+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Archivumok
| | | |-+  Harry Potter és a Nagyobb Jó
| | | | |-+  Az ifjú Gellert szenvedései
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Az ifjú Gellert szenvedései  (Megtekintve 248 alkalommal)

A suttogó
Eltávozott karakter

megvetés

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2016. 07. 31. - 01:36:42 »

T H I S I S W H A T R O C K N R O L L L O O K S L I K E

w e a r i n g l e a t h e r n l a c e

Az ifjú szemeit elöntötte a könny, melyben a pokol tüzének csillanása perzselte lelkét, fiatal húsát és velőjét, miként a belső démonaival vívott ádáz küzdelemben földre hanyatlott, de marka nem engedte el a lobogót, feltartotta, az égnek lökte végső szívdobbanással, hamvas ajkai, melyeket a halál már odaadóan megcsókolt, most azt imádkozták...
        - Gellert, már megint mi ez az üvöltözés!? Készen van már a mosás, kitakarítottad már a szobádat?! Egy doxyólban nincs olyan szag, mint ott, és mikor legutóbb megkísértettem a sorsot annyira, hogy benézzek, tudod, mit találtam?! Egy döglött baglyot! Azonnal láss neki, egy óra múlva itt vannak Vermerék, és nem akarok már megint magyarázkodni, hogy mi ez a penetráns bűz, egyébként is engedd már levágni a hajadat, mint egy kelpi, pont úgy festesz! HALLOTTAD AMIT MONDTAM, FIATALÚR, VAGY MENJEK FEL!?
        - Hagyd már abba az éktelen üvöltözést, asszonynép...!
        - MIT MONDTÁL, GELLERT?!
        - Mindjárt, anyukám!
Ostoba nőszemély, aki hátráltatja a csodálatos kutatásaimat.. mintha az én szobámban akarnának enni a drágalátos Vermerék. Minek pazarolnám az időt ilyen apróságokra, mikor szellemi nagyságom is táplálhatnám? Nem értenek meg, de nem csak a mutter, ott vannak még a társaim is, akiknek többször is megkíséreltem elmagyarázni, mekkora tévedésben élnek az élet dolgait illetően, és ideje lenne kinyitniuk a szemüket, mindig csak röhögnek rajtam, pedig semmi vicceset nem említek. A költészet igenis komoly dolog, ha egy kicsit is műveltebbek lennének egy doxynál, ők is felfognák - és én ide vagyok kárhoztatva, mikor nagy tettekre vagyok hivatott. Még hogy vágjam le a hajamat...Mikor épp egy krónikát igyekszem megfogalmazni? Átkozott világ, szükségem lenne most már valami jóra... Egy nagyobb jóra, mint Vermerék utálatos látogatása, amikor kérdezgetik, hogy megy az iskola. Pont úgy, mint eddig: jól. Nem vagyok idióta, nem keveredem bajba, a magam dolgával foglalkozom, nem olyan hülyeségekkel, mint hogy Absjorn Vermer kit és hogyan szédít (itt jegyezném meg, hogy szerintem nevetséges, ahogy hordja mostanában ő és mindenki más is a nyakkendőt, komolyan, mintha ezernyolcszázhetvenben lennénk... Annyira hetvenes évek.), nekem ennél fontosabb témáim is vannak, mint például varázslatok alkotása. Felvilágosult tinédzser vagyok, akinek meg nem tetszik, annak üzenem, hogy talk to the hand... akarom mondani azt a poklok legmélyének bugyra szippantsa magába, és ott örök kárhoz...

