+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Archivumok
| | | |-+  Archivum 98/99
| | | | |-+  Szervezetek és csoportok
| | | | | |-+  Vérfarkasok
| | | | | | |-+  A Falka
| | | | | | | |-+  Acsargó
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] 3 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Acsargó  (Megtekintve 1289 alkalommal)

Seyala Foley
Eltávozott karakter

acsargós dög, negyedév

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2008. 09. 23. - 20:12:12 »
0

*pezsgőt bont, stílusosan hozza a csokitortát, szórja a konfettit* Vigyorog
Naplózva

Multik: Cedrah Lupen, Gabriel Mirol, Loreena Rainey, Cellar Door

"Vannak gyermeki húst utánzó friss szagok, oboa-édesek, zöldek, mint a szavannák,
- s mások, győzelmesek, romlottak, gazdagok.."

Seyala Foley
Eltávozott karakter

acsargós dög, negyedév

« Válasz #16 Dátum: 2008. 11. 29. - 01:09:22 »
0

Nagyon boldog születésnapot, Luca!!  Vigyorog
Naplózva

"Vannak gyermeki húst utánzó friss szagok, oboa-édesek, zöldek, mint a szavannák,

Rick Bennett
Eltávozott karakter

negyedéves kis diktátor^^

« Válasz #17 Dátum: 2008. 11. 29. - 16:16:42 »
0

Viiiii*bocsi,nincs idom atjelentkezni Lupe-al*

Szooooval nagyon sokat, boldogat, szuletesnapooooooooooot*elkapja, megolelgeti Lucaaaaat*szív<3<3
Naplózva

Dorothy Moon
Eltávozott karakter

hetedéves szuka.. muuhaha

« Válasz #18 Dátum: 2008. 11. 30. - 17:46:47 »
0

Möhöhö  *begurul, és így egy nappal később ugyan, de ő is csatlakozik a nagy szülinapos öleléshez*

Boldog születésnapoooooooot szív szív
Naplózva

Gregory Omen
Eltávozott karakter

• beware the wolf •

« Válasz #19 Dátum: 2008. 11. 30. - 21:38:48 »
0

Óóóóóóóóó!!!! Te jóóó ég, nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönöm!!
*User egészen meghatódott :D*

Annyira aranyosak vagytok O_______O
*Luca összetereli a népet és egy hatalmas ölelééssel köszöni még egyszer*
       Íííííííí  *.* (18-as betűméret  Men?)
Naplózva

ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
t h e   n i g h t   i s   s i l v e r   r o  u n d   y o u r   n e c k
ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ

Rick Bennett
Eltávozott karakter

negyedéves kis diktátor^^

« Válasz #20 Dátum: 2008. 12. 23. - 15:05:33 »
0

Boldoooog nevnapot kicsiny klanunk vezetojenek:D:D:D:D
Seya nap vaaaaan:D:D:D (remelem ma tartod Vigyorog)*mindenesetre a fulladasig olelgeti Vigyorog*
Naplózva

Gregory Omen
Eltávozott karakter

• beware the wolf •

« Válasz #21 Dátum: 2009. 01. 26. - 13:31:42 »
0

*Csend és hullaszag.. nyugalom és béke.. a konyhából csak a csap folyamatos csöpögése töri meg a monoton semmit.. még a madarak is elhallgattak e január végi napon.. mi történt?
Aztán a vízcseppek mellett valami egészen más hang is felcsendül, de olyan halkan, hogy félő, csak a képzeleted játszik veled. Pedig nem.. egyre tisztábban hallod. Kattogás. Katt-katt-katt.
Bomba??
Bomba!!*

BUMM..

És azt hiszem, ezt mindenki nevében átadhatom :D  *kicsi a rakááááááááááás!!*
Naplózva

ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ

† Remus Lupin
Eltávozott karakter

† Halott

« Válasz #22 Dátum: 2009. 01. 26. - 14:39:14 »
0

Naaagyon nagyon nagyooooooon borzasztóan boldogságos születésnapot Óóóóóódri, Dotttttyyyyy, Fred...Vagy George? Sose tudlak megkülönböztetni titeket:P és persze DÓÓÓÓRRRRRRIIIIIII(aki akkoris Ódri ha Dóri:D:D:D)
Naplózva

Dorothy Moon
Eltávozott karakter

« Válasz #23 Dátum: 2009. 01. 26. - 17:25:43 »
0

*fülsüketítő íííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí*
Jaaaaajj, köszönöm nagyonnagyon Vigyorog Vigyorog Vigyorog *meg az összes multi is ugrál a háta mögött, főleg Dotty, bár ő még mindig alélódik a képtől*
Ennél szebb bombát el sem tudok képzelni Hááát Vigyorog

Jaajj, nagyon íííí szív *öleli az egééész társaságot szív<3 *
Naplózva

Dorothy Moon
Eltávozott karakter

« Válasz #24 Dátum: 2009. 04. 10. - 20:30:29 »
0

Igazán nem szeretem felölteni ezt a piros színt, de remélem így mindenki meglátja - már ha jár itt a moderátorokon kívül még valaki -

Minden még aktív Falka tagtól visszajelzést kérünk PM formájában két héten belül!
Tehát mindenki jelezzen PM-ben Gregory Omennek, vagy nekem, Dorothy Moonnak április 24.ig, különben törölve lesz az ordasok közül!
Naplózva

Seyala Foley
Eltávozott karakter

acsargós dög, negyedév

« Válasz #25 Dátum: 2009. 07. 12. - 13:53:35 »
0

A felmerült legújabb kérdés kapcsán szeretném, ha nyilatkoznátok (a kérdést Dotya és Greg dobták fel):

A téma a telihold és az átalakulás. Mikor történik meg pontosan? A telő hold is számít, mikor már majdnem teli, vagy csak a 100%-osan teli teli?

Szerintem a telihold az telihold, a telő hold pedig telő hold, de ez csak egy vélemény. ^^ Addig erről nem írok semmit a leírásba, míg nem jutottunk dűlőre.
Naplózva

Cassidy D. Pearline
Eltávozott karakter

Kósza Farkaslány =)

« Válasz #26 Dátum: 2009. 07. 12. - 18:47:48 »
0

*aktívkodik* Mosolyog

Szerintem is a telihold az az állapot amikor a Hold 100%-os.
Valószínűleg ha a telő Holdra is vonatkozna akkor úgy is lenne használva valamikor...
Nem tudom...

Lényegében én a teljesen telire szavazok! ^^
Naplózva

Gregory Omen
Eltávozott karakter

• beware the wolf •

« Válasz #27 Dátum: 2009. 09. 26. - 16:59:18 »
0

Drága Falka,

Új kérdések formálódtak buksi fejemben, úgyhogy ezekre kérlek, válaszoljatok^^ A megszokott módszer: kérdés - saját elmélet - válasz - közös csámcsogás a válaszok cupákjain. Hajráá Men?

1)     Vajon ha emberi alakban ér baleset (csonttörés, rándulás, felületi sérülések, stb), milyen következményei lesznek?
Ugyanúgy rongálódik a test/szervezet? Vagy csak kisebb mértékben? Ellenállóbbak a csontok? Vagy szó sincs erről, csupán gyorsabb maga a regenerálódás folyamata?

2)     Hogy is fest egy falka belső rendszere?
Alfahím, alfanőstény - hogyan választatnak meg?
A hierachia szerint kik következnek a vezetők után? Van az alfának/alfáknak jobb kezük, "kancellárjuk"? Esetleg rohamosztagos főkapitányuk? Hittérítőik? Közkatonáik? Vagy egyáltalán nem hasonlít a rendszer felépítése az emberekéhez?

3)     Mi a helyzet a magányos farkasokkal?
Az ilyen remete/kósza lények milyen viszonyban állnak a falkához tartozókkal?

4)     2 farkas frigyéből miféle szerzet születik?
Tudom, a kór fertőzés útján terjed, nem genetikus.. De vajon semmi következménye nincs annak, ha mindkét szülő hordozza magában a szörnyeteget, és ennek tudatában vállalnak gyermeket? Lehet, hogy a kicsinek furcsa szokásai, képességei lesznek? Vagy teljesen, tökéletesen, abszolút átlagos embergyerek lesz?
Naplózva

ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ

Seyala Foley
Eltávozott karakter

acsargós dög, negyedév

« Válasz #28 Dátum: 2009. 09. 26. - 18:24:21 »
0

1)     Vajon ha emberi alakban ér baleset (csonttörés, rándulás, felületi sérülések, stb), milyen következményei lesznek?
Szerintem a csontozat és az izomzat egyaránt az átalakulás során változik meg; a visszaalakulással visszaváltozik. Ebből kiindulva nekem az a véleményem, hogy semmiképp sem ellenállóbbak egy ember alakban lévő vérfarkas csontjai - ugyanolyan sérülékenyek, mint bárki más.
Mivel azonban itt egy átokról van szó, a gyorsabb regenerálódás szerintem még belefér. (Bár nekem már ez sem nagyon. *mondja a szadista júzer*)

2)     Hogy is fest egy falka belső rendszere?
Szerintem csak Fenrirnek van falkája, és ott is csak egy alfa hím van, és a falka többi tagja. Ha a farkasokból indulok ki, és én belőlük indulok ki, akkor erőpróbával dől el, hogy ki az alfa hím - küzdelmek sorozata árán. Az alfa nőstény pedig a legtermékenyebb, a legrátermettebb nőstény - egy kicsit emberi vonalra kalandozva maximum a vezér hím párja lehet. És persze ott vannak az omegák és a többiek. Szóval:
  • alfa hím - a legerősebb hím egyed, ő a falka vezére, ő kap először mindenből, egyfajta kiskirály, a szava szent
  • alfa nőstény - az alfa hím párja, maximum a többi nőstény felett van hatalma, máskülönben csak egy átlagos falkatag mindennemű privilégium nélkül
  • falkatagok - mindenki más, egymás közt biztos megvan a rangsor, lehetnek tisztségeik, bár szerintem ezt falkája válogatja; lehet, hogy vannak felderítők, vadászok, dalnokok, akármik, szerintem ez változó
  • omega - szegény szerencsétlen lúzer, akit mindenki bánt, és mindenben a legutolsó

3)     Mi a helyzet a magányos farkasokkal?

Szerintem attól függ, hogy melyik magányos farkasról van szó, és melyik falkáról. Ha például Fenrirt vesszük, ő mindenkit be akar olvasztani, és aki ellenáll/elárulja a falkát és magányosan kódorog tovább (pl. Lupin), arra piszok pipa lesz. Az ilyen kapcsolatok veszélyesek.
Ha a magányos farkas be akar lépni a falkába, gondolom ő is végigverekszi magát mindenkivel, hogy megtalálja a rangsorban foglalt helyét.
Egyébként nem hiszem, hogy a falkások lenézik a magányosakat vagy fordítva. Ez már tényleg egyedfüggő.

4)     2 farkas frigyéből miféle szerzet születik?
Ember.  Vigyorog Minden fura szokás és erő nélkül. Mivel nem öröklődik, nem is nagyon lehetne más. Nem örökli sem az anyjától, sem az apjától, akkor pedig nincs semmi.  Hááát
Naplózva

Gregory Omen
Eltávozott karakter

• beware the wolf •

« Válasz #29 Dátum: 2009. 09. 26. - 20:51:16 »
0

1)     sérülések
Emberi alakban valóban olyanok vagyunk, mint bárki más - ha megsérülünk, hát megsérülünk. Mi több, talán még fokozott veszélye is lehet ennek.. hiszen egy átalakulás sok energiát kivesz belőlünk, legyengülünk fizikailag, szellemileg.. ettől még persze nem lesznek törékenyebbek a csontjaink, de nem árt az odafigyelés.
Ennek ellensúlyozásaképp lehet ott "bónuszban" az a gyorsabb regenerálódás. Na ezt én nem úgy képzelem el, hogy kiszúrja a törött bordám a mellkasomat, ám hipp-hopp, volt seb, nincs seb, sőt, még a vérpecsét is nyom nélkül eltűnik a ruháinkból, mintha anyu mosta volna ki..
Úgy értem ezt, hogy az emberekhez képest valamivel gyorsabban felépülünk a kisebb-nagyobb nyavalyáinkból és fájó ragyáinkból. Mer' hát ebcsont beforr Hááát

2)     a falka
Alap, hogy van a falkának egy feje, az alfa hím. Annak van egy választott nősténye - ez persze nem jelenti azt, hogy a többi nőstényre nem formálhat igényt Hááát - tehát az alfa nőstény. Ezt Seya elég szépen levezette, nekem tetszik. És az is igaz, hogy jelenleg csak Fenrirnek van saját falkája (talán neki kéne ezt a bejegyzést pontosítania Men?), de nem tudhatjuk, hogy a világon miféle farkastanyák léteznek még. Alfa és omega szerintem is megvan. És úgy képzelem, hogy a falkán belül mindenki vadászik, csapatban. Ha vannak kölykök (elég ritka jelenség), biztos rendelnek hozzájuk kiképzőket vagy minimum egy nőstényt, aki a karmukra néz.
A vezér után is lehetnek különböző posztok, amit mondjuk igen, harcban lehet megszerezni. De vajon az számít, hogy ki-ki milyen ember? Egy auror vérfarkast többre tartanak az ordasok, mint egy beharapott hajléktalant? Vagy a falkában NEM SZÁMÍT, hogy ki milyen EMBER, ott mindenki EGYENLŐ? Természetesen csak a vezetők után... Hááát
Demokrácia? Zsarnokság?
Már megint sok a kérdés, és nincs válasz. Szóval szvsz egyenlőség van, azonban mindenki pontosan tudja, hogy kinek hol a helye, és persze a nőstények nem érnek kevesebbet a hímeknél. Egy kölyök nyilván jobban teszi, ha nem ugrál, amíg olyan satnya, hogy még az omega is leveri.. ezen kívül mindenkinek van szava, és egy bizonyos határig szabad döntései. Mert amit az alfa mond, az törvény. Ó, igen, ez inkább zsarnokság Hááát De fontos, az alfa csak addig alfa, míg tisztelet (félelem? szeretet?) övezi a személyét, és míg le nem taszítják a trónjáról *milyen költői..*
Vannak felderítők - akár kémek is. Esetleg kiképzők, akik az új tagokért felelősek. Alapesetben mindenki vadász. A többiek egy újabb kérdés alatt sorakoznak:
van a farkasoknak kultúrájuk? Múltjuk, történeteik, kegytárgyaik...?
Ha igen, akkor biztos vannak mesélőik, "emlékezőik", stratégáik, stbstb.

Mindezek ellenére azt gondolom, hogy a falkába verődés ritka. Amikor a fertőzött emberek átalakulnak havi egyszer pár napra, úgyis csak a saját igényeiket elégítik ki, és igencsak nagy tekintélyűnek kell lennie annak a személynek, aki egy csapat farkas élére küzdi magát. Igaz-e, Greyback? :D

3)     magányos farkasok
Nem is olyan ritka jelenség (l.: előbbi bekezdés). Ha harcos kedvű, elvetemült az illető, és még neki is ront a fajtársainak, nem is kérdéses, hogy mi a jussa Hááát De ha nem kihívó fél, szerintem béka vele Men?
És egyéntől függ, hogy mennyire hajlanak a csapatmunkára, azaz csatlakoznának-e az első szembejövő falkához vagy sem.

4)     utódlás
Tartok tőle, hogy kissé elfogult vagyok a témában, úgyhogy nem is válaszolom meg a saját kérdésemet.. Talán majd később XD

És megint csak azt mondom, hogy ne befolyásoljanak senkit az én meglátásaim, azért kérdeztem, mert kíváncsi vagyok a tietekére. Plusz hajlok a jó ötletekre Men?
Naplózva

ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
Oldalak: 1 [2] 3 Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: