♡ Nagy utazás... ♡
Esmé & Hana Elég hamar félelmetes kalanddá vált a mi kis kikapcsoldásnak szánt városnézésünk… Hana szerencsére képben volt azzal kapcsolatban, hogy mi és miért űzheti velünk ezt a különös tréfát.
Nem telt bele pár pillanatba és lassan az is körvonalazódni látszott, hogy pontosan milyen lény csalt minket csapdába.
- Nos, ez kicsit komplikált... Nagyon sok mágikus lény hemzseg Japánban, szóval igen, elég gyakoriak, hogy furcsa dolgok történnek. Valószínűleg kiszemelhetett minket egy youkai...vagy oni... Vannak jó indulatú varázslények, akik ártalmatlanok, és vannak a kevésbé jóindulatúak, meg a nagyon rossz indulatúak... Azt hiszem az utóbbi kettőből valamelyikbe botlottunk bele... – hangzott el a magyarázat, majd idegenvezetőnk arra intett minket, hogy próbáljuk meg megkeresni a lényt… amiről egyelőre csak annyit tudtunk, hogy valószínűleg nem hogy jót nem, de szinte biztosan rosszat akar nekünk. Miközben a lesben álló vad után kutattam a szememmel, megütötték a fülemet Esmé szavai…
- Öhm… itt lesz valami – állt meg hirtelen szerelmem, majd így folytatta:
- Ugye nem csak én látom. Mondjátok, hogy nem csak én látom.Rögvest utána siettem és olyan nagyra meresztettem a szemem, amennyire csak tudtam, de akárhogy kémleltem, nem láttam azt a valamit, amiről ő beszélt.
- Mit látsz Életem? Én sajnos nem látom… - fordultam Hana felé is, miközben a fejemet csóváltam.
- Hana? – kérdeztem kissé félve, hiszen ha azt válaszolja, hogy ő is látja, akkor az Esmére nézve jót jelent, én viszont nem tudtam volna értelmezni, hogy miért maradt rejtve előttem ez a valami. De belül ennek ellenére mégis azt szerettem volna, ha Hana is látja. Egyrészt így nagyobb esélyünk lett volna felvenni ellene a harcot, mintha csak egyikünk látja, másrészt bíztam abban, hogy ha nincs egyedül a vélt vagy valós látomással, akkor Esmé sem pánikol be annyira. Nem mintha pánikolós alkat lett volna, de most itt voltunk egy idegen országban, egy olyan lény csapájában, amiről sosem hallottunk korábban, és őszintén szólva talán még az előbbi jóslatot sem hevertük ki teljesen… Érthető volt hát, ha felettébb idegesek kezdtünk lenni…
- Na és most, hogy megvan a lény, hogyan tovább? Elég ha kiütjük valami varázslattal, vagy ennél trükkösebb a megoldás? - szegeztem a kérdést továbbra is Hana felé olyan nyugodt hangszínen, amilyenen csak bírtam. Nem akartam megrémíteni Esmét, ezért próbáltam megőrizni a magabiztosságom látszatát, és persze azt sem akartam, hogy a lény megérezze a félelmet... Az ugyanis sosem jó stratégia, ha harcról van szó. Még a mugli világban sem. Emlékszem, mikor kislánykoromban megkergetett az utcán egy veszettnek tűnő kóborkutya, és apám felém rohant, hogy megmentsen.
- Jövök Poppy! - kiáltotta apám mély, megnyugtató hangján, majd hamar ott termett és egy bottal, félelmetesen morogva, elkergette a veszett kutyát. Nem volt egyszerű, de olyan vehemenciával mordult rá, hogy ott nem volt kérdés, ki kerülne ki győztesen a harcból. Valahol azt reméltem, hogy ez a bátorság most is megmenti a helyzetet, még ha egyelőre elég reménytelennek is tűnt a helyzetem, tekintve, hogy nem láttam, hol is van az ellenségünk. De egy dolog azért segített: nálam is volt egy "bot". És az sokkal többre volt képes.