...Átkozott delírium...
Hertfordshire
több helyszín
to Miss Zervas outfitFásultan gondoltam bele, hogy nézhet ki Cupido egy átlagos napja... Vajon minden nap kihúz pár nevet egy körpakliból, kicsit megkeveri a névkártyákat, aztán két oszlopba osztja őket és már meg is van az aznapi móka? Ennyire egyszerű lenne, hogy mindenki párra találjon? Érdekes egy munka lehet... De ha Cupido értette is, mi a célja ezzel a két idegennel, láthatóan nekem, és mai másik áldozatának már a leghalványabb fogalma nem volt a dologról, amikor egymásba ütköztünk a tömegben.
- Mi a galagonyavész ez? – kérdezte a nagyon világos szőke, már-már fehér hajú nő. Hogy az agyi receptoraimmal reakcióba lépő tujon vegyület, vagy a karkötők mágiája volt, ami miatt szinte ragyogott előttem az ismeretlen, nem tudhattam, de mintha tényleg véla lett volna. Halvány, kicsit fakó bőre ebben a pillanatban úgy tűnt nekem, mintha sugárzó, fehér fényt árasztana magából... kék szemei zafírként csillogtak, olyan igézően, aminek képtelenség volt ellenállni.
- Köszönöm, ez erős bók - nézett a szemembe ellenállhatatlan mosollyal az arcán. Láthatóan igyekezett azon küzdeni, hogy megszabaduljon a kezén lévő karperectől, és magyarázott valamit arról, hogy ő nem véla, de a hallucinációmat képtelenség volt kikapcsolni innentől kezdve. Olyan volt, mintha az agyamban instant vetítő pörgött volna, melynek vászna nem más volt, csakis az ő arca.
– Mondja csak. Ez mi? És miért? – vette most már észre Athena is a kezünket összekötő bilincs másik felét a csuklómon.
- Biztos vagyok benne, hogy nem csak ezzel a módszerrel tud magának nőt fogni. És ígérem elmegyek vacsorázni magával, de a foglyaként semmiképp… - mosolyogva szemléltem, ahogy most meg a pálcájával próbálta eltávolítani a béklyót.
- Milyen édes... még a gondolataimban is olvas... éppen meg akartam hívni valahová - csodáltam szenvtelenül tovább a nőt, akinek lassan, de biztosan leesett a tantusz.
– A franc – vörösödött el váratlanul.
– Ez az én karkötőm, igaz? Egy vásáron vettem, azt mondták jó férjet fogni. Hát nem gondoltam, hogy majdnem szó szerint értik… - bökte ki az igazságot Athena, mire közelebb léptem hozzá egy lépéssel.
- Szerintem ez inkább a sors keze... szó szerint - bámultam rajongó tekintettel rá. Gyorsan áttettem lebilincselt kezembe az abszintos üveget, aztán ha a nő hagyta, lágyan végigsimítottam az arcán. Ezután behunytam a szemem, mint akit teljesen elvarázsoltak.
- Kérem árulja el, hogy hívják a világ legéteribb teremtményét.... - mondtam még mindig behunyt szemmel, és csak akkor nyitottam ki, ha a másik elárulta a nevét.
- Valami vacsorát emlegettünk az előbb... jöjjön, ismerek egy jó helyet. Nincs is messze! - indultam el arra, amerről jöttem. Aztán két lépés után megtorpantam.
- Vagy mehetünk máshova is, ha van ötlete? - néztem kérdőn Athenára. Ekkor esett csak le nekem, hogy én viszont még be sem mutatkoztam. Hiába, a fehérüröm és szerelmi mágia kombinációja úgy tűnik, nagyon beütött. Látványosan a homlokomra csaptam, majd Athena felé fordultam, és szabad kezem bemutatkozásra nyújtottam.
- Hogy én milyen sültbolond vagyok... Nem is mutatkoztam be - nevettem.
- Giacomo Santeria vagyok - tettem hozzá csak úgy mellesleg.
- Nagyon örülök a találkozásnak! Ha Athena engedte, megfogtam a kezét és finoman megszorítottam, majd a kézrázás után úgy engedtem el azt, hogy lassan végigsimítottam az ujjain. Olyan volt, mintha a legfinomabb, puha fürdőhabhoz értem volna... aminek mámorító illata ott maradt a kezemen. Nem bírtam megállni, egy pillanatra az orromhoz is emeltem a kezem és megszagoltam.
- Mmmmm..... - élvezkedtem látványosan.
- Hogy magának milyen édenkerti illata van.... - beletelt pár pillanatba, mire ismét visszatértem a valóságba.
- Nos, akkor merre is menjünk, hölgyem? - kérdeztem még mindig kissé összezavarodva Athena érintésének élményétől. Hogy bátorságot gyűjtsek, jól meghúztam az abszintos üveget, majd Miss Zervas felé tartottam.
- Netán kér maga is?