Emmeline Fárasztó egy edzés volt ez a kaotikussága mellett, annyi bizonyos. Éppen ezért nem is lep meg, hogy Emmeline egy kissé bágyatagon nekem sétál, vagyis sétálna, mert én azért figyelek, s üres kezemmel még időben állítom meg, vállára téve azt finoman.
- Vigyázzon hölgyem, ha nem akar sziklának ütközni! - vigyor kúszik az arcomra, majd réveteg szavaira bólintok s átnyújtom a könyvet.
- Tessék parancsolni! - miután pedig a becsületes megtaláló kötelezettségeit letudtam, válláról is leveszem a kezem, meg a másik is kiürült, így nyugodtan vághatom zsebre őket.
- Sejtettem, hogy a tied csúszott át a szekrénysor lába alatt. Szerencse, hogy cipőkötés közben megláttam, másként ki tudja meddig kallódott volna ott a porban. - mondjuk nem porosan kapta most vissza, mert a poroszlánokat (nem, azok már nem cicák voltak) gondosan letörölgettem róla még korábban. A könyveket tisztelni és óvni kell. Mégiscsak hollóhátosok lennénk, vagy mifene...
- Amúgy ne haragudj, hogy azt a gurkót nem sikerült időben elhalászni... remélem rendben van a tarkód, keményet kaptál. - nézek rá kicsit bocsánatkérően. Na igen, az szerencsétlen akció volt, de legalább azt megúszta, amit Jer nem, hogy kapjon egyet az ütőmmel, amikor belerepült a lendítésembe. Szerencsétlen olyan gyomorszájast kapott, majdnem leszédült a seprűről. A meccs csak nem ilyen lesz. Akárhogy is, az is csoda, hogy én megúsztam sérülés nélkül a mai napot. Erre lehet inni kéne valamit, legalább egy délutáni teát. Nincs már sok a suliból és ennek abból a szempontból örülök, hogy roxforti zugivó státuszom meg fog szűnni legalább pár hónapra. Bár a kastély és az emberek hiányozni fognak. Ha az ember évekig itt tölti idejének jelentős részét, már-már jobban otthonának tekinti a Roxfortot, mint azt, ahová haza szokott térni. Bár a bentlakásos intézmények valahol pont erre próbálnak nevelni: ne ragaszkodj a családi fészkedhez annyira, legyél önállóbb, szabadabb, legyen nagyobb mobilitásod. Ha ez cél, hát nálam bőven sikerült ezt elérni. Azt hiszem a nyaram is olyan lesz, mint egy bolygó hollandinak.