Visszatértem. Habár eleinte úgy tűnt, alul maradok anyám kitartó próbálkozásának a hajvágást illetően, végül úgy ültünk asztalhoz, ahogy jósoltam, nem az én szobámban. Kit érdekel néhány dög? Az asztalra is az került. Meg kell jegyeznem, hogy a felvilágosult emberek, mint én is, már rég felismerték a vegetáriánus életmód előnyeit, és nem veszik szívesen, ha ezért kecskének tituláltatnak. Tényleg, kecskének, Absjorn? Nem is tudom, kinek volt kedve vigyorogni, miután egész este csigákat kellett köpnie...? Ezt persze csak elképzeltem, anyám igen rossz néven vette volna, ha megteszem, de egy kis sötét meglepetést azért a zsebébe csúsztattam. Legközelebb, mikor kedve támad a kinyalt képét bámulni, a tükör elragadja a lelkét Tartarosz segglyukába...
    Sajnálom, kedves naplóm, téged nagy és nemes gondolatok kellene, hogy megtöltsenek, nem ilyen méltatlan kifejezések, de tekintsd ezt egyfajta lelkitársságnak, elvégre én is úgy nevelkedem itt, hogy körbevesz az élet mocska. Még mosogatnom is nekem kellett, hiába mondtam, hogy hatékony varázslatokat ismerek az ilyen alantas munkák elvégzésére, anyám szerint léleknemesítő, ha megtapasztalom a varázstalanok életének aspektusait. Nem értettem egyet, mire megkérdezte, nem volt-e egy hete szükségem kisebb pénzösszegre, ami remek érv, tehát inkább hallgattam. Számolom a napokat az anyagi függetlenségig továbbá. De mielőtt megzavartak volna az élet felesleges szeleteivel, ott tartottam, hogy lejegyzem belső gondolataimat a világról körülöttünk.
     Tehát a világuralmi törekvéseim. Mindenképpen szükséges egy remek kifejezés, ami alá begyűlhetnek a híveim, majd ha lesznek, és nem az foglalja le a korosztályomat, hogy vizsgálja meg egymás manduláját. (Én felette állok ezeknek a dolgoknak természetesen, és bekaphatja Wilhelm Rödner, amiért nem jött el a randinkra szakmai jellegű megbeszélésünkre. Sokat veszített, aznap bőrt viseltem, továbbá jelezném, hogy nem igaz a pletyka az öltözőből, nagyon is esztétikus a péniszem.) Régóta konstatáltam, hogy világunk nem működik régi hagyományai alapján, és egy reform elkerülhetetlen, csak kevesek mernek kilépni az árnyékból, hogy tulajdon testükkel táplálják a köz éhező száját, vérük legyen e új világ első forrása, és elméjük évszázadok múzsáinak keblén...
    - Gellert?! Hányszor kértem már, hogy ne égesd a gyertyát éjszaka?! Éjfél elmúlt, azonnal húzzál aludni! Megáll az ember esze, bezzeg az én időmben...!

