Seyala Foley
Eltávozott karakter

acsargós dög, negyedév
:: a kölyök ::
Jutalmak: +12
Előtörténet: Megnézem!
Kincsesláda: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Ház: Griffendél
Évfolyam: Negyedik
Családi állapot: Egyedülálló
Kviddics poszt: Nem játszik
Pálca: 14 hüvelyk, éger, sárkányszívizomhúr mag - a markolat gézbe tekert, mivel a kis ideges kéz gyakran csúszós a verejtéktől
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2008. 08. 15. - 23:15:59 » |
0
|
Itt lehet fesztelenül morogni, hörögni, acsarogni, csaholni, vicsorogni..
szóval járatni a pofázmányunkat.A Falka himnusza
|
|
|
Naplózva
|
Multik: Cedrah Lupen, Gabriel Mirol, Loreena Rainey, Cellar Door
"Vannak gyermeki húst utánzó friss szagok, oboa-édesek, zöldek, mint a szavannák, - s mások, győzelmesek, romlottak, gazdagok.."
|
|
 |
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2008. 08. 24. - 14:57:26 » |
0
|
Ne mondjátok, hogy a farkaslétnek nincsenek szépségei^^ Loreena McKennitt - ( Mummer's Dance ) Dance of Wolves
|
|
|
Naplózva
|
Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ t h e n i g h t i s s i l v e r r o u n d y o u r n e c k ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼
|
|
 |
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2008. 08. 29. - 11:34:09 » |
0
|
Egy szép, napsütéstelen reggelen úgy gondoltam, alaposan átnyálazom ezeket a kérdéseket. Szubjektív vélemények, és egyébként is, meggyőzhető vagyok. 1. A ruha átalakulás közben leszakad vagy sem?Ha magam elé képzelem az átalakulási folyamatot, valahogy sosem veszem számításba a ruhákat. Mégpedig azért nem, mert nem játszanak szerepet, a jelenlétük elsikkad az események folyamán. És azt valahogy nehezem tudom elképzelni, hogy egyszerűen beleolvadna a bundába, vagy a holdtölte elmúltával ismét ott teremne a delikvens bőrén, mintha csak a testéhez tartozó „rész” volna. Neeem, én azt mondom, hogy a ruha az átalakulás alatt csak éppoly természetesen viselkedik, ahogy azt egy ruhától elvárná az ember; ha nagyon gyötrik, húzzák, feszegetik, hát elszakad, ha a viselője hirtelen kinövi, szintén megadja magát. Persze farkasbarátunk lehet olyan eszes és tapasztalt, hogy megelőzve az anyagi károkat, már eleve kibújik az öltözékéből, esetleg elrejti valahol, nehogy aztán emberi alakjában kínos helyzetek érjék. Tehát: igen, leszakad átalakulás közben. 2. A farkas harapása ember alakban is fertőző, ha vért serkent?Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük c. könyvéből: Az ember csak harapás útján válik vérfarkassá.Na persze ezt én nem úgy értelmezem, hogy bármikor „átadja a betegséget”, a lényeg, hogy a harapás meglegyen. Ez így olyan, mintha az AIDS-ről beszélgetnénk.. Valószínűleg Salmander (vagy inkább JKR) is úgy gondolta, hogy csak farkasalakban adható tovább a betegség, ami ugye feltételez egy kerek holdat, némi bundát és egy csattogó állkapcsot. Tehát: nem, ember alakban semmiképp sem fertőző. 