Christmas shoppingoutfit2003. december 22. A mugli Londonba nem sokszor jövök el. Talán azért, mert kiskoromban elég sokszor hallgattam a szüleitől, hogy veszélyes, és hogy ne menjek oda, mert elkapnak, és bántani fognak, mert én más vagyok. Aztán meg már nem is érdekelt, mert az Abszol úton úgyis megkapok mindent, amire szükségem van.
Most viszont nem akartam valami snassz varázslós ajándékot venni a bátyámnak. A többiek nem érdekeltek, de Nathan karácsonyi ajándékára mindig odafigyeltem. És ő sem nagyon jár a mugli városrészbe, úgyhogy, amit innen kap, az biztos különleges lesz.
Ha pedig London, és karácsony, és különlegesség, akkor minden mugli-származású évfolyamtársam a Harrodsot ajánlotta. Kicsit eltévedtem a nagyvárosban, mire eltaláltam ide, úgyhogy szétfagyva, piros orral érkezem az üzletbe. Ami hatalmas, őrületesen szép, olyan karácsonyi dalok szólnak, amiket soha nem hallottam, és mindenhol nyüzsögnek az emberek.
Kicsit magamhoz is ölelem a sapkámat és a sálamat, hátha az megvéd attól, hogy elsodorjanak az emberek, és amikor kicsit akklimatizálódtam, csak akkor indulok neki felfedezni ezt az áruházat.
Éppen egy üzlet előtt nézelődöm, amikor nekem vágódik valaki, kiáltás hangzik, és mindketten eldőlünk.
- Húha..iz..bo..Tessa? - hallom az ismerős hangot, de egyelőre nem tudom azonosítani, csak amikor már kikeveredtünk a gubancból. Akkor jobban megnézem magamnak foglyul ejtőmet, és nem hiszek a szememnek. Egy Roxfortos diák áll előttem, Hollóhátas.
-Beth! - sóhajtok fel. - Nem is gondoltam volna, hogy pont itt futunk össze. Mit keresel te itt?
Miközben beszédbe elegyedünk, segítek neki rendbe szedni a sálját, ami a galibát okozta.
-Na, így jó lesz. Meg ne fojtsd magad. Azok a mozgó lépcsők elég veszélyesek, ha a sálakról van szó.
Örültem, hogy találkoztam egy ismerőssel, mert kezdtem elveszni a zsibongásban, a nyüzsgésben, és valójában már azt sem tudtam, merre keressem a kijáratot.
-Esetleg tudnál nekem segíteni? Úgy látom, te járatosabb vagy errefelé, mint én. A bátyámnak keresnék valami ajándékot.