+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Fan-fic verseny
| | |-+  Fagyöngy és Pálca
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Fagyöngy és Pálca  (Megtekintve 103 alkalommal)

Sir Daniel Tayilor
Moderátor

The Queen's Man

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2024. 12. 12. - 16:07:42 »
+1

Fagyöngy és Pálca

Hogy ünnepelnek kedvenc karaktereink 2004-ben?
Írjátok meg!

Userenként egy-egy minimum 650 szavas írásban
mutassátok be karakteretek karácsonyát!

Az írásokat 2024.12.27-ig várjuk,
majd 2024.12.30-ig mindenki
szavazhat három írásra!

Az első három helyezet nagy jutalomban részesül! :D

Naplózva

Oliver Dealgoir
Sötét varázsló

A Rátarti

« Válasz #1 Dátum: 2024. 12. 13. - 22:33:40 »
+1

18+
nyugalom megzavarása, felnőtt tartalom

Szétroppan a borsó, ahogy belenyomom villám hegyét. Nem szeretek habzsolni, jobban élvezem kiélvezni az ízeket, pláne amikor ilyen príma kosztot ehetek. A mentolos borsópüré kellemesen frissíti fel ízlelőbimbóimat az előző lágy, omlós kacsa falat után. Egészen átjár az ünnepi érzés, hiába vagyunk ebben a romos kis birminghami raktárban. Sokan úgy képzelik, hogy családom pompa és fényáradatban ünnepel, pedig valójában ez számunkra egy munkával teli időszak. Szeretjük elvarrni függésben lévő szálainkat még az új év elött, ahogyan ügyfeleink is. Ilyenkor sokan szeretnének otthon lenni, kiélvezni békét és a család nyugalmát és nem gondolni olyan alantas dolgokra, mint a pénz. Ironikusan pedig a békéhez és a nyugalomhoz bizony az ügyfeleinknek pénzre van szükségük. Abból vesznek ajándékot, abból esznek jókat és az ad nekik biztonságot. Ha nincs pénzük, az én feladatom gondoskodni arról, hogy se békéjük sem pedig nyugalmuk ne legyen.

Nagyot kortyolok a poharamban kerengő Penfold Grange-ből. Megkell hagyni a muglik értenek a borokhoz. Persze köztük is rengeteg a sznob, aki lenézné ezt a kiváló shiraz-t csak mert nem francia. Az ilyen sznobok pont olyanok, akik lenéznek bennünket a vérünk vagy a koboldokkal való kapcsolatunk miatt is. Szemeim megállapodnak a koszos ablakon túli világon. Már mindent befedett a hó az iparvárosban. Lassan csordogál le a kémények melegétől fűtött tetőkről az aszfaltra, ahol a kocsik felverik és csak sáros latyak marad belőle. Valami szép és tündöklő, ami nagyot zuhan, hogy koszos semmivé legyen. Éppen úgy, mint az aranyvérű családok. Éppen úgy, mint vendégem.
- Nem éhes, Mr. Rosier? – kérdem doromboló hangon, ahogy szürkés szemeim tekintetét rá szegezem. Szép ember. Sötétbarna haja van, éles vonásai és ragyogó smaragd szemei, amit elegáns, szintén zöld talárja kiemel. Kellemes anyag, szeretem a bársonyt, egyszerre sima és érdes a tapintása.
- Nem... öhm, nem vagyok éhes Oliver.. uram – javítja ki magát gyorsan. Természetes, hogy a keresztnevemen szólít, hiszen nem is olyan régen háztársak voltunk a Roxfortban, csak pár évvel járt felettem. Nem álltunk kimondottan közel egymáshoz akkoriban, de azok közé tartozott, akik tartották a tisztes távolságot és ezt mindig is becsültem benne. Tudta mikor kell hallgatni, okos fiú.
- Nagy kár – sóhajtok – pedig a kacsa egészen kiváló, Grombir, kérlek emlékeztess majd, hogy köszönjem meg Priumnak – házimanóm mindig kitesz magáért a konyhában, karácsony táján pedig különösen figyel arra, hogy néhai anyám kedvenc ételei juttassanak eszembe egy elfeledett életet.
- Igenis, Ezüst Pálcaszólít rangomon féltroll testőröm. Családunkban mindenkinek megvan a maga szerepe és a rangja. Apám, a Vas Pálca, a vezetésért és irányításért felelős, bátyám az Arany Pálca a trónörököse. Fiatalabb testvéreim a Réz Pálcák, akik az üzleteinket tartják rendben és mi, ikernővéremmel vagyunk az Ezüst Pálcák, akik a végrehajtásért vagyunk felelősek. Ősi kobold mintára alakítottuk ki a hierchiát, hiszen kik lennének hatékonyabbak, mint a nép, akik az egész varázsvilág vagyonát kezelik.
Kezemmel legyintek, hogy jelezzem Grombirnak, befejeztem a lakomámat. Szinte már szégyenteljesen rövid és tömzsi pálcájával eltünteti a maradékot és terítéket az asztalról. Vendégemen látom, ahogy elhúzza a száját.
- Tudja Mr. Rosier a magafajtájának mindig is az volt a baja, hogy nem becsülte meg a félvéreket – dőlök hátra székemben – vegyük például Grombirt. Troll származása miatt az anyja félt a Roxfortba járatni őt, pedig egy igazán hűséges és kedves mágus... már akivel.
Vendégem mintha egy kicsit elsápadna, ahogy ismét szemügyre veszi két és félméter magas alkalmazottamat, akinek remekbe szabott öltönye sem képes elrejteni karjait, melyek vastagabbak fejemnél. Persze én is tudom, hogy nem a legtehetségesebb varázsló, de nem is a pálcája miatt tartom.

