+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Felnőtt varázslók
| | | |-+  Wesley Fawcett (Moderátor: Wesley Fawcett)
| | | | |-+  tempus omnia revelat
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: tempus omnia revelat  (Megtekintve 54 alkalommal)

Wesley Fawcett
[Topiktulaj]

SVK professzor - Főborz

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2025. 01. 17. - 01:25:10 »
+1

Wesley Benedict Fawcett életének főbb eseményei

1968. december 5.: Wesley Fawcett születése az angliai Widra St. Capdel városában.

1973-1974 körül: Ötéves korában megkezdi tanulmányait otthon, édesanyja irányításával, amely magában foglalja az olvasást, írást, számtant, etikettet és metamorf tanulmányokat.

1974-1975 körül: Hatéves korában egy minisztériumi dolgozó kezdte el tanítani a metamorfmágia irányítására, heti rendszerességgel.

1979. szeptember: Felvételt nyer a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, ahol a Hugrabug ház tagja lesz.

1981-1982: Harmadévesként felveszi a rúnaismeret, számmisztika és zene tantárgyakat, amelyek közül a zene különösen nagy hatással van rá.

1986. június: Sikeresen befejezi tanulmányait a Roxfortban.

1986-1991: Továbbtanul a Griffendél Godrik Akadémián, ahol mélyíti tudását és felkészül a jövőbeli karrierjére.

1992 január: Csatlakozik a Mágiaügyi Minisztérium Varázsbűