+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Archivumok
| | | |-+  Archívum 96/97
| | | | |-+  A Nagy Archívum
| | | | | |-+  Reggeli Próféta
| | | | | | |-+  Roxforti Dobraverő
| | | | | | | |-+  Titkos megbeszélde (Moderátorok: Cassius Neehill, Castor O'Riley, Leverton N. Hale)
| | | | | | | | |-+  cikkek/vázlatok
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: cikkek/vázlatok  (Megtekintve 163 alkalommal)

Leverton N. Hale
[Topiktulaj]

VIII.

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2012. 05. 29. - 09:30:58 »
0

Ide lehetne posztolni az elkészült/félkész cikkeket még mielőtt azok az olvasók elé kerülnének.
Naplózva

Leverton N. Hale
[Topiktulaj]

VIII.

« Válasz #1 Dátum: 2012. 05. 29. - 09:31:29 »
+2

Elkészültem a meccs beharangozó cikkel és gondoltam először ide posztolom, hogy áldásotokat adjátok rá. (:

Beharangozó

1998, február; Roxfort
Február 28-án a kviddicslelátók és a pálya újra megtelik élettel, köszönhetően annak, hogy a szezon harmadik meccsén a Griffendél és a Hugrabug legjobbjai mérik össze tudásukat a pályán. Mindkét csapat számára fontos a győzelem, egyrészt az előző meccsükön a két gárda vesztesként távozott a pályáról, másrészt az sem elhanyagolható tényező, hogy sem a Wolf vezette, sem a Mirol által irányított csapat nem akar a tabella legalján végezni. Összeállításunkkal most megpróbálunk kedvet hozni a mérkőzéshez a nem fanatikus szurkolók számára is.

Kezdésként mélyedjünk el egy kicsit a múltban. Az elmúlt tíz évben a Hugrabug négyszer, míg a Griffendél hatszor hagyhatta el győztesként a pályát. Döntetlen utoljára 34 évvel ezelőtt, 1954-ben volt, amikor az ügyes hugrás fogó, pont jókor 150 pontos hátránynál kapta el a cikeszt, megmentve ezzel valamelyest a borzok becsületét (Griffendél – Hugrabug 280-280). Érdekesség lehet az is, hogy a Hugrabug utoljára Cedric Diggory vezetésével nyertek az 1994/95-ös szezonban.

Néhány statisztikai érdekesség:
   Legnagyobb arányú győzelem: 1942/43; Hugrabug – Griffendél 590 – 170
   Legrövidebb mérkőzés: 1986/87; 23 perc; Griffendél – Hugrabug 170 – 50
   Leghosszabb mérkőzés: 1954/55; 6 óra 17 perc; Griffendél – Hugrabug 690 -570
   Legtöbb gól (cikesz elkapása előtti eredmény): 1979/80; Hugrabug – Griffendél 670 – 580; a meccset a Hugrabug nyerte 820 – 580 arányban.

A múltidézésből ennyi épp elég, nézzük, mit gondolnak az iskola diákjai a meccsről.
”Természetesen a Griffendél győzelmét várom” – mondta egy hatodéves griffendéles – „De úgy vélem pörgős, szoros meccs lesz, nem fogják könnyen adni a bűzös borzok a győzelmet”
Egy csapat hollóhátasnál megoszlóak a vélemények, úgy vélik, mindkét csapat esélyes lehet a győzelemre. A Hugrabugnak sem kell szomszédba mennie önbizalomért, szerintük lazán, kisujjból fogják megsiratni és elverni az oroszlánokat. A megkérdezett mardekárosok nem szurkolnak egyiknek sem, úgy vannak vele, hogy a kígyófészekből senki nem távozhat győztesen, a kupa tehát az övék lesz, minek foglalkozni a többi meccsel.

A csapatkapitányokat sajnos nem lehetett elérni vagy szóra bírni, így az ő meccs előtti véleményüket egyelőre nem tudhatjuk meg. Ami biztos, hogy bár a statisztika erős griffendél uralmat mutat (elmúlt 100 évben 65 győzelem; 3 döntetlen; 32 vereség), az idei hugrabugos gárdát sem szabad lebecsülni, elvégre a Hollóhát ellen is bebizonyították, hogy nem lehet őket csak úgy, egyszerűen elverni. Mindenesetre egy izgalmas, fordulatokban, gólokban gazdag mérkőzést szeretnénk látni, bízzunk abban, hogy a 14 játékos nem okoz nekünk csalódást. A remek hangulatról pedig a két ház szurkolói B közepe fog garantáltan gondoskodni

Elő tehát a szurkolói kellékekkel! A játékosoknak kéz és lábtörést a lelátón ülőknek pedig jó szurkolást.

hale.