- Beszélgessünk az üzletről – váltok témát és hangnemet – úgy tudom, hogy mostanában többször megfordult öcsém barlangjában – a kis szaros jól kiépítette és feltúrbozta a családi vállalkozást, bár a vérfarkas viadalok miatt már kezd felfigyelni rá a Minisztérium, az aurorok lekenyerezése persze rám hárul.
- Öhm igen, jártam arra..
- Jaj Edward ne szépítsen. Több időt töltött ott, mint a családjával. Szerintem ez nem túl szép így ünnepek táján. – nagyot nyel. Jár az agya, hogy mennyit tudhatok, bár abban biztos lehet, hogy nem azért hívattam ide, hogy vacsorázzunk így hármasban. – Ha jól tudom az egyik vélánkkal kifejezetten sok estét töltöttek együtt. Nadjával, ha nem tévedek. – tartom a szemkontaktust, ahogy megfeszül a levegő. A vélák tartása jó befektetés, nehéz nekik ellenállni és testőrre sincs szükségük, túlkapás esetén köpnek egy kis tüzet és helyre teszik a kuncsaftokat. Ami veszélyesebb az a vonzalmuk.
- Szeretem őt... – suttogja a férfi.
- Ez nagyszerű! Milyen romantikus – csapom össze a kezeimet örvendezve a hírnek – huszonötezer galleonért az öné is lehet! Persze hozzászámolva a háromezer galleonos adósságához, amit felhalmozott.
- Oliver.. – egyre sápadtabb, most jön a vallomás – biztosan megtudunk egyezni – szóval még tartja a gőg.
- Természetesen Edward, éppen most mondtam el a feltételeket. Huszonnyolcezer galleon és boldogan élhetnek, amíg meg nem halnak.
- A családom... nem vehetek el egy vélát..
- Ez egy Rosier problémának hangzik – dőlök ismét hátra és lecsúszik még egy korty a Penfoldból – de a Delgoir probléma egészen más. Nyújtottunk egy szolgáltatást és nem lettünk kifizetve. Ha jól veszem ki a szávaiból pedig vásárolni is szeretne tőlünk.
- A családom nem adna pénzt...
- Nem is fogadnánk el, hogy a saját pénzünkből fizessenek ki – mindketten tudjuk, hogy már évek óta hitelezzük az anyját. Mióta Mordon kinyírta az apjukat, gyorsan kiürült a családi tárna. Most jön rá, hogy pontosan tudom mennyire nincs pénze még az adóságai fedezésére sem, nemhogy az adásvételre.

Sokáig nem szólal meg én pedig türelmesen várok. A gőgje nem engedi neki, hogy beismerje a hibáját vagy a lecsúszást, pláne nem itt és nem két félvérnek. Felméri a lehetőségeit. Dehoppanálni nem tud innen, ha pálcát ránt pedig magával szúr ki. Elkeseredett lépésre szánja el magát. Megsimítja karomat és mélyen a szemembe néz.
- Oliver.. biztosan megtudunk egyezni – ismétli, incselkedő hangon. Heteró, de a pénzért és a kis pofija biztonságáért bármire képes. Azt a határt már átlépte, hogy varázslénnyel legyen, ez már semmiség neki. Undorodom tőle.
- Lásd, milyen nagylelkű vagyok – teszem kezemet kezére és játszadozom ujjaival, a magázásnak már nincs helye – mégis csak a karácsony a szeretet és az adás örömének az ünnepe – csókolom meg kézfejét. Megkönnyebbül, úgy érzi elmúlt a veszély.
- Megúszod egy figyelmeztetéssel, három hónapot kapsz még a törlesztésre – játszadozok finom, puha kezeivel – az ajánlatodat pedig átruházom Grombirra – mosolyodok el meghökkenésén – tudod, elég kemény éve volt és nincs szerencséje a párkapcsolatokban a sok munka miatt.
- Oliver.. ne.. – habog – én nem.. – kapkodja tekintetét köztem és testőröm között, aki már rámarkolt előkészülése fényében saját férfiasságára. Pálcát akar rántani de én gyorsabb vagyok. A csattanó bőrszíjjak összekulcsolják kezét háta mögött, újabb intésemre pedig száját is egy bőrszíjjal peckelem ki, legalább lesz mire harapnia. Megcirógatom már könnyek áztatta arcát.
- Ugyan már, ez méltó csere. Gondolj arra, hogy te milyen sok időt töltöttél Nadjánál. – kihúzom magamat és meggyújtom vékony ezüst pipámat.
- Boldog Karácsonyt barátom! – paskolom meg testőröm karját majd lassú léptekkel elhagyom a raktárt. Hallom ahogy feltépődnek a ruhák és a férfi tompa bömbölését kipeckelt száján át, pedig még el se kezdték. Behúzom magam mögött az ajtót és békésen elpipázgatok a havas utcákon. Még egy óránk van a következő üzletig.
Naplózva

Owen Redway
Varázsló

A bétahím

« Válasz #2 Dátum: 2024. 12. 15. - 08:26:34 »
+1

2016. december 24.

Mira már tíz perce kutatott a könyvespolcán a megfelelő esti mese után, eredménytelenül.
- Ez nem jó, ezt már kívülről tudom, ez nem elég karácsonyi – hajította félre a kislány a színesebbnél színesebb mesekönyveket úgy, hogy édesanyja nem győzött kitérni előlük.
- Ha így folytatod nem hogy mese nem lesz, de szerintem még az ajándékaidat is vissza viszi a Télapó.
- De ha egyik sem jó!? - nyárászkodott Mira, majd hirtelen remek ötlete támadt.
- Tudom már! - csillant fel a szeme. - Mi lenne, ha úgy mesélnél, mint ahogy apa szokott? Fejből!
A nő zavarba jött, olyannyira amennyire egy öt éves kislány képes volt zavarba ejteni őt.
- Nem is tudom.
- Naaa, anyaa, légyszii! Csak egy rövid mesét! Egy karácsonyosat! Légyszii!
Elmosolyodott. Hogy is tudna ellenállni éppen neki?
- Na, nem bánom. De előbb tessék szépen befeküdni az ágyadba!
Mira izgatottan fészkelte be magát a piros-arany színű ágyneműbe, fejét édesanyja mellkasára hajtva, és várta a mesét. Egy apró pálcaintésre halványulni kezdtek a szoba fényei, meghitt, mesebeli hangulatot varázsolva az aprócska gyerekszobába.

Réges-régen történt ez a mese,
Roxmorts falu mélyén, szent karácsony éjén.
Történt egyszer, hogy gonosz gyerekek,
Csúfak, mardekárosak, cselesek,
Összegyűltek a Szellemszálláson,
Hogy a karácsonynak véget vessenek.

Törték a fejüket a latorok,
Miként tegyék tönkre e szép ünnepet.
Perzseljük fel a földeket?
Tán lopjuk el a postáról az összes bélyeget?
Na álljon meg a nászmenet! Mondom a haditervemet.

Szólásra emelkedett a legnagyobb, egy hatalmas, túltáplált,
Féltek tőle mind, hisz ereiben troll vér is csordogált.
Összegyűlünk a főtéren mind,
Ezt most találtam ki az éles elmémmel,
És a falu karácsonyfájának nyomban nekiesünk,
De most figyeljetek: fejszékkel!
Kinyessük azt a vén kórót és tűzre dobjuk, had égjen!
A karácsonyt eltiporjuk, de el ám, vitézen!

