Csokoládé2002. február 12. - A palacsintázás után, délután
To: Elliot O'Mara Sajnos Elliot nem tudom válaszolni a csintalan beszólásomra, mert megjelent a pincérnő. Én csak egy gyümölcslevet kértem, az édességtől teljesen kiakadt volna a vércukorszint mérőm. Miután a pincérnő elment, Elliot inkább a cukormókusokra terelte a szót. Kiderült, hogy az exférjétől kapta, Nathaniel Foresttől. Hallottam már róla, de nem igazán azt a fajta irodalmat űzte, ami engem érdekelt. A pletykáktól meg kirázott a hideg. De még engem sem tudott elkerülni a sok pletyka, amit Elliotról lehetett olvasni.
Őszintén szólva, egy ideje már kezdtem összerakni a szálakat, de nem igazán érdekelt. Azt hiszem, mindenkinek van az életében olyan, amit szeretne kitörölni a múltjából. Vagy ha nem is kitörölni, de legalább is elrejteni. Elliotnak ez a Forest lehetett a keresztje.
Kedvesen rámosolyogtam, amikor éreztem, mennyire kínos neki Forestről beszélni.
-Figyelj, engem nem érdekel, kivel voltál korábban. Azok a hülye cikkek meg főleg nem érdekelnek. Őszintén szólva, egyet sem olvastam, szóval, amit tudok, azt csakis innen-onnan hallottam. Szóval, ha akarsz az exedről beszélni, akkor szívesen meghallgatlak, és ha szeretnéd, még el is mondom a véleményem, de ha nem akarsz, velem egyáltalán nem is kell beszélned róla. - Reméltem, ezzel tisztáztam a helyzetet. Nem akartam, hogy Elliot azért érezze kínosan magát, mert egyszer valamikor, valakivel együtt volt. Ráadásul egy olyan emberrel, akit én nem is ismertem - még ha illet volna ismernem is.
Elliot pedig egyelőre nem akart erről beszélni, úgyhogy inkább visszatértünk az állatokhoz.
-Dühös? - kérdeztem mosolyogva. - A mi baglyaink az obszervatóriumban mind kedves állatok. Örömmel viszik a leveleinket. Találkoztál dühös bagollyal?
Közben kezdett későre is járni, plusz még a tanulnivaló is várt otthon, úgyhogy elkezdtem kihúzni magam a továbbiak alól. Ez Elliotnak sem volt ellenére:
-Nagyon elfáradtam és csak lazulni akarok a kádban egy nagy habfürdőben, meg kicsit olvasni és aludni. -mondta. - De ezek szerint ma már te sem mész randizni.
-Hát sajnos nem. Hív a kötelesség. De a te esti programod izgalmasabbnak hangzik, mint az enyém. Engem a mesterfokú bájitaltan tankönyv vár az Akadémián. Erről jut eszembe! Azt mondtad még Japánban, hogy te patikus vagy. Esetleg... ha nagyon szükségem lenne néhány, nehezen beszerezhető bájital-hozzávalóra, tudnál nekem segíteni?
Segélykérően néztem rá, mert kifogytam egy csomó dologból, és sosem ártott, ha ismer egy jó beszerzőt az ember. Reméltem, nem sértődik meg, hogy kihasználom a lehetőséget, amit egy ilyen szakma nyújt.
Miután válaszolt, összeszedtük magunkat és elindultunk hazafelé. Fogalmam nem volt, hogy egy ilyen nap után hogy fogok tanulni, de meg kellett próbálnom. Úgyhogy, miután elbúcsúztunk Elliottal, Hertfordshire-be hoppanáltam, és nekiálltam a tanulásnak.
Köszönöm a játékot!