+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Felnőtt varázslók
| | | |-+  Liliya Romanov (Moderátor: Liliya Romanov)
| | | | |-+  povorot na vostok
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: povorot na vostok  (Megtekintve 68 alkalommal)

Liliya Romanov
[Topiktulaj]

колдовство творец

Elérhető Elérhető
« Dátum: 2024. 11. 05. - 01:17:02 »

Поворот на Восток

Слева солнце садится
      а справа встает

+16
        emlékszem rád régről, az először negyedévesre a sötét tekintettel - nem értettem még eredetét, okát, kíváncsi voltam és néma. nekem azt tanították, Albion nem fogadja be azt, ami nem belőle vétetett, rajtad, benned minden árulkodott az idegenségről, a történelemről, más virágok illatáról. arról érkeztél, amerről én is, ha messzebről, csak nehezebb: engem sem fogadott maradéktalan örömmel az, ami elfogadónak nevezte magát akkoriban.
        emlékszem rád a különórákról, Quennel szavaiból, a klubhelyiségből: és intelmekből nevedre, lehetséges szövetséged elvetésére, a veszélyre, amelyet talán családod, neved révén jelenthetsz. nem jelentettél - te csak létezni akartál ezzel az örökséggel, inkább ellenére, mint vele, és az unokabátyám intelmei amúgy sem voltak többek zörgő, száraz leveleknél, mielőtt azok jelentéktelenül földet érnének. te inkább voltál itthon otthon, a szótagjaid nem keretezte bizonytalanság, a gesztusaidban feltámadó keleti szél ellenséges maradt mégis, és néha el-elkaptam íveit, hátha olyan nyelven beszélnek, amely számomra is érthető.
        még mindig emlékszem rád elszórt megjegyzésekből, udvarias félmondatokból: Dargan sokra viszi, Dargan gyógyító lesz, Dargan megbízható - Dargan az unokahúgom barátnője, talán inkább ismerőse és hasonlatos a születésnapunk éjszakáján látott álomhoz, mely elárulja sorsunk annak ellenére, kiérdemeltük-e. csak isten a tudója, hogy így van-e, de nem fordulhatok ügyesebbhez, pályáján nagyobb ívet bejáróhoz, sem pedig élénkhez, tudományát játékkal megélőhöz.

- jöttem ms. Darganhoz, jó napot kívánok! tudja, jövök, igazolványom van itt. - bemutatom, amit szükséges, még mindig gyanakszom én magamra a portás helyett. Irinától tudom, milyen itt a járás, nem szokatlan a bajban az intézmény növendékeihez forduló, diszkréciót kereső, és én sem vagyok más. a lassan évtizedes fonalak, amelyek Quennelhez fűznek, nem járhatóak most, hiszen épp róla, érte akarok kérdezni, segítséget kérni, lehetetlen hát, hogy már kész kollégája várjon ebben az órában. idegen itt minden, pedig ismerem a járást, míg tanított itt, vele is jártam itt, a magas ajtók, ismeretlenül bugyogó üstök felett, amelyek füstje akár a Pétervár feletti köd a hófehér éjszakán, helytelen, érthetetlen, mágikus egyszerre.
        - Giada? legyen szép napod, kérek elnézést, ha késtem kicsit. voltam itt régen. - az órára pillantva tudom, nem mulasztottam egyetlen percet sem, de amit szigorú professzorok rögzítettek, el nem válik többé. ezt mondtam akkor is, ha a szakkörön közös munkánk előestéjén megelőztelek akár, ezt fogom mondani a ravatalon is.

- köszönöm, fogadsz ilyenkor, gondolom, van kurzusod sok. ahogy írtam, van szükségem.. válaszokra, és nem tehetem másnak fel kérdéseim. tudom, iskolában van általános fogamzásgátló-bűbáj, tud mindenki alig bármit biztonságról és elővigyázatosságról. tudom azt is, mit tesznek kettesben, de tudom úgy nem, mint medimágusok. ismered betegségem, tudsz segíteni? - leteszem a táskám a legtávolabbi asztalra tőled, ne zavarjam meg a munkád - nem felejtettem el, amit teszel, nem kérhető alapjogon a medimágiát hallgatótól sem. mások talán nevetnének, gyermeknek néznének, de te pragmatikus vagy, akár az első fagy, nem válogatsz, nem kergetsz ábrándokat értelmetlen reményekről, amelyek szépek, de megmérgezik a lelket. még Irinával is boldogulsz, holott az ő társasága versenyre kél egy monszunnal esernyő nélkül - megkeresem a jegyzeteim, a mugli tollat, amelyet ajándékba kaptam nem is olyan rég. bármit mondasz, hiszek neked, mint a pozitivista iskola elkötelezett diákja.
        - amiről van szó, nem tehetem fel Hagennek, ha jött is vissza épp oktatni ide. férfiak értik ezt úgy nem, ha ő mégis, lenne mégis.. idegen kérdezni arról, amit meg sem értem volna a természet rendje szerint. szerinted.. sérülök majd meg első alkalommal, lesz szükség bájitalra? - meglepően hűvös a terem, de otthonos a didergés, amelyet kelt a bőrödön, bőrömön: szinte megnyugtatóan semleges, steril. ősszel nem viselek kabátot, így most sem - leülök nem messze tőled, felkészülvén arra, hogy kihívjuk a sorsot szavainkkal. tudom, mit kísértünk, de lehetnék ilyen őszinte mással nem: ahogy nem adhatnám magam senki másnak Quennelen kívül.

Naplózva

Giada K. Dargan
Mandragóra Gyógyítóképző Ispotály

Onna-bugeisha

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2024. 11. 14. - 22:43:46 »

( +? Káromkodás,kározokás, ki tudja.)

Bizonyisten,bizonybuddha hányni fogok! Pedig nem akarok, pedig nincs mit, szürcsölöm a teámat és várom, hogy kicsit megnyugtasson, mert most forog velem minden és sosem jött be az efféle foxtrott. Minden alkalommal ez történik, pedig kellene számítanom rá. A nővérem hónapokkal ezelőtt tűnt el, logikus, hogy egyszercsak felbukkanjon egy-egy használati tárgya, de miért egy erdőben? Miért épp a kabátja és miért olyan, mintha alaposan megszaggatták volna? Az aurorok csak nyugtatnak, nyilván nincs kedvük ahhoz, hogy megint a seggükben legyek, hogy miért nem haladnak…haladnak, a nagy görbe lófaszát, miért nem nyomoznak inkább. Azt mondják ez jót jelent, mert találtak valamit, én viszont nem bizakodnék, rosszat érzek, bizsereg az egész belsőm, ezért kell a tea is a nagy mennyiségű nyugtatófőzettel. Enélkül képtelen vagyok gondolkodni, pedig dolgom volna. Valaki akart tőlem valamit, azt hiszem, de most azt sem tudom mivel mit kellene csinálnom, hogy bármit is előállítsak.
Lélegzem, egyszer, kétszer, háromszor, mert az apám azt mondta attól jobb lesz, meg hogy meditáljak. Mondogatni könnyű, de őszintén kíváncsi lennék, hogy Rokurónak lenne-e kedve meditálni, ha eltűnnék, vagy esetleg még optimálisabb esetben meg is halnék. Na akkor aztán lenne nagy hajbókolás a zsalugáter kamijának!
Nem, felesleges erre gondolnom, mert csak magamat idegesítem a pánikrohamig meg a sarkiboltig, attól, hogy én most mindenfélét összeérzek, mert konkrétan az idegbaj környékez…szóval az nem jelent semmit. Nova nem kell, hogy halott legyen, a dolgok nem ilyen kurva egyértelműek, a megérzéseim csalhatnak is. Freya azt mondaná, hogy ne legyek ilyen japán, meg ilyen balfasz vagy a kettő kombinációja. Jó lenne, ha most itt lenne, de nem lóghatok állandóan a nyakán, mikor valami nyomorom van, még akkor sem, ha történetesen ekkora.
Szinte teljesen kiment a fejemből Liliya és hogy beszélni akar velem valamiről. Mikor belép kishíján bevágom a bögrét a sarokba, pedig tudtam róla, én egyeztettem le vele a mai napot. Mintha leállt volna a fejemben minden.
]-Még soha az életben nem késtél egy percet sem -igyekszem legalább egy fáradt mosolyt rávillantani és nem megjegyezni, hogy lassan a fél dinasztia nálam áll sorba egy kis ezért-azért. Azért befogom, gondolom egyiküknek sem lenne jó tudni a másik viselt dolgairól, én meg nem vagyok az a típus, aki úgy köpködi az információkat, mint gyengelelkű angol a wasabit.
Mikor elkezdi elémtárni a dolgokat már leteszem a bögrémet, mert ha eddig nem csaptam volna valamihez, most fixen leejtettem volna. Én őszintén nem gondoltam, hogy az egyetlen dolog, amiben tehetséges vagyok ehhez vezet majd. A barátaim ügyes-bajos lelki meg testi bajaikkal fáradnak hozzám és azt várják tőlem, hogy mondjak rá valami értelmeset. Itt mi is van? Megyek visszafele a mentális lexikonban és beugrik: vérzékenység. Medveszőlő, fodros lórom,ökörfarkkóró…hogy mit kellene megakadályoznom?
]-Én nem…-sóhajtom, mert fogalmam sincs, hogy mit kellene mondanom –] nincs ebben tapasztalatom.
Most finoman közöltem vele, hogy nem voltam még férfival, valahogy nem ment, kevés dolgot tudok mondani magamtól, az utolsó agysejtjeim visítva kapaszkodnak egymásba, hogy legalább egy értelmes mondatot kipréseljenek magukból. A siker csekély.
-A hivatalos álláspont szerint nem feltétlenül sérülsz... -nyögöm ki nagy nehezen, miközben a mutatóujjamon lévő gyűrűt forgatom, amiről apám azt mondta, hogy borzasztóan leszbikusnak tűnök tőle. Fene tudja, na mindegy -de nyilván fennáll a lehetősége, mint természetes velejáró. Nem merném a véletlenre bízni, de nem tudom megígérni, hogy, amit ki tudok találni az tényleg segíteni fog. Nincsenek kutatásaim az ilyen eseteket illetően.
Na igen, sem a behatolást, sem a vérzékenységet illetően nem áll rendelkezésemre nagy ismeretanyag, vannak dolgok, amiket ki lehet próbálni, de garancia semmire sincs, maximum arra, hogy most aggódhatok Liliya miatt is.
Naplózva