Éljeneztek mind a zöld és ezüst jelvényesek,
Ínyükre voltak az efféle szörnyű merényletek.
Megriadt a hangjuktól egy apró madárka,
És szárnyra kelt, mert várta őt egy barátja.
Repült-repült hozzá, egy ifjú kocsmároshoz,
Ki ekkor éppen magányosan készülődött vacsorához.

Gyorsan-gyorsan, Owen uram, nagy a baj
Hamarosan elhallatszik majd ide is a csatazaj.
Egy sereg mardekáros közeledik, szívükben gonoszság
Tettüktől sírni fog majd a teljes roxmortsi lakosság.
Kivágják a főtér karácsonyfáját és tűzre vetik,
Ha nem sietünk, ebből bizony szomorú ünnep kerekedik!

Egy szó sem kellett több az ifjú kocsmárosnak,
Pálcát ragadott és elébe szaladt a gondnak.
A főtéren érte aztán a zsiványokat,
De segítségül már nem hívhatta a tanárokat.
Egyedül állt szemben velük, élükön a trollal,
Aki felé nyomban egy hógolyót hajított ballal.

El a fától, ti nyavalyások, míg szépen mondom
Ha nem vigyáztok a nótátokat menten el is húzom!
Azzal megsuhintotta a pálcáját és feltámadt a szél,
Vagy száz hóember menten életre is kélt.

Záporoztak a hógolyók a répaorrúak által,
Futottak a mardekárosok, ahogy csak bírták szusszal.
Egyedül maradt a rút troll, szemben a kocsmárossal,
Látszott rajta, nem számolt efféle furcsa lovagokkal.

Farkasszemet néztek még utoljára e gigászi küzdelemben
Ilyen feszültség kétezer évvel ezelőtt nem volt Betlehemben.
Újból villant a pálca, majd rázkódott a főtér
Ahogy a háztetőkről lavinaként megindult a hólé.
Maga alá temette a trollt, mint egy vastag dunyha
És ezzel a karácsonyi csínytevés le is volt tudva.

Éljeneztek a falusiak, és ünnepelték az ifjú kocsmárost
A főteret betöltötték a karácsonyi dallamfoszlányok.
Gyertek velem – szólt az ifjú – vendégeim vagytok mind
A nagy ijedtségre a legjobb lesz most pár pint.

Megtelt a Csikóhal, és nagy volt a vigadalom,
Mert ily szép véget ért ez a karácsonyi riadalom.
Együtt ettek, ittak és nevettek,
S, hát így esett, hogy végül Owen sem maradt egyedül szenteste.

Mira békésen aludt. Édesanyja óvatosan kisiklott gyermeke mellől, gondosan ügyelve rá, hogy még véletlenül se ébressze fel a kislányt. Halkan kisomfordált a szobából, majd az ajtóból visszapillantva, pálcájának egy újabb intésével teljes sötétséget varázsolt.
- Szép álmokat! - suttogta, majd behajtotta az ajtót maga után.
- Gonosz mardekárosok? - szólt valaki a folyosó végéből, hangjában nevetés bujkált. - Hiába, ízig-vérig griffendéles vagy, hogy még ennyi év után is utálod őket.
- Hallgatóztál?
- Csak kíváncsi voltam, hogy végül megmentettem-e a karácsonyt.
A férfi közelebb lépett, kezét a felesége derekára tette, ahogy közelebb vonta őt magához. A nő felnézett rá, egyenesen a ráncokkal barázdált, kék szemekbe pillantott, és beletúrt az ősz szálakkal vegyített, kócos fürtökbe.
- És? Tetszett a mese vége?
- Csak annál a résznél kezdtem gyanakodni, hogy ez csak a képzeleted szüleménye, amikor azt mesélted, hogy megtelt a Csikóhal. Egészen addig teljesen hihető volt az egész.
Izabel Bishop elnevette magát és csókot lehelt férje borostás állára.
- Boldog karácsonyt, Owen!
- Boldog karácsonyt!

Kellemes Ünnepeket kívánok minden kedves játszópajtimnak a fórumon!
Örülök, hogy vagytok!
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: