long may she reignAz igazi érték változó és sokrétű...
de az az igazság, hogy az apró tökéletlenségben rejlik.
..a trágár szavak esélyesek...
A sötétbarna tekintet felém villan, majd el tőlem. A lány egyértelműen visszafordul a polcsor felé. Egy másodpercig szúrós tekintettel figyelem őt. Az alakját, a mozdulatát, ahogy leemeli a polcról a fiolányi parfümöt. Nem igazán érdekel, milyen illatot is választ, mindössze annyit tudok megállapítani hogy valami halovány áttetszően sárgás színezetű. Ilyen messziről az üvegcsére írt szöveget sem tudom elolvasni. Mondjuk azt meglehet mikor kezembe fognám se tudnám, amilyen randa nőies cikornyás írásmóddal tüntetik fel ezeken. És ez nekik szép meg elit... cöh...
Fejem a boszorkány felé fordul, aki idő közben lelkes magyarázásba kezdett a kezemet elborító vörös lenyomat láttán. Eddig nem is figyeltem rá, mert lekötött a szöszi jobb oldalt, de most nagyra meresztett szemmel nézek az eladóra, aki fél kezét a csuklóm köré fonja, a másikkal meg lelkesen kotorászik a pult alatt. Valamiért, magam sem tudom miért de szabad kezem lecsúszik a nadrágom derékszárához. Ott van rögzítve a pálcám.
Nem akarok én bántani senkit sem. Nem célom bárkit is leátkozni a picsába... Csakhogy ha úgy hozza a sors, igenis kilövök egy-egy kábító átkot.
NEM is tudom hogy a parfüm sajátos eszenciája, vagy a leányzó fizikális jelenlétét érzem-e meg hamarabb. Talán mindkettőt egyszerre. Elég csak félre fordítanom a fejem, és ott van. Kedves arc, szép vonások, sima bőr. Szinte tökéletesen mutatna egy festményen csak a tekintetében van valami megfogalmazhatatlan bizonytalanság és ellenszenv. Nem vagyok ostoba, tudom jól, hogy mindezt én váltom ki. Más esetben, más körülmények között, más embernél kifejezetten örülnék egy ilyen összhatásnak. Ha Hayes néz rám így, ennyire gyűlölködve még táncra is perdülök. De az a pöcsfej most Londonban vihorászik őrült módon azon, hogy milyen jól elbánt velem. Én meg szívhatom a fogam itt, a világ végén remélve, hogy nem kell könyöktől megválnom az egyik testrészemtől, csak azért mert óvatlan voltam.
És itt van ez a lány, fogalmam sincs ki, aki azonosul a problémámmal.
- Mit bámulsz szöszi?
Cseppnyi kedvesség sincs a hangomban. Cseppnyi öröm sem vegyül, mert a fájdalmam, ami a karomba lüktet most eléri a bennem tomboló utálatot. Ugyan nem Hayes a lány, de ideális jelölt arra, hogy a feszültségem levezessem. Nem vagyok erre büszke, ahogy sok minden másra sem az életemben. Nem mondanám, hogy nem tudnám kontrollálni az érzéseimet, de valami oknál fogva nem érzem a gátat arra, hogy ne pont így tegyek.
Talán csak amiatt, mert nem tudom, hogy reagál. Nem ismerem. Lehet ezer módja, és még több ezer végkimenetele. Elsírhatja magát, ordíthat, kikérheti magának, pofon csaphat, kinevethet, duzzoghat, szitkozódhat, utálhat, vagy némán kivonulhat. A sértésnek, az undokoskodásnak vagy épp az alakoskodásnak ezer verziója ismeretes és én pont a legrosszabbat választottam. A lealacsonyítást. De hát mit tudhat ő? Mit érezhet más szenvedéséből?
Márpedig a kín ott van. Újra lüktetni kezd.
- Nem láttál még elátkozott heget?
Sziszegem neki, mintha csak amolyan kioktatást tartanék valakinek. Mert annak a vadállatnak a keze vagy legalábbis a kesztyű, ami rajta volt szinte biztos, hogy átkozott volt. És esélyesen valami kegyetlen durva fekete mágiával. Ezért nem vagyok képes a borotvát se felemelni vele. Ezért nem is érdekelt, hogy a borostám már közel öt napos. Napokat töltöttem el könyveket forgatva, keresve hogy ilyenkor mégis mi a frászt csináljon az ember. Mert egy normális mágus szépen bemegy a Szent Mungóba, ahol rendbe teszik a kis problémáit. De én be nem teszem a lábam ilyen helyekre. Ennyi erővel az Azkabanba is magamtól sétálhatnék be dudorászva. Nem, én nem vagyok annyira őrült, mint Hayes. Ő megtenné ezt is a karvaly kinézetével.
Én ettől rafináltabb vagyok. És engem ez mozgatott, ez vitt előre, a túlélés. Nem aranyba születtem mint az a senkiházi szarrágó.
- Ez.. ez...
A hebegésre a pult irányába fordítom a fejem megfeledkezve a szőke lányról és a rá toluló haragomról. Most minden idegszálammal a nőre koncentrálok és arra, hogy kinyögje mi a bajom.
- Ez nem átok, uram. Ez...ez...
- Mondja már?
Rivallok rá cseppet sem kedvesen. Látom, ahogy megrezzen, ahogy a keze megremeg. Egy mély levegőt vesz majd kifújja és közli a tényt.
- Ez méreg. Nagyon erős méreg.