Ismét visszatértem, ezúttal egy eldugott gyertya rejtekében rovom soraimat, és most kezdem csak igazán érezni, hogy egy egész világ súlya nyomja a vállamat. Anyám, ez a kedves, de korlátolt nőszemély nem lehet szellemi partnerem terveimben, tartok tőle, hogy apám elvesztése megrészegítette. Állítólag jót akar nekem, de a múltkor sem engedett el, mikor néhány társam invitált a helyi ivóba, mondván hogy túl fiatal vagyok az alkohol elfogyasztásához. Próbáltam érvelni azzal, hogy csak a fizikai testem kárhozata ne legyen a magyarázat, hiszen szellemóriás vagyok, lélekben ezeréves, igazán nem nagy ügy néhány szocializáció érdekében hozott korsó, de közölte velem, hogy amíg az ő fedele alatt élek, ő hozza a szabályokat. Micsoda maradi elképzelés, nyilván már egyáltalán nem emlékszik a fiatalkorára, de hát hogy is érthetné meg egy szülő gyermeke zsenialitását ekkora távlatból? Anyám nem értheti meg, hogy ez tulajdonképpen maga a nagyobb jó: lehet, hogy leiszom magam a sárga földig (ami még soha nem történt meg, hangsúlyoznám erőteljesen) de cserébe híveket szerezhetek!
     Egyszer eljön a nap, mikor felnőttként a világba lépve alakíthatom majd azt saját kedvemre. Anyám szerint ez addig nem lehetséges, amíg nem tanulom meg kimosni saját szennyesem, de én nem ilyen földhözragadt eszmék szerint mérem az életet: emlékszem, pár hónapja elutasította zenei ambícióimat, arra hivatkozva, hogy semmi muzikalitás nincs bennem, illetve a 'Hírnökök' nem elég kifejező név egy zenekar számára. Nem fogta fel, hogy ezzel még több emberhez juthatunk el egy olyan területen, mely nem is feltűnő, még inkább kedvez a szándékaimnak! Folyton csak ezek a korlátok: ne öld meg a kóbor macskákat kísérletezés közben, és eleve ne is kísérletezz, ugye pakoltál tiszta pulóvert, már megint nem etted meg a vacsorát, ugye nem gondolod komolyan hogy hajnalban érkezel, mikor lesz egy valamire való barátnőd...(Halott vagy, Wilhelm Rödner!) Engem egy világ gondjai nyomasztanak, asszony, had lélegezzem szabadon.
      Egyszer eljő még a nap, mikor a fiúból férfi érik, ki életről és halálról dönt, jobb kezében a fény, balban a sötétség, és ő határozza meg, mikor melyiket engedi útjára az égen a halandók tekintetétől ölelve. Eljő még a Nagyobb Jó kora, jövendölöm nektek! És ígérem szent esküvel, kedves naplóm, legkésőbb akkor, amikor megtanulom kimosni az alsógatyáimat kilépek az életbe az iskola végeztével.

Naplózva

A suttogó
Eltávozott karakter

megvetés

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2016. 07. 31. - 02:59:27 »

A L I T T L E P A R T Y N E V E R K I L L E D N O B O D Y

g r i n d i j u s t w a n n a h a v e f u n

Kedves naplóm! Kirúgtak a Durmstrangból. Ezen felháborodott sorokat már nagynéném házából írom, mélységes döbbenetemet és haragomat csak így vagyok képes elfojtani. Már hosszasan megvitattuk újdonsült bajtársammal a helyzetem, és Björn készségesnek mutatkozott (továbbá itt szeretném cáfolni a pletykákat, miszerint rajtakaptak bennünket a seprűtárolóban, mi akkor ott preventív jelleggel voltunk jelen, mivel tartottunk tőle, hogy már a harmadik felrajzolt jelünk esik áldozatául a vandáloknak!) amiért felettébb hálás vagyok, most azonban utam folytatása a ködös Albionba vezet, hogy beteljesítsem végzetem. Kellemetlenül megfáztam, ami kissé hátráltat, de fontolva haladok, és küzdök a testemet nem lebíró betegséggel. Elnézésedet kérem, kedves naplóm, ez a folt itt némi váladék, de mind hozunk áldozatokat efféle vészterhes időkben.