Liliya Romanov
[Topiktulaj]

колдовство творец

Elérhető Elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2024. 11. 15. - 17:34:38 »

Поворот на Восток

Слева солнце садится
      а справа встает

+16
        látom, hogy fáradt vagy, talán űzött kicsit - nem tudom, ki által, mi által, de talán téged nem viselt meg az utóbbi évtized, neked ne volna okod fejed a karodra hajtva csak sóhajtani egyet, hazakívánkozni, csak épp felnőttél, nincs hová hazamenni kötelességeid, éveid elől? nem tudom, mi háborít éppen most, kitalálni sem lehetne: ha nem osztod meg velem, senki nem azért lép a köreidbe, hogy abba is lépjen, amelyet nem engedtél oda.
        talán emlékszem részeire az életnek, amely látható volt belőled az iskolában - ha kérdezni nem is hatalmazott fel a közelséged, gondolni gondolok rá. nem tudom, miért döntöttél úgy, hogy medimágusnak tanulsz, távol állt tőled mindaz, amely ezzel járt: mindaz, ami mindannyiukban megvolt, belőled hiányzott. nem vált hátrányodra - messze voltál, akár viharok a tenger felett a patról nézve, amelyeket csak sejtet a képzelet, a tudásod közel. közelebb, mint amelyet egy folyton mozgó száj szabadjára tudott volna engedni.
        - rendben. nekem sincs. nincs szükség személyességre hozzá. - elfordítom kicsit a fejem, míg nézem az arcod: talán azt hiszed, megnyugtatásért jöttem, valamiért, amit nem adhat látókon kívül senki, ők pedig még annyira sem mernek? nem, ez nem a pszichológusok csendje, nem a lélek tartalmának megmérése - a számok azok, amelyek valószínűvé tesznek bennünket most.
        - tudom, szenvedés, betegség, élet része mind. kérlek nem.. nem kérlek arra, gyógyíts meg vagy ígérj nekem eredményt. jöttem azért, hogy számoljunk százalékot. - előhúzom a pergameneket, amelyekre ezelőtt jegyzeteltem: magamnak mindig kevesebbet becsülök, mint reális volna. te józanabb vagy, semmiképp nem fatalista - és nem bosszant, míg az angol szavak helyes sorrendjét keresem.

- gondoltam, talán lesz kisebb sérülés, mert hallottam, aki balettozik, szenved nem, mikor elveszíti szüzességét. igaz ez? medence terhelése miatt, mint lovaglásnál? - ha más ülne itt, vagy én ülnék más előtt így, tudnám, idegen mindaz, amit kérdezek. eleinte Oakley professzor arcán is a zavar fogott kezet a kíváncsisággal, de őt az emberi test hibái sosem riasztották - a te vonásaidon sem futott át undor vagy kín, míg a bájtalok hozzávalóit vágtad, vagy a tankönyveink ábrái bíztak keveset a képzeletre arról, milyen módon tekerhető ki az, ami bennünk lakozik. a biológia racionalitása téged is lenyűgöz: másként nem vennének körbe most is üstök, másként nem süppednél az emberi szenvedés mélyére, hogy kijavítsd azt. becsülöm benned a ridegséget, amely fényesebben ragyog a kétségek idején, mint az empátia tudna.

Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: