Gwen
!nyomokban alkoholt és káromkodást tartalmazhat!
Az utolsó Lángnyelv whiskey talán mégsem kellett volna, de most már késő bánat. Még két lábbal állok a földön, ami nem körülöttem, hanem a tengelye körül forog, legalábbis egyelőre, és ennek kimondhatatlanul örülök. Ne kérdezze senki sem, hogy miért kezdtem akarom mondani kezdtünk el inni Gwennel. Összefutottunk a Samhainon és azt hiszem ott jött fel, hogy rég dumáltunk már és itt lenne az ideje egy hosszasabb beszélgetésnek. Az első alkalmasnak tűnő helyen megálltunk, arról meg már én nem tehetek, hogy az pont egy olyan sátor volt, amit kocsmának rendeztek be, és készségesen kiszolgáltak minket pedig virított rólunk, hogy a Roxfort falai közül eresztett ki minket. De ez őket nem érdekelte, minket meg az nem amit majd esetleg érte kaphatunk. Büntetőmunka vagy bármi egyéb, mi az nekünk, valahogy majd csak túléljük. Ha meg nem kell suliba járni azzal csak mi járnánk jobban, bár kétségtelen, hogy talán ott vagyunk a legnagyobb biztonságban. Na de hagyjuk ezt az egész suli mizériát. Van ennél ezerszer jobb dolgunk is.
Ahogy telt múlt az idő a poharak ürültek, mi pedig egyre jobban mélyültünk bele a minket érdeklő témákba. Szóba került minden és mindenki. Suli, tanárok, hülye háború, pasik, kibeszéltünk mindenkit, aki eszünkbe jutott vagy elhaladt a közelünkben.
A véralkoholszintem századról századra való növekedésével, egyre felszabadultabb és vidámabban kezdtem el viselkedni. Az alkohol jótékony hatása. Rég éreztem m ár ilyen jól magam, mint most. Igen tudom, az alkohol is nagyban befolyásolja ezt az érzést, de ezt a kis apróságot leszámítva is rég röhögtem ilyen jókat, mint most. Csak ezt el ne felejtsem majd közölni Gwennel is. Lehet, hogy holnap, amikor az elviselhetetlen fejfájás fog emlékeztetni a mai baromságaimra, nem így fogom gondolni, de ma még ma van, holnap meg holnap lesz. Milyen nagyszerű és elmés megállapítás, Abigail, azt hiszem többet nem kellene innod a mai nap folyamán. Enyhén ittas állapotban túl sok hülyeséget hordok össze.
Itt állunk a Szellemszállás bejárata előtt, arra várva, hogy végre beengedjenek minket. Azt se kérdezze senki, hogy miért pont ide vezetett az utunk, meg amúgy is ez lényegtelen részletkérdés, nem kell vele foglalkozni.
-Kösz. – mondom az embernek, aki a belépő kifizetése után végre hajlandó beengedni minket. Úgy nézz ránk, mintha soha az életében nem látott volna két ittas állapotú roxfortos diákokat. Bár, ha jobban megnézem, lehet, hogy nem is erről a bolygóról származik, hanem valamiféle még fel nem fedezett galaxisról pottyant ide, az idióta földlakók közé. Pedig szerintem Gwennel nem is vagyunk nagy látványosság. Meg szerintem mindenkinek van jobb dolga, annál, hogy két őrült sulis fazon után szaladgáljon, és ellenőrizze, hogy úgy viselkedünk, mint ahogy abban a kibaszott házirendben le van írva.
Belépve az ajtón egyelőre semmi extra nem vár ránk. Még senki nem ugrott a nyakunkba zombiként, vagy síros bohócként, vagy ijesztett ránk mint valami betépett vérfarkas. Ránézek Gwenre, aki ha minden igaz és nem képzelődök akkor itt áll melettem, már pedig azt kétlem hogy itt összevissza haluznék különböző emberkéket. Elindul a gondolatszál a fejemben, hogy vajon legközelebb kit fogok ideképzelni magam mellé? Endet vagy valamelyik másik helyes srácot a suliból? Esetleg Jimmy Ratheadet a Mennydörgő csontvázak irtó helyes dobosát? Alig észrevehetően megrázom a fejem, hogy eloszlassam a fejemben kavargó képeket, még mielőtt valami más is megjelenne a nem éppen kicsi fantáziámban.
- Kezdődhet a rémisztgetős buli Gwen? – kérdezem a lánytól óriási fülig érő mosollyal az arcomon, amit lehet, hogy az alkohol váltott ki vagy legalábbis nagy szerepe van benne. Teszek néhány lépést az egyik irányba, hogy ne álljuk el az utánunk érkezők útját.
–Merre? Jobbra, Balra vagy egyenesen előre? Mert nekem aztán teljesen mindegy. Vagy ijesztgessük mi inkább a kicsiket? – vetem fel az ötletet és várom a lány reakcióját.
*hangulat csinálónak: tequila vodka alkohol (:*