Kutatásaim jól haladtak, társaim pedig végre elhagyták az olyan kifejezéseket, mint a 'nyomorék', és hasonlók, tehát mondhatjuk, hogy léptem néhányat a társadalmi létrán. (Ki most a desperate bitch, Wilhelm Rödner? Sssszopjatok le mind!) Egészen jól működött minden, amíg az az ostoba Greta Engels úgy nem érezte, hogy bizonyítania kell az egyik felvetésem ellenkezőjét. Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy ha sárkánytűzzel találnak mellkason, az egyértelműen egészségtelen, míg ő fogadkozott, hogy impotens képtelen vagyok megidézni, a gyakorlatba átültetett eset pedig az én igazammal zárult. Illetve egy kicsapással, és hiába magyaráztam az összes jelenlévőnek, hogy ez kizárólag a tudomány érdekében történt, és annak mindig megvannak a maga áldozatai, hiszen mind testünket és vérünket adjuk érte (én például fél évet voltam kénytelen szemöldök nélkül eltölteni), süket fülekre leltem. Osztályrészem tehát ismét a megvetés, de számomra már csak híveim odaadása és a Nagyobb Jó létezik, melyért ledobtam magamról a hétköznapok igáját, kimásztam a múlandóság verméből, és a fénybe tekintek ezentúl...!
      Nehezményezték továbbá a pergameneim hátulján a 'Baphomet' feliratot. Ugyan, hiszen minden fiatal állít magának bálványokat, miért olyan nagy gond, ha én nem Wilhelm Rödner egy lány nevét véstem oda? Kötelező lenne tán elmémet beszennyeznem a test bűneivel? Visszautasítom továbbá a vádakat, miszerint egy 'sunyi kis buzi' vagyok, ez rágalom, ezért fejlettebb társadalmak jogért szoktak kiáltani, és még azért is meghurcoltak, mert ezt hallva megátkoztam néhány egykori diáktársamat. Szívességet tettem nekik, olyan zenei ízléssel és fizimiskával valódi bűntett élni, és én mindig nagy rajongója voltam az esztétikának.
      - Hé, te fiú! Nézzél már rám, hé. Te vagy az a fura északi gyerek, aki most költözött Bathildához, és összehaverkodott Albusszal? Amúgy mi az a háromszög a nyakadban?
      - Szervusz, a nevem Gellert Grindelwald, és valóban, ez azonban egy olyan jel, amelyet egy nap sokan ismernek majd.
      - Miért, te ilyen izé vagy... zenész? Milyen zenét játszol?
      - ... nem, ez a Nagyobb Jó szimbóluma.
      - Menő. De amúgy tényleg tök jó név lenne egy zenekarnak. A Nagyobb Jó.
Kezdem úgy érezni, része lettem a helyi faunának, bár ez elsősorban annak köszönhető, hogy megismerkedtem a leginkább közkedvelt tagjával, bizonyos Dumbledore úrfival. Kellemes felüdülést okoz a jelenléte, végre magamhoz méltó szellemi partnerrel tölthetem időmet, anélkül, hogy megkérdeznék, milyen állat halt fájdalmas halált a kabátomért, hogy viselhessem. (Megfigyeléseim alapján a britek allergiásak lehetnek a finom anyagokra és szabásra, és hangsúlyoznám, hogy NEM különös a sárkánybőrt tornacipővel viselni, sokkal inkább divatot megelőző.) Naphosszat eszméket cserélünk, már bevezetett lakába is, és ugyan a családja hidegen hagyott, kiváltképp faragatlan öccse, ő maga közel sem. Egy problémám adódott csak vele: mintha túl sok figyelmet szentelne a megjelenésemnek. Nem tagadom, jól esik kitüntetett rajongása, de talán összekever a helyi pletykalap egyik modelljével, az én célom ugyanis ennél messzebb mutat.. Rendben, kedves naplóm, te is tudod, mi kínokat kellett kiállnom kortársaim meg nem értése miatt, most Albus kedvessége gyógyír sebeimre, ártatlan tekintete valóságos balzsam, mely varrasít, és mélybe ránt, kiváltképp kék szemei, ha felcsillannak eszméim hallatán..
      - Hé, Ger, bocs, kérdezni akartam még valamit. Mitől ilyen fura a hajad...?
      - Balzsamnak hívják, és most tűnés, hagyj magamra sötét magányomban.
      - De gyümölcsillata van.. málna? Eper? Valami bogyósgyümölcs. Amúgy Albus üzente, hogy késik tíz percet, gondok vannak otthon, de siet a randitokra.
     - Tájékoztatásodra közlöm, hogy ez egy uniszex főzet, az argánolaj pedig kifejezetten jót tesz az igénybe vett hajnak... Albus jól van?! Nem mintha érdekelne.
Míg a fiú bólint és távozik, remélem azzal az információval, hogy az ő frizurájának sem ártana egy igazítás, láthatatlanul megigazítom a hajam. Sosem lehet tudni, nem igaz? A nagy eszmék nagy dolgokat kívánnak... és itt a jellemre gondoltam természetesen.