3. A vérfarkasok kiszagolják/megérzik fajtársaik jelenlétét? Megmondhatják egy vadidegenről, hogy fertőzött?Ez az első pont, ahol meginog a magabiztos elképzelésem a farkasokról. Elfogadom a többség akaratát. Szvsz ez változó. És hogy konkrétan szaglásról, vagy csak egy különös sejtésről, ösztönös megérzésről van-e szó.. talán egyszerre mindkettő, nem tudom. Ha a Falkából veszem a példákat, akkor azt mondom, hogy Fenrirről már messziről érezni, hogy kiféle-miféle, mert ha el is akarná titkolni, belőle akkor is csak úgy áradna az a fajta erő, ami a farkasokra jellemző. De ha Seyát veszem, akkor már nem olyan biztos, hogy az első gondolatom ez lenne. Hiszen a kölyök maga is tagadja, hogy vérfarkas, így valószínűleg nem a nyers, természet feletti erő sugárzik majd belőle. Az, hogy egy ismeretlenről hasból megmondjuk, hogy fertőzött-e, az szerintem nagyban függ az egyén jellemétől, természetétől. Tehát: alkalomadtán igen, megérezhetik, de ez változó, az illető személyiségétől függ. 4. A Farkasölő főzet - kik tudják kikeverni (Pitonon kívül valaki?), mi a helyzet a recepttel (Megvan? Elveszett? Nem is volt?)Hehe, ez a probléma, azt hiszem, személyesen is érint valamennyire *Foley prof felé pillantgat ártatlanul* Ez egyébként nagyon aktuális kérdés, ugyanis Seyával pont ezt játsszuk ki a kincsesládájában. Az izgalmak kedvéért azt mondom, hogy igenis vannak receptek; némelyik elveszett, némelyik nem valami megbízható, de azért vannak. Egyértelmű, hogy Piton prof zsigerből ért hozzá, mert miért ne, elég nagy tudású ő ehhez, a kérdés csak az, hogy vajon ezt a tudását továbbadta-e vagy sem (avagy szándékszik továbbadni a jövőben). Talán saját belátása szerint kiegészítette a régi recepteket, talán nem, ez szerintem az ő döntése. Tehát: igen, vannak receptek, de csak kevesen értik a főzet elkészítésének módját. 5. A farkasok tovább élnek, mint az emberek?Nem. A farkaskór nem kifejezetten áldás (persze kinek a szemével nézve..), ezért nem valószínű, hogy ilyen bónuszpontokkal árulják. A vérfarkas is ember, legalábbis a hónap nagyobbik részét tekintve, így azt mondom, ebbe a dologba jobb, ha nem kavarunk bele. Tehát: nem, nem élnek tovább az átlagembernél. 6. A fertőzött emberek normálisan öregednek, vagy egy bizonyos fizikai fejlettségnél megállnak és a továbbiakban csak regenerálódnak?Háát… de miért is állnának meg egy pontnál? És ki határozza meg azt a pontot? Mitől függ, hogy x életévtől számítva egyszerűen fityiszt mutatnak az életnek, és a testük onnantól kezdve már csak az övék, nem fog rajtuk az idő? Ez nekem sántít egy kicsit. Az, hogy gyorsabban regenerálódnak-e, az megint más kérdés, de mint mondtam, ők is csak emberek. Nem vámpírok vagy félistenek, hogy ne lennének hatással rájuk a természetes folyamatok. Tehát: igen, normálisan öregednek ők is, és nem, nem „állnak meg” egy percre sem.
Ha további kérdések merülnének fel, úgy bővül a fenti válasz-lista is. És még egyszer hangsúlyoznám: ez az én meglátásom. Lehet, hogy bizonyos dolgokat helytelenül ítélek meg, vagy előfordulhat, hogy mások véleménye ésszerűbb, ötletesebb, szóval.. ehhez csak az kell, hogy megismerjem a többiek nézőpontját is.
|
|
|
Naplózva
|
Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ t h e n i g h t i s s i l v e r r o u n d y o u r n e c k ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼Δ▼
|
|
 |
Dorothy Moon
Eltávozott karakter

hetedéves szuka.. muuhaha
× lupus in fabula ×

Jutalmak: +6
Hajszín : amolyan szőkés-vöröses-barna
Szemszín: nefelejcskék
Kor: 18
Ház: Hollóhát
Évfolyam: Hetedik
Családi állapot: Kapcsolatban
Kapcsolatban:: Gregory Omen
Pálca: 13 hüvelyk, fűzfa, egyszarvúszőr mag
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2008. 08. 30. - 21:18:01 » |
0
|
No akkor, leírom én is a véleményem.. hogy addig is tudjatok ezen is rágódni.  - A ruha átalakulás közben leszakad vagy sem?Mivel átalakuláskor csupán a test változásáról van szó, a ruha tehát nem lesz ettől mágikus (hacsak esetleg nem lettek átváltozás-biztosra bűvölve, amit erősen kétlek), szóóval: ha a test úgy változik, hogy a ruha útban van, akkor az tépődik-szakad. Ha átváltozáskor nem is szakad le a ruha, akkor sem hiszem, hogy drága vérfarkasunk sokat cicózna a ruhából kibújással. Amint és ahogy lehet megszabadul a ruhától, letépi magáról, vagy efféle.. Ha más nem, hát az éjszaka folyamán a fák és egyéb növényzet is rendesen megtépheti. A lényeg: szerintem a ruha szakad. -A farkas harapása ember alakban is fertőző, ha vért serkent?Lehet nem pontos, mert valami netes változat.. mindenesetre, idézet a 6. kötetből: „– De hát nem teliholdkor történt – szólalt meg Ron, aki olyan mereven bámult bátyja arcára, mintha a puszta tekintetével eltüntethetné a sebeket. – Greyback nem volt átváltozva, vagyis Bill biztos nem lesz... nem lesz igazi... – Bizonytalanul rápillantott Lupinra. – Nem, én sem hiszem, hogy Billből igazi vérfarkas lesz – rázta a fejét Lupin –, de nem zárható ki bizonyos mértékű fertőzöttség. Ezek átokverte sebek. Nem valószínű, hogy valaha is teljesen begyógyulnak, és... és lehet, hogy Billnek ezentúl lesznek farkast idézőtulajdonságai.„ Szóóval, a farkasharapás még ember alakban is fertőző valamelyest, az illetőből nem lesz vérfarkas, de lehet lesznek furcsa tulajdonságai, mint például Bill esetében öö azt hiszem a nyers hús iránti hirtelen felfokozódott szeretet. - A vérfarkasok kiszagolják/megérzik fajtársaik jelenlétét? Megmondhatják egy vadidegenről, hogy fertőzött?Itt egyetértek Greggel, báár szerintem általában megérzik egy-egy fajtárs jelenlétét. Mondjuk ezt én is az illető személyiségétől tenném függővé, plusz attól, hogy a szaglászó személy mennyire van ráhangolva saját ösztöneire. Hmm.. hogy ezt vajon szaglással vagy ösztönnel teszik.. Én is úgy gondolom, hogy talán egyszerre mindkettő.. Ez azt hiszem majd a falka-tali dönti el igazán. - A Farkasölő főzet - kik tudják kikeverni (Pitonon kívül valaki?), mi a helyzet a recepttel (Megvan? Elveszett? Nem is volt?)Hmm.. Mivel ugye Piton ki tudja keverni, szerintem biztos van vagy volt recept. És ha Piton megtalálta, akkor meglehet, hogy más is ugyanígy megtalálhatta, vagy elsajátíthatta a főzet elkészítési módját. Őszintén szólva, ezen a kérdésen eddig még nem sokat gondolkoztam, úgyhogy ezzel kapcsolatban nem sokat tudok mondani. - A farkasok tovább élnek, mint az emberek?Hm.. Nem hiszem. Maximum azt tudom elképzelni, mivel ugye a vérfarkasoknak eléggé jó regenerálódó képességük van – vagy ezt is csak magamban döntöttem el?- hogy ez a tulajdonságuk meghosszabbíthatja pár évvel az életüket. - A fertőzött emberek normálisan öregednek, vagy egy bizonyos fizikai fejlettségnél megállnak és a továbbiakban csak regenerálódnak?Véleményem szerint ez inkább a vámpírokra jellemző.. a vérfarkasokra egyáltalán nem. De persze ez csak saját vélemény, mindenesetre Lupin sem állt meg, sőt, aktívan öregedik (már bocs Lupe  ). Dee, én is szeretném hangsúlyozni, hogy ez csak a saját véleményem. Csak azért írtam le –ahogy már azt a poszt elején is mondtam-, hogy a taliig legyen min rágódnotok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2008. 08. 31. - 18:16:36 » |
0
|
Mivel egyelőre kicsiny zavarban vagyok magam miatt, ide írom azt a pár kérdést, ami felmerült bennem a napokban. - A méret. Abban már megállapodtunk, hogy a vérfarkas inkább hasonlít egy jól megtermett farkasra (leszavaztuk azt a megjelenést, amit a filmesek alkottak, igaz?), de nem boncolgattuk ezt tovább. Egész konkrétan: ránézésre miben tér el a 'mezei' farkastól?
