1) sérülésekEmberi alakban valóban olyanok vagyunk, mint bárki más - ha megsérülünk, hát megsérülünk. Mi több, talán még fokozott veszélye is lehet ennek.. hiszen egy átalakulás sok energiát kivesz belőlünk, legyengülünk fizikailag, szellemileg.. ettől még persze nem lesznek törékenyebbek a csontjaink, de nem árt az odafigyelés.
Ennek ellensúlyozásaképp lehet ott "bónuszban" az a gyorsabb regenerálódás. Na ezt én nem úgy képzelem el, hogy kiszúrja a törött bordám a mellkasomat, ám hipp-hopp, volt seb, nincs seb, sőt, még a vérpecsét is nyom nélkül eltűnik a ruháinkból, mintha anyu mosta volna ki..
Úgy értem ezt, hogy az emberekhez képest valamivel gyorsabban felépülünk a kisebb-nagyobb nyavalyáinkból és fájó ragyáinkból. Mer' hát ebcsont beforr
2) a falkaAlap, hogy van a falkának egy feje, az alfa hím. Annak van egy választott nősténye - ez persze nem jelenti azt, hogy a többi nőstényre nem formálhat igényt

- tehát az alfa nőstény. Ezt Seya elég szépen levezette, nekem tetszik. És az is igaz, hogy jelenleg csak Fenrirnek van saját falkája (talán neki kéne ezt a bejegyzést pontosítania

), de nem tudhatjuk, hogy a világon miféle farkastanyák léteznek még. Alfa és omega szerintem is megvan. És úgy képzelem, hogy a falkán belül mindenki vadászik, csapatban. Ha vannak kölykök (elég ritka jelenség), biztos rendelnek hozzájuk kiképzőket vagy minimum egy nőstényt, aki a karmukra néz.
A vezér után is lehetnek különböző posztok, amit mondjuk igen, harcban lehet megszerezni. De vajon az számít, hogy ki-ki milyen ember? Egy auror vérfarkast többre tartanak az ordasok, mint egy beharapott hajléktalant? Vagy a falkában NEM SZÁMÍT, hogy ki milyen EMBER, ott mindenki EGYENLŐ? Természetesen csak a vezetők után...

Demokrácia? Zsarnokság?
Már megint sok a kérdés, és nincs válasz. Szóval szvsz egyenlőség van, azonban mindenki pontosan tudja, hogy kinek hol a helye, és persze a nőstények nem érnek kevesebbet a hímeknél. Egy kölyök nyilván jobban teszi, ha nem ugrál, amíg olyan satnya, hogy még az omega is leveri.. ezen kívül mindenkinek van szava, és egy bizonyos határig szabad döntései. Mert amit az alfa mond, az törvény. Ó, igen, ez inkább zsarnokság

De fontos, az alfa csak addig alfa, míg tisztelet (félelem? szeretet?) övezi a személyét, és míg le nem taszítják a trónjáról *milyen költői..*
Vannak felderítők - akár kémek is. Esetleg kiképzők, akik az új tagokért felelősek. Alapesetben mindenki vadász. A többiek egy újabb kérdés alatt sorakoznak:
van a farkasoknak kultúrájuk? Múltjuk, történeteik, kegytárgyaik...?
Ha igen, akkor biztos vannak mesélőik, "emlékezőik", stratégáik, stbstb.
Mindezek ellenére azt gondolom, hogy a falkába verődés ritka. Amikor a fertőzött emberek átalakulnak havi egyszer pár napra, úgyis csak a saját igényeiket elégítik ki, és igencsak nagy tekintélyűnek kell lennie annak a személynek, aki egy csapat farkas élére küzdi magát. Igaz-e, Greyback?
3) magányos farkasokNem is olyan ritka jelenség (l.: előbbi bekezdés). Ha harcos kedvű, elvetemült az illető, és még neki is ront a fajtársainak, nem is kérdéses, hogy mi a jussa

De ha nem kihívó fél, szerintem béka vele

És egyéntől függ, hogy mennyire hajlanak a csapatmunkára, azaz csatlakoznának-e az első szembejövő falkához vagy sem.
4) utódlásTartok tőle, hogy kissé elfogult vagyok a témában, úgyhogy nem is válaszolom meg a saját kérdésemet.. Talán majd később XD
És megint csak azt mondom, hogy ne befolyásoljanak senkit az én meglátásaim, azért kérdeztem, mert kíváncsi vagyok a tietekére. Plusz hajlok a jó ötletekre