Cassius Neehill
Eltávozott karakter
hetedév / narcissus
♥ az úszó sakkmester ♥ a Gyönyörök Kútja ♥
Jutalmak: +597
Előtörténet: Megnézem!
Kincsesláda: Megnézem!
Származás: Félvér
Hajszín : barna
Szemszín: szürkéskék
Kor: 18
Ház: Hollóhát
Évfolyam: Hetedik
Családi állapot: Bonyolult
Kapcsolatban:: Emily Dean ♥
Kviddics poszt: Terelő
Pálca: 11 hüvelyk, gyertyán, sárkányszívizomhúr
Nem elérhető
|
|
« Válasz #17 Dátum: 2010. 04. 06. - 10:18:07 » |
0
|
Lapozgatok, rendezgetem az előttem tornyosuló könyv-hegyeket, de csak nem sikerül belekezdenem a munkába. Nincs meg a motiváció, legalább, ha biztos lennék benne, hogy van értelme... Mikor már sikerült abc szerint, majd tematikusan is rendbetennem a kiválogatott irodalmat, tényleg nem találok több kifogást. Egy drámai sóhajjal magam elé veszem a Bevezetés a trágyázás művészetébe című ezeroldalas remekművet és megpróbálok valami használhatót találni a tárgymutatóban. Természetesen nincs akkora szerencsém, hogy a sárkánytrágyáról minden évszázadból külön jelentések legyenek, ezért sértődötten dobom félre a könyvet. Elszoktam a kutatástól, ez tény. Mikor már épp felállnék, hogy segítséget kérjek az egyik könyvtárostól, ismerős alakra leszek figyelmes. Adaline Belmen, ebben egészen biztos vagyok, hat év hosszú idő, még akkor is, ha az érintett csaknem havonta változtatja a hajszínét. Érdekelt, miért, de végül sosem kérdeztem meg, nem az én dolgom, ráadásul másnapra már nem is volt annyira érdekes mintha mindig is ilyen lett volna. Nem láttam belőle sokat, kiismerni esélyem sem volt, de van egy olyan érzésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Annak ellenére, hogy szimpatikus lány, alig volt alkalmunk beszélni és arra sem emlékszem, hogy túl sok pletyka keringett volna róla. Röviden: viszonylag tiszta lap. Mosolyogva nézem ahogy puffog, láthatóan valami nagyon feldühítette, de inkább csendben figyelem, hátha így valami érdekesebbnek lehetek a szemtanúja. Sajnos csalódnom kell, néhány eseménytelen perc és lelepleződöm, illetve annyi biztos, hogy észrevett, talán nem tűnt fel neki, hogy én már előbb kiszúrtam őt. Egy biztos, hamarosan kiderül, hiszen az asztalom felé veszi az arányt. - Jó reggelt! - Üdvözlöm még mindig mosolyogva, hiszen, ha sikerül itt tartani mégsem lesz olyan unalmas ez a nap és talán még egy kis segítségre is rávehetem, elvégre pár hónapja még ő is hollóhátas volt... - Letetted a RAVASZt és már el is felejtetted, mi az a házi feladat? Rémisztő, mennyi mindent sóznak ránk és mivel kell eltölteni az értékes szabadidőt. - Nem mintha ellenemre lenne a tanulás, ellenkezőleg, még élvezem is, ha tudok valamit, de örülnék, ha értelmesebb feladatokkal töltenék ki az időnket, mert egészen biztos vagyok benne, hogy semmi szükségem rá, hogy tudjam, mivel is lehet egy termőföldet megfelelő kondícióban tartani. Ez maradjon csak a hugrabugosok feladata vagy bánom is én, akit érdekel. - Na és te? Mit keresel a könyvtárban, ahelyett, hogy élveznéd a jól kiérdemelt szabadságot? - Nem hiszem, hogy máris munkája lenne, elég tehetséges volt ahhoz, hogy ne egy roxfortos diplomával próbáljon meg állást szerezni, hanem a továbbtanulást válassza, de ötletem sincs mi érdekelte. Rögtön azért nem kérdezek rá, hátha találok valami izgalmasabbat, amiről tovább lehet faggatózni. Bármi, csak még elodázzam az esszéírást. - Egészen véletlenül nem tudsz valamit a sárkánytrágya változásáról, vagy Bimba van olyan ötletes, hogy évről évre új feladatokat találjon ki nekünk? Itt ez a rengeteg könyv és használhatatlanok, talán tényleg ideje változtatni a Roxfort tanmenetén. - Nem igazán tetszik, hogy az iskola a halálfalók kezébe kerül, de nem árt, ha tisztában vagyok mások véleményével.
|