+  Roxfort RPG
|-+  2004/2005-ös tanév
| |-+  London
| | |-+  Mágiaügyi Minisztérium
| | | |-+  1. emelet - Miniszteri Titkárság
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] Le Nyomtatás
Szerző Téma: 1. emelet - Miniszteri Titkárság  (Megtekintve 5592 alkalommal)

Melanie Hopkirk
Minisztérium

Wizengamot-tag

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2025. 03. 21. - 12:03:39 »
+1

A napok hetekké, a hetek hónapokká duzzadtak. Az esküvőnk amilyen üstökösként jött és világított olyan hirtelen tűnt tova és immár csak egy távoli ködös emlék a múltban. Furcsa hogy mindenki Mrs. Nott-ként szólít meg, kivéve az irodában az itt dolgozókat, mert a szakmai előmenetelemben meg akartam tartani a saját identitásom. Elvégre több évet húztam le Hopkirk-ként mint Nott-ként és anyám jóvoltából a vezetéknevemre mindenki felkapja a fejét.
Az archivált anyagokhoz bejárást a minisztériumi belső átszervezések miatt kellően megnehezítették. Értem én az okot, ne lehessen ilyen zavaros időkben sem kicsenni semmilyen belső bizalmas titkot na de az azért kissé nonszensz hogy már bájologva bűbájkodni kell szabály szerűen Polly-nak, az irattárosnak hogy engedélyezzen némi kutatómunkára szánt időt vagy kikérhessem a korábban általan lezárt anyagok egyikét. Igyekszem nem olyan fejet vágni mint aki sárkánytojást reggelizett, bár az üres konyha és Edward hanyagsága no meg a kávé hiánya együttesen ezt eredményezi. Franc essen belé elmehetne néha bevásárolni!
Míg eldörmögöm magam hogy a mugli mód bevásárlás még akár szórakoztató is lehet addigra átvágok három sornyi iratosszekrényekkel teletűzdelt folyosón hogy elérjem azt, melyben feltehetően az általam óhajtott papírosok pihennek. Egy egyszerű kutatóbűbáj elég lenne vagy ha pontosan emlékeznék meglehet egy laza invito is, de sajnos a legtöbb szekrény védőbűbájjal van lezárva. Alaposság, alaposság, alaposság.
Az egyik szekrény elé lépek, szürkesége felettébb ocsmány, tele ujjlenyomatokkal és ki tudja honnan származó egyéb foltokkal. Nem célom puszta kézzel megfogni, ám lehet nem lesz más esélyem. Előkapom varázspálcámat és lazán ejtem ki a varázsigét.
- Alohomora!
Na igen, kezdjük szépen az alapoktól, bár sejtésem rögvest beigazolódik hogy nem egy roxforti első tanévben vett tananyagi varázslattal fogják lezárni bombabiztosra az iratozót. Elmormogok még két három komolyan védőbűbáj oldást de egyik sem enged.
- Hogy a ruxgyökér rágja meg!
Káromkodom harsányan, végtére is teljesen egyedül vagyok úgyhogy így szabad. Fel sem tűnik hogy egy árnyék közeledik felém, és hogy annak az árnyéknak bizony tulajdonosa is akad. Mégpedig egy kolléga személyében.
Naplózva

Henry J. Mirol
Minisztérium

« Válasz #16 Dátum: 2025. 03. 24. - 22:04:53 »
0

::: BECAUSE OF YOU :::

to: Mel

suit

+16 vigyázat, nyomokban káromkodást tartalmaz

A tetves faszba már, hogy Shacklebolt öt év alatt sem volt képes valami komolyabb beosztásba áttenni. Hiába bizonyítottam folyamatosan, ez mit sem számított. Nemzetközi diplomata lévén azért némileg komolyabb megbízásokra vágytam, minthogy Kingsley engem küldjön el holmi iratokért, amiért valami gyökeret ki akart rúgatni az állásából, aki ezúttal az öccse lányát zaklatta az egyetemen.
- Gondolom mondanom sem kell, hogy ez az egész szigorúan bizalmas! - nézett rám azzal a már jól ismert, megrovó pillantásával, amit ezúttal sem érdemeltem ki. Állati jó poén, mit ne mondjak, főként miután a titulusomban is benne van, hogy TIT-KÁR.
Fogalmam sincs róla, miért érzik a környezetemben annyian szükségét annak, hogy már azelőtt megbízhatatlannak tituláljanak, hogy rászolgáltam volna erre. Mert tudtommal Shackleboltnak eddig soha a kurva életben semmit nem basztam el. Vagy tévednék? Akkor jó lenne, ha felvilágosítana, és végre belenyogudhatnék abba, hogy azért nem fog előléptetni, mert egy degenerált alaknak tart, aki nem alkalmas komolyabb pozícióra. Az újabb alantas feladat miatt puffogva állítottam hát be az irattárba, ahol azonnal megcsapott AZ illat.
- A picsába - siklott ki ajkaim közül a felismerés, hogy ez a mostani feladat nem csak az alapvető okok miatt lesz kész szenvedés a számomra. Hanem azért is, mert el kell viselnem Melanie Hopkirk közelségét, akin a mai napig képtelen voltam túltenni magam, pedig több mint egy éve már annak, hogy az esküvőjük miatt teljességgel megsemmisültem. Énem egy része legszívesebben most azonnal sarkon fordult volna, de a másik - és az a vicces, hogy ez volt a szánalmasabb - szinte ujjongott a lehetőségtől, hogy váratlanul magába szívhatja Mel auráját. Miután gyáva énemnek nem sikerült győzedelmeskednie a szánalmas felett, így a jellegzetes illat fél perc alatt odarepített Melanie Hopkirk ; akarom mondani Notthoz, aki látványosan küzdött az egyik szekrénnyel. Szokás szerint lélegzetelállítóan nézett ki. Na legalább most gyorsan felvághattam valamivel.
- Khm... - közelítettem meg azzal a bizonyos félmosollyal arcomon, ami akaratlanul is mindig megjelent a láttán.
- Úgy látom, van egy kis szorulásod - próbáltam elharapni a nevetést a mondat végén, de sajnos egy kicsit azért felbugyogott. Pedig a nélkül hatásosabb lett volna a poén. Sebaj.
- Hadd segítselek ki... - nyúltam a zsebembe, majd előhalásztam a Shacklebolttól kapott megbűvölt kulcsot, ami minden szekrényt simán nyitott. Lazán közelebb hajoltam Melhez, balommal megtámaszkodtam a mellette lévő szekrényen, látszólag céltalanul, de persze a mozdulat nagyon is tudatos volt. Ezzel a testtartással ugyanis félig már közre is fogtam, nehogy hamar elmeneküljön..., majd ha nem akadt kifogása a felajánlásom ellen, úgy jobbommal becsúsztattam a kulcsot a zárba.
- Mint kés a vajban - susogtam felé önelégülten. Talán mégis csak jó valamire, hogy még mindig csak Shacklebolt csicskája vagyok? Még az is lehet.
Naplózva