Kedves naplóm! H A T A L M A S eredményről számolhatok be neked! Elvesztettem a szüzességem Újabb lényeges lépéseket tettem a Nagyobb Jó megvalósításának irányába, a felnőttség áhított kapuján átlépve. Szellemem örökre a csillagok közé lövődött, most ott köröz égitestek magányos magasságaiban, a megérdemelt hatalmasságban, feloldódva az édes létezés csillagálmában, körülöttem milliárd másik, kik még alszanak, de halott szemük testemre fordul, és ott ég közöttük Albus, mint egy másik sem. De a materialitás talaján is kielégítőnek volt minősíthető az aktus. Egy dolog azonban aggaszt.. én nem vagyok képes arra a rajongásra, melyre Albus. Ahogy mellette feküdve cigarettára gyújtottam (a magam figyelmébe ajánlom, hogy legközelebb kevesebb levendulát érdemes használni hozzá, és nem törődni a hangokkal, amelyek tévesen különcnek bélyegeznek érte), realizálnom kellett, hogy nekem mindez nem ugyanazt jelenti, mint neki. Elképzelhető, hogy olyan rég elszakadtam az emberi lélek bolyongásaitól, hogy többé nem térhetek vissza hozzá? Osztályrészem lesz vad magány és társtalanság, míg céljaimat el nem érem?
     Nos, azt hiszem, közkeletű kifejezéssel élve leszarcsi.

Most azt kívánom, bárcsak több szó rímelne arra, hogy Grindelwald. Igazán sajnálatos, de most arra a véleményre jutottam, hogy nem is olyan lényeges egy versnek rímelnie, anélkül is remekül lehet skandálni felhevült szívvel. Mély fájdalmamra ebben Albus bizonyult jobbnak, de vele most nem igazán van lehetőségem értekezni, lévén történt köztünk némi félreértésen alapuló konfliktus, amiben én lehet, hogy egy apró hibát el is követtem. (Mentségemre szóljon, hogy sosem voltam jó igazán szakításokban, a dráma, mint olyan távol áll tőlem. Igen, Albus, én vagyok a józanul gondolkodó.) Távoztam tehát nagynéném szárnyai alól a lány halálát követően, és most újult erővel igyekszem terveimet kovácsolni, de olyan.. magányosnak érzem magam, mint azóta a diadalmas nap óta nem, hogy felfedeztem egy elzsibbadt kézben rejlő lehetőségeket. Most igazán nem írhatom azt himnuszként, hogy 'Ha jő a tél, ha jő a fagy, Grindelwald cserben sosem hagy', vagy mondjuk hogy 'huncut-játszi Grindi'. Elnézést, utóbbit Albus emlegette, de nem azokban a pillanatokban, amikor ezzel foglalkoztunk...
    El kell engednem, így alakult hát, nem az én hibám, de maradhattunk volna barátok, időnként mindenkinek elhunynak a rokonai, ez az élet rendje. Úgy értem, még maradt is belőle valami, amit el lehetett temetni, mások ezért ölni tudnának. Nem is értem, miért vádolt Albus hidegszivűséggel. Nekem az érzelmi alapon hatékony jobban tetszik, Albus pedig leszophat járja a saját útját... Nekem már úgyis itt van a saját pálcám, és a Nagyobb Jó, amit ő már nem érezhet semmilyen formában többé, csak ha diadalmasan kiemelkedem a vihar szívéből, és végigsöprök ezen a kurva országon, ahol csak megfázni lehet!
Naplózva

sol
Vendég

« Válasz #2 Dátum: 2016. 09. 20. - 17:30:23 »

Kedves Író,

Hatalmas szatírát írtál, igazán ízes humorral! Vigyorog
Bevallom nem számítottam arra, hogy
effélét is olvashatok a versenyen, de remek
virága lett ennek a kertnek!

Egy tipp: legközelebb a betűtípusnál figyelj,
hogy olyat válassz, aminél vannak "ő"-k, mert egy
idő után nagyon zavaró tud lenni! Mosolyog