Vajon a vérfarkasok képesek felegyenesedni a két hátsó lábukra? Nyilván négy lábon eredményesebbek, ha futásról van szó, de azért szokásuk néha 'emberszerűen' járni?
Ez a diákoknak szól, és inkább személyreszabott kérdés, nem is kell rá válaszolni. Tehát azok a farkasok, akik valójában még tanulók, milyen kibúvóval oszlatják el a gyanút, hisz minden hónapban legalább 4-6 napot távol töltenek a hálótársaiktól. Nekik azért csak feltűnik a létszámcsökkenés..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2008. 08. 31. - 18:37:51 » |
0
|
Ééés akkor máris válaszolnék az első kérdésemre^^ Tegnap.. hát igen, már megint hajnalig bíbelődtem (Seya, tényleg nem ittam egy korty kávét se  ), és gondoltam, akkor már összedobok egy ilyen izét. Az általam elképzelt méretarányokhoz szántam vázlatnak. Vagy mi. Remélem, elég világos lett, de azért mondom: a jobb szélén egy 180 cm-es pasas áll, fogjuk rá, hogy ő a standard emberünk. A barnára színezett paca a farkas akar lenni. Igazság szerint hasra csaptam, amikor azt a méretet firkantottam, szóval.. remélem, jól lőttem be a marját o.O Na de mögötte, igen-igen, az érdekel minket. A vérfarkas, ami vastag, fekete körvonallal virít ott. Hát.. az én fejemben így néz ki. Jóval nagyobb a farkasnál, izmosabb, zömökebb, egészen medveszerű. Persze ez is csak a standard-méret. Nyilván az alkati kérdés is egyéntől függő; vannak, akik ennél kisebbek-nagyobbak, nyurgábbak, izmosabbak, mindegy. Mmm... *semmi frappáns befejezés nem jut az eszébe*
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Seyala Foley
Eltávozott karakter

acsargós dög, negyedév
Pálca: 14 hüvelyk, éger, sárkányszívizomhúr mag - a markolat gézbe tekert, mivel a kis ideges kéz gyakran csúszós a verejtéktől
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2008. 08. 31. - 22:46:25 » |
0
|
Nos.. most majdnem mondtam valamit, de nem akarom, hogy megkövezzetek, szóval tessék, itt vannak az én válaszaim: 1.) A ruha átalakulás közben leszakad vagy sem?Szerintem is leszakad. Az animágusok animágusok, a vérfarkasok vérfarkasok. 2.) A farkas harapása ember alakban is fertőző, ha vért serkent?Amondó vagyok, hogy kövessük a könyvben leírtakat. *még nem olvasta* Sajnálom, Lupe, de Ricknek úgy néz ki, lesznek öhm.. fura dolgai..  Dotty idézete után úgy gondolom, ezt a kérdést le is húzom a listáról, mivel a válasz elég egyértelmű. 3.) A vérfarkasok kiszagolják/megérzik fajtársaik jelenlétét? Megmondhatják egy vadidegenről, hogy fertőzött?Hm-hm. Szerintem ez attól is függ, mennyire keresi a fajtársát, vagy amaz mennyire akarja, hogy észrevegyék. Azt viszont elég vad ötletnek tartom, hogy az utcán kóborolva egyszer csak felkapja a fejét bármelyik, mert érzi, hogy farkas van a bárányok között. 4.) A Farkasölő főzetEgyszer talátam egy fanficet, de mivel nem olvastam a HP utolsó két kötetét, nem tudom, mennyire állja meg a helyét. A benne leírtak mindenesetre elfogadhatónak tűntek ( számomra, aki nem olvastam végig a könyvet): "- Farkasölő-fű főzet - bólintott komolyan. - Ismerem a hatásait, holott még sosem főztem. Miből áll össze? - Hát ez az - tártam szét a kezem keserű mosollyal az arcomon. - A főzet csak tíz-tizenöt éves, de már nincs meg az eredeti recept. - Ha jól tudom, Perselus Piton professzor fejlesztette ki a főzetet - jegyezte meg, mire vágtam egy pofát. Nem kérdezte meg, mi a baj, ebből következtetek arra, hogy elmesélték neki a kis kalandomat Perselusszal. Na de jó." 5.) A farkasok tovább élnek, mint az emberek?Én átlagos embernek képzelem őket ebből a szempontból, semmi extra élethossz vagy ilyesmi. 6.) A fertőzött emberek normálisan öregednek.. stb.? A kutyákon és farkasokon is meglátszik a kor. A gyorsabb regenerálódás még belefér, de személy szerint ezt sem tartom valószínűnek.. (szerintem embertől függően abban tűnhetnek ki a többiek közül, hogy jobb az állóképességük és vadállatiasabbak - pl Fenrir -, vagy épp az ellenkezője: lestrapáltak és betegesek, mint Lupin vagy Seya) 7.) A méretGreg lerajzolta a véleményem, úgyhogy nem próbálom meg leírni. A forma és az arányok is stimmelnek. Ebben a témában azt szeretném kérni tőletek, hogy jelezzétek egyetértésetek vagy egyet nem értésetek - amennyiben elfogadjátok, az ábrát kirakom a nyilvános topicba.8.) Vajon a vérfarkasok képesek felegyenesedni a két hátsó lábukra?Szerintem ha nagyon akarnak, igen. Így könnyedén az áldozatuk fölé magasodhatnak és nem csak a pofájukkal, de a melső mancsaikkal is odakaphatnak (ha már a medvéknél tartunk, attól is fáj a pofon). Képesek felegyenesedni, alapvetően azonban négy lábon közlekednek - így a futás is gyorsabb, az ugrások, vetődések is nagyobbak. A bónusz kérdést ki sem raktam a nyilvánosba, ez mindenkinek a saját magánügye, de kíváncsian várom a kibúvókat  . Puszta érdeklődésből is. A magamé: Seya elég problémás gyerek, nyilvánvalóan pszichológus ( pszichiáter..) segítségére szorul. Biztos, hogy nem hozakodna elő mindig ugyanazzal a bevett kifogással, de ha nagyon szorul a nyaka körül a hurok, a beteges külsejére (nagyon rosszul volt) vagy épp a tagadhatatlan elmbebajára (vissza kellett utaznia Londonba egy terápia miatt) hivatkozna. Amúgy meg, ahogy Greg is mondta, a hálótársak kifejezetten örülnek neki, ha eltűnik  . És amúgy sem tartozik rájuk.  Jah, és ha már idáig eljutottál az olvasásban, akkor amit majdnem nem mondtam: Úgy néz ki, a kemény mag egy véleményen van.
|
|
|
Naplózva
|
"Vannak gyermeki húst utánzó friss szagok, oboa-édesek, zöldek, mint a szavannák, - s mások, győzelmesek, romlottak, gazdagok.."
|
|
 |
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2008. 09. 01. - 06:16:43 » |
0
|
*Vigyorog, mert már két véleményt is ismer a magáé mellett* Ezaz, állatkák, csodásan haladunk^^ Az én kifogásom: noh, mivel Greget alapjaiban rengeti meg a beharapás és a többi, nagy valószínűséggel megkörnyékezi vmi ideg-összeroppanás. Nem tudom, meddig tart, míg kigyógyul belőle, de már ez is egy nagyszerű 'húzás' arra, hogy egy kicsit elterelje a gyanút a havi eltűnésekről. Legalábbis.. ha tudják a társai, hogy mostanában nagyon labilis, kevésbé lepődnek meg a különc dolgain. Aztán hogy később mi lesz, még Greg maga sem tudja. Sztem amilyen barátságos lesz a többiekkel, úgy azok nem is lesznek kíváncsiak arra, hogy hol kódorog éjjelenként. (Greg majd még kigondolja ezt a problémát, csak tartana már ott  )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
† Remus Lupin
Eltávozott karakter

† Halott
Jutalmak: +41
Származás: Félvér
Hajszín : Világossbarna ősz szálakkal átszőve, itt-ott kopaszodik
Szemszín: Gesztenyebarna
Kor: 37
Ház: -
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Házas
Kapcsolatban:: Nymphadora Lupin
Kedvenc tanár: Albus Dumbledore
Legjobb barát: James Potter, Sirius Black
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2008. 09. 01. - 17:17:48 » |
0
|
1: A ruha leszakad e átalakuláskor Na nekem ez a legkérdésesebb dolog. De szerintem is le, leszakad. Animágiánál viszont sztem nem. Na mindegy, nem ide tartozik:D Báááár ha felvesz ember alakban olyan hatalmas ruhákat amekkora farkasként?  Hatalmas adidas melegítőt pl?  :D:D Jóóó, jó, szóval le, leszakad:D 2:A farkasok harapása emberi alakban is fertőző e. Nos, szerintem nem. Persze kivétel Fenriré, akié mint tudjuk kicsit az. De sztem az övé azért az, mert ő annyira azonosulva van a farkas énjével. Na mindegy, én sem értem nagyon, csak azt, hogy „annyirafarkas”  A többieknél szerintem nem fertőző. 3: Megérzik e a vérfarkasok a fajtársaik jelenlétét. Nnnna, szerintem nem. Csak könnyebben észre veszik a jeleket, mivel azokat ők is hordozzák. (beesett, sebes arc, zárkózottabb jellem [zárójelben szerintem kicsit erősebb és hosszabb (vagy gyorsabban növő) körmök ember alakban. De ez csak magán vélemény.] Szóval általában, ha valaki full természetesen viselkedik, akkor szerintem nem, nem ismeri fel a fajtársakat. 4:Farkasölő főzetes kérdés Szóval: Más is ki tudja keverni, nem csak Piton, és a recept is megvan, csak annyira bonyolult bájital olyan nehezen beszerezhető és drága alapanyagokkal, hogy iszonyú kevés varázsló tudja kikeverni. 5: Tovább élnek e a farkasok mint az átlag emberek? Nem. Miért élnének? A sima farkasok tovább élnek?  6: A fertőzött emberek normálisan öregednek, vagy egy bizonyos fizikai fejlettségnél megállnak és a továbbiakban csak regenerálódnak? Mmmmmmevannnn??? Öregednek és kész:D Nem tündék vagyunk;) Greg kérdései:) : 1: a, méret: Szerintem úgy tökéletes, ahogy lerajzoltad:) b, miben tér el egy sima farkastól: Szerinteeeem: Sárga, villogó szemek, loncsosabb bunda, ugyebár nagyobb termet, meg ott aaaaa… a lapockájánál vagy hol ott olyan magasabbnak képzelem azt a részét… na ez így nem túl érthető, de mindegy:D 2: hátsó lábon tudnak e járni? Nnnna, szerintem ez az egy az, amit a film nem cseszett el a vérfarkasos résznél. Kábé annyira tudnak szerintem mint a filmben. Fel tudnak állni, pár lépést tudnak is menni, de futni nem hiszem… Vagy csak nem akarnak… De inkább négy lábon:) 3: A kibúvós dolog Passsz:D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Dorothy Moon
Eltávozott karakter

× lupus in fabula ×

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2008. 09. 15. - 15:55:35 » |
0
|
Hazafelé jövet viszont eszembe jutott valami.. Szóval, - Mikor változik át? Amikor a Hold már az égen van? (mert ugye van olyan, hogy a holdat még nappal is simán látni) Vagy, amikor sötét lesz (tehát télen egyre hamarabb?) ? Vagy a kettő dologból valahogy kikombinálva?- Ha egy teliholdas éjszakán elfedi a holdat valami jó vastag felhőréteg, visszaváltozunk? Persze ez alapból megbuktatható azzal, hogy ha teliholdkor felhős az ég, akkor nem változunk át? Ezt persze nem tartom valószínűnek.. de ez a visszaváltozás.. nem tudom. A filmben van valahogy úgy talán, hogy éppen elsiklik a felhő a hold elől.. Plusz akkor már nagyban éjszaka van, mikor Lupe átváltozik.. Na mindegy, vitassátok meg a témát, én nem tudom. Majd valami HP-s idézetet próbálok meg rá keresni.. ha van. 
PLuusz Dotty kifogása  Igazából sosem mondott semmit, a hálótársak véleménye is megoszlik. Egyik része szerint a lány veszedelmes viszonyokba keveredik, azért tűnik el éjszakánként, a másik fél pedig abban hisz, hogy a lány a gyengélkedőn tölti ezeket az estéket. Dorothyt sosem kérdezték, ő meg inkább csak rájuk hagyja a dolgot. No ennyi. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Seyala Foley
Eltávozott karakter

acsargós dög, negyedév
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2008. 09. 15. - 16:00:51 » |
0
|
szerintem a telihold első sugarától nappalig tart a dolog és közte nincsenek visszalakulások^^
*elrohan táncra*
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Dorothy Moon
Eltávozott karakter

× lupus in fabula ×

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2008. 09. 15. - 16:11:49 » |
0
|
Ezt az idézetet találtam: "Azután egyszer csak… Az égen kószáló felhőket továbbkergette a szél, s a dús füvön halvány árnyékok rajzolódtak ki. A parkot éjjeli fényárba vonta a telihold. Piton beleütközött Lupin, Pettigrew és Ron hármasába, akik hírtelen megtorpantak." Nyoh, és ez jóóóval takarodó után játszódik le. Oks, egyetértek Seyával, de azért.. gondoltam még bepostolom 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2008. 09. 16. - 18:57:42 » |
0
|
Dotyám, a te kérdéseid pedig fején találták a szöget. Fffene, ezekre nem tudok semmi okosat mondani  A filmben Lupinnak már akkor át kellett volna alakulnia, amikor lezuhant a nap az égről? Viszont ő még vígan elmászkált a Szellemszállásig, és ott se nagyon zavartatta magát. Ezek szerint, ha a hold takarásban van, nem hat a farkasra? De akkor nagyon egyszerű lenne kivédeni a kórt, vagy legalábbis a kínos hatásait. Ez így eléggé sántít. Tényleg ésszerűbbnek tűnik ez a telihold első sugárától pirkadatig, stb.. én is erre szavazok. Azért ezt itt is megkérdem: Ha az emberünket, teszem azt, ma éjjel harapták be, akkor még aznap átalakul vagy előbb szenved minimum egy napot?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
† Remus Lupin
Eltávozott karakter

† Halott
Jutalmak: +41
Származás: Félvér
Hajszín : Világossbarna ősz szálakkal átszőve, itt-ott kopaszodik
Szemszín: Gesztenyebarna
Kor: 37
Ház: -
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Házas
Kapcsolatban:: Nymphadora Lupin
Kedvenc tanár: Albus Dumbledore
Legjobb barát: James Potter, Sirius Black
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2008. 09. 16. - 19:19:40 » |
0
|
Nnnnna, hát nem tudom, hogy hogy vannak a dolgok, de arra emlékszek, hogy J.K. Rowlingtól kérdezték pont ezt a kérdést ugye az ominózus jelenet után, és ő azt nyilatkozta, hogy az csak teljes véletlen, hogy pont akkor alakult(am  ) át mikor a felhő arrébb ment. Meg mintha valami olyat is olvastam volna(bár ez csak halovány emlék) hogy a Hold állásától függ az átalakulás időpontja. Amúgy Greg kérdésére^^ Szerintem akkor alakul át először mikor a harapása óta először holdtölte lesz. Legyen ez a következő nap vagy akár majdnem 4 hét múlva^^ Szerinteeeem 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Seyala Foley
Eltávozott karakter

acsargós dög, negyedév
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2008. 09. 22. - 13:35:35 » |
0
|
*diszkréten megköszörüli a torkát, aztán belefog* - Ojoj, Cassy!
 - Megszületett és beoszttatott Pandora is!
 - Végre legálisan üdvözölhetjük köreinkben Virtust is.
 - Az Ismeretterjesztő postot, azaz kedvenc etológusunk feljegyzéseit kiegészítettem a következővel:
"Farkasölőfű - főzet: (Köszönet érte Sue-nak!)A farkasölőfű - főzet egyike a legértékesebb bájitaloknak, ugyanis lehetővé teszi, hogy egy vérfarkas normál életet éljen. A telehold idején ugyanis, amikor farkassá változik, csak a teste alakul át, az elméje érintetlen marad. A bájital fő komponense a sisakvirág, amelyet kis mennyiségben már régóta használnak gyógyászati célokra." Kieg.: Farkasölő sisakvirágról van benne szó; a farkasölő fű méreg. (Piton kérdése volt bájitaltanon)A Harry Potter Titok A-Z-ig; Tere Stouffer írása- Mivel Sue több ilyen értékes információt tartalmazó kis könyvvel is rendelkezik, ma este / a holnapi nap folyamán megtoldom még az írást néhány dologgal. Többek közt az átváltozás körül felmerült kérdésekre adott válaszokkal.
Spoiler: Nem csak teliholdkor alakulhatunk át. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
|