Melanie Hopkirk
Minisztérium

Wizengamot-tag

« Válasz #17 Dátum: 2025. 03. 31. - 07:53:45 »
+1

A levegő hideg, a síri csendet pedig melyet csak az én zakatoló szívem és légzésem tört meg most valaki más is megbontja. Nincs azzal bajom hogy az irattár papírdohos levegőjét más is szívja rajtam kívül, sokkal inkább az hogy az illetőnek ott van dolga ahol én magam is tartózkodom. Kicsi a világ hogy épp ebben a sorban találom szembe, vagy méginkább háttal, magam valakivel, jellemzőbb lenne hogy jó pár sorral odébbról kandikál ki egy aktakukac fej a nem túl kedves se nem túl baráti káromkodásomra. Az lenne a normális hogy az illető készségesen jönne segíteni a hatmilliomodik varázskulcsával amiből egy se lenne megfelelő és elnyargalna hogy valamilyen főosztálybeli muksót kerítsen, aki megoldja a problémámat.
De nem, nem ez a forgatókönyv zajlik le, és ezt egész biztosan onnan tudom hogy hátrapillantva a vállam felett Henry Mirol kedves arcát pillantom meg. Még most is, ennyi idő után is elakad a lélegzetem a közelségétől, esküvő ide vagy oda, Edward Nott ide vagy oda. Olyan ez a férfi mint gyertya kanócának a gyufa, szó szerint be tudok gyulladni csak a látványától. Ám ez a hajó már… mondjuk úgy elúszott.
Fura mosolyszerű valami ül arcán, ami meglepő. Kerüljük egymást mint tűz a vizet. Voltak afférok, parázs viták. Láttam ezt az angyali arcot szenvedni, tajtékozva haragudni, utálkozni, de láttam hogy úgy néz rám ahogy mindig is akartam volna, hogy elolvadok tőle mint egy szelet pirítóson a hideg vaj.
Zavarba jövök, de nem a közelsége miatt jobbára hanem mert nem tudom hogyan kellene viselkednem. Meglepő, de néha még ilyen is előfordul.
- Úgy látom, van egy kis szorulásod
Nevetnem kellene, talán valami ahhoz hasonló hang elő is buggyan ajkaim közül, de visszanyelem és csak nagy kerek szemekkel bámulok rám míg ő kedvesen mögém lép… mögém… közvetlen mögém…és kisegít.
Érzem hogy elvörösödöm, ugyanakkor érzem a teste melegét, azt ahogy levegőt vesz, mellkasa emelkedését és süllyedését. Mennyiszer álmodoztam hogy ott pihen a fejem és csak élvezem. Hát most ugyanezt mással élvezem ha néhanapján eszébe jut a sok munka mellett hogy van egy felesége.
- Mint kés a vajban
A zár kattanása olyan ebben a hideg csendben mint egy vészjósló harang, ahogy megkondul az idilli pillanat elmúlik és már csak a feszengés marad.
- Öhm, köszönöm…
Mocorgok a keze alatt. Mi jön most? Mit kellene mondanom? Mit kellene kérdeznem, tennem vagy igazából semmit se? Hálát vár vajon? Mindig is hős lovagnak képzeltem de bevallása szerint sose volt az. Akkor most miért? Mért épp velem?
Millió kérdés cikázik a fejemben, megállíthatatlan örvényként de egyet sem sikerül megválaszolnom. És valószínű tekintetemben ott kavarog mindegyik, válaszra várva.
Naplózva

Oldalak: 1 [2] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: