Annyira szép, gördülékeny napnak indult. Annyi volt a tervem, hogy amíg anya és Kira vásárolgatnak, én lelépek, és megnézem azt az új seprűt, amit kiállítottak a Kviddics a javából kirakatában. Még csak be sem akartam menni, csak megnézni - esélyem úgysem volt új seprűre. Mármint a seprűm viszonylag új volt, de ki vagyok én, hogy megcsaljam a családom márkáját.
Már majdnem odaértem a bolthoz, amikor belekeveredtem abba a tömegbe, ami Weasley-ék előtt volt - mindig. Próbáltam átevickélni a sok-sok boszorkányon és varázslón, de túl kicsi volt, és túl könnyű ahhoz, hogy ne sodorjon magával a tömeg. Egy lovagias iskolatársam még belém is karolt - azt hitte, én is a boltba tartok -, és amire feleszméltem, addigra már a boltban voltam.
A tűzzománc ablakokon tűzött be a nap, az előtérben pedig valami mágikus szökőkutat reklámoztak, így elég párás volt odabenn a levegő.
Egyet kettőt fordultam, és már beljebb is sodródtam, én meg egyre morcosabb voltam, mert egyáltalán nem a varázsvicc boltba készültem, és ez csak az időmet vesztegette. Ilyenkor, amikor elugrottunk az Abszol útra, nem volt sok időm, csak pár helyre tudtam beugrani - lehetőség szerint anyám és a húgom nélkül.
Már éppen indultam volna kifelé, amikor egy kedves lány elém tartott egy marék trágyagránátot.
-Kettőt fizetsz, hármat kapsz akciónk van a legújabb, igazán büdös trágyagránátjainkból! Próbáld ki. - nyújtotta felém az egyiket, és sikerült egy mélyet beleszippantanom a bűzbe.
-Merlinre! - kiáltottam fel. - Miből van ez? - kérdeztem, egyáltalán nem kíváncsiságból.
-Az üzleti titok. - vigyorgott rám titkolózón a lány. - Tessék... - már nyomta is a kezembe. - Ezek a legjobb minőségűek.
Már éppen nyomtam volna vissza a kezébe, amikor megjelent mellettem egy nálam pár évvel idősebb lány, és kihúzott a csávából:
-Köszönjük szépen, de a kishölgy itt a csábító parfümöket keresi, csak még nem ismerte ki magát az üzlet elrendezésében.
Én pedig azzal a lendülettel visszanyomtam az eladó lány kezébe a gránátokat.
-Huh, köszi szépen. - mosolyogtam rá a lányra. - Megmentettél. - Beleszagoltam a kezembe, fintorogtam, és az ismeretlen lány felé nyújtottam a kezem. - Atyaég, szerinted erre van valami szappan?