik! - hadartam, majd segélykérően néztem a férfira. - Segítsen kérem a barátomon, ellátásra van szüksége!
- James! - fordultam hozzá. - Nem lesz semmi baj, még visszajövök, ígérem!
A professzor odajött, és sietősen felkapta Jamest, majd intett felém, hogy menjek be, de eleinte nem válaszoltam, csak James félájult arcát néztem. Egy pillanatig megfordult a fejemben, hogy visszamenjek a kastélyba, hogy James mellett legyek, és el akartam magam üvölteni, hogy szeretem, de ehelyett gyáva mód magam elé képzeltem a karnevál vad forgatagát, és eltűntem a szemük elől.