Naplózva

Cassius Neehill
[Topiktulaj]

hetedév / narcissus

« Válasz #2 Dátum: 2012. 05. 29. - 10:08:48 »
+2

Nekem nagyon tetszett, egyetlen hibát találtam (lemaradt egy G Bibíí), és a szerkesztésnél kivettem néhány plusz szóközt meg ilyesmi, és beraktam egy entert is a statisztikai érdekességek elé, szerintem így jobban átlátható, de nyugodtan vedd vissza, ha gondolod, ez csak apróság.

A cikk előtt meg le a kalappal, igazi sportrovatba illő, élveztem olvasni, én megvenném, ha főszerkesztő lennék Vigyorog Szóval szerintem hadd szóljon!
Naplózva

Leverton N. Hale
[Topiktulaj]

VIII.

« Válasz #3 Dátum: 2012. 05. 29. - 11:57:43 »
0

Köszi szépen, remélem másoknak is tetszeni fog. :D
És köszi a hibajelzéseket is. Pedig eskü, átolvastam, de néha becsúszik az ilyen. (: Az az egy két enter és szóközjavítás pedig marad, így tényleg átláthatóbb.
Naplózva

Leverton N. Hale
[Topiktulaj]

VIII.

« Válasz #4 Dátum: 2012. 06. 02. - 19:13:32 »
+1

1998. február; Roxfort
Február 28-án a kviddicslelátók és a pálya újra megtelik élettel, köszönhetően annak, hogy a szezon harmadik meccsén a Griffendél és a Hugrabug legjobbjai mérik össze tudásukat a pályán. Mindkét csapat számára fontos a győzelem, egyrészt az előző meccsükön a két gárda vesztesként távozott a pályáról, másrészt az sem elhanyagolható tényező, hogy sem a Wolf vezette, sem a Mirol által irányított csapat nem akar a tabella legalján végezni. Összeállításunkkal most megpróbálunk kedvet hozni a mérkőzéshez a nem fanatikus szurkolók számára is.

Kezdésként mélyedjünk el egy kicsit a múltban. Az elmúlt tíz évben a Hugrabug négyszer, míg a Griffendél hatszor hagyhatta el győztesként a pályát. Döntetlen utoljára 34 évvel ezelőtt, 1954-ben volt, amikor az ügyes hugrás fogó, pont jókor 150 pontos hátránynál kapta el a cikeszt, megmentve ezzel valamelyest a borzok becsületét (Griffendél – Hugrabug 280-280). Érdekesség lehet az is, hogy a Hugrabug utoljára Cedric Diggory vezetésével nyertek az 1994/95-ös szezonban.

Néhány statisztikai érdekesség:
   Legnagyobb arányú győzelem: 1942/43; Hugrabug – Griffendél 590 – 170
   Legrövidebb mérkőzés: 1986/87; 23 perc; Griffendél – Hugrabug 170 – 50
   Leghosszabb mérkőzés: 1954/55; 6 óra 17 perc; Griffendél – Hugrabug 690 -570
   Legtöbb gól (cikesz elkapása előtti eredmény): 1979/80; Hugrabug – Griffendél 670 – 580; a meccset a Hugrabug nyerte 820 – 580 arányban.
A múltidézésből ennyi épp elég, nézzük, mit gondolnak az iskola diákjai a meccsről.
„Természetesen a Griffendél győzelmét várom” – mondta egy hatodéves griffendéles –„De úgy vélem pörgős, szoros meccs lesz, nem fogják könnyen adni a bűzös borzok a győzelmet”
Egy csapat hollóhátasnál megoszlóak a vélemények, úgy vélik, mindkét csapat esélyes lehet a győzelemre. A Hugrabugnak sem kell szomszédba mennie önbizalomért, szerintük lazán, kisujjból fogják megsiratni és elverni az oroszlánokat. A megkérdezett mardekárosok nem szurkolnak egyiknek sem, úgy vannak vele, hogy a kígyófészekből senki nem távozhat győztesen, a kupa tehát az övék lesz, minek foglalkozni a többi meccsel.
A csapatkapitányokat sajnos nem lehetett elérni vagy szóra bírni, így az ő meccs előtti véleményüket egyelőre nem tudhatjuk meg. Ami biztos, hogy bár a statisztika erős Griffendél uralmat mutat (elmúlt 100 évben 65 győzelem; 3 döntetlen; 32 vereség), az idei hugrabugos gárdát sem szabad lebecsülni, elvégre a Hollóhát ellen is bebizonyították, hogy nem lehet őket csak úgy, egyszerűen elverni. Mindenesetre egy izgalmas, fordulatokban, gólokban gazdag mérkőzést szeretnénk látni, bízzunk abban, hogy a 14 játékos nem okoz nekünk csalódást. A remek hangulatról pedig a két ház szurkolói B közepe fog garantáltan gondoskodni

Elő tehát a szurkolói kellékekkel! A játékosoknak kéz és lábtörést a lelátón ülőknek pedig jó szurkolást!
Naplózva

Cassius Neehill
[Topiktulaj]

hetedév / narcissus

« Válasz #5 Dátum: 2012. 07. 30. - 16:35:56 »
+2

Ha azt hittétek, megúszhatjátok ezt a bált figyelő szemek nélkül, sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak. Szeretett prefektusotok, Cassius Neehill árgus szemei végigpásztáztak mindent és mindenkit, most pedig itt az idő, hogy megtudjátok a fájdalmas vagy éppen örömteli igazságot arról, hogyan is mutattatok valójában.

Először is kedves diákság, tudom, hogy néhányan azt hittétek, de nem, az Imbolc bál akármennyire is a tavasz köszöntéséről szól, NEM növénybörze. Komolyan, ha nem lennénk varázslók, mindenki miattatok rohant volna ki a teremből allergiás roham okán. Persze, a virágos megjelenésnek voltak kevésbé extrém és ijesztő esetei is.

(Jules M.)                                               (Seosaphine B.)

A következő jelenség, amiről vagy inkább akiről be kell számolnom, egy ötödéves hugrabugos lány volt, aki első pillantásra úgy tűnt, visszafogott, mégis ragyogó összeállításával koronázatlan királynője lesz az estének. Aztán... Megpillantottam. Őt, a legrosszabbat mind közül. A cipőt. Csak egy kérdésem van hozzád, kislány, mégis mit gondoltál, mikor egybebűbájoltál egy terítőt a nagymamád egyik megunt cipőjével?

(Elisabeth St.P.)

Viszont a sok negatívum után, úgy érzem, valami jót is kell mondanom, ezért szívesen bemutatom a legjobb kiegészítőket, amikhez, ha jó szemetek van, nektek is szerencsétek lehetett. Lányok figyelem! Az első kiemeltünk egy griffendéles fiú, akiről eddig keveset hallhattunk, de úgy látom, a cipője alapján több figyelmre lenne érdemes. A következő jelölt a hollóhátas fantaszta, aki ismét elkápráztatott minket egy csinos pávás fülbevaló és álarc kombinációval - ilyet biztosan nem lehet a boltban kapni. Az utolsó várományosunk szintén a maszkjával hódított, a kék indás, arcrasimuló darab tulajdonosa szintén a háztársam - nem is hiába. Hogy e közül a három közül melyik a legjobb, az már legyen a ti döntésetek.

(Daniel McD.)               (Mika H.)               (James W.)

Utam során eljutottam a puncsig is (ami egyébként kifejezetten finom volt), és miközben az italt kortyolgattam, megpillantottam az est legjobb ellentétpárját. Bár úgy tűnt, csak véletlenül keveredtek egymás mellé, az öltözékük harmóniája annyira szembeötlő volt, hogy arra kellett gondolnom, esetleg némi szándékosság is volt a dologban. A hatodéves, látványosan platinaszőke mardekáros lány csillogó ezüstbe öltözött, jól megválogatva mellé a kiegészítőket, egészen angyali hatást elérve, mellette a középkorú asztronómia professzor démoni külsejét kacskaringós, szénfekete (valószínűleg fém) maszkjával egyenesen ijesztővé vált.

(Oscar H.)                                                    (Angelle. A.)

Természetesen a hagyományos vonal követői sem maradtak otthon, igazából, az esemény profilját tekintve azt hihettük volna, többen lesznek azok, akiknek a ruhája státuszszimbólumként is fog szolgálni. Erre az egyik legjobb példa az indokolatlan sétapálcával fellépő mardekáros évfolyamtársam, aki ruhájának minden részletére gondosan odafigyelve hozta a szokásos eleganciáját. Csak találgathatunk, vajon kitől kapta azt a virágot, amit feltűzött. A másik, akit megfigyelhettünk, szintén a kígyók házából került ki, és egész arcát takaró, aranyszínű, koponyaszerű maszkjával akaratlanul is elgondolkodtatott bennünket. Vajon ez egy jelzés akar lenni?

(Seraphin L.)                                                    (Sence I.)

Mielőtt még rátérnék a bál legszebb ruháira, szeretnék egy kis kitérőt tenni, és megmutatni az este legvadabb öltözékeit. A hollóhátas és a mardekáros hajtó mintha egymásra akart volna licitálni abban, hogy ki mer extrémebben felöltözni - én nem mertem volna a döntőbíró lenni. A szőke lány extrém, pink miniruhát választott, szénfekete, minimum tízcentis magassarkúval, míg a barna egy önmagában egyszerű és csinos estélyit dobott fel egy kívülre vett fűző és harisnyatartó kombinációval - vagy ez a szett része volt eredetileg?

(Nadine M.)                                                       (Elena P.)

Végül, de nem utolsó sorban szeretném bemutatni azokat a szerencséseket, akik mindketten első helyezést értek el szubjektív kis versenyemben. A griffendéles lányt leginkább ruhája könnyed szépsége és annak alkalomhoz illő színei, míg felnőtt vendégünket az egyszerű elegancia segítette a győzelemhez.

(Jada B.)                                                            (Evolet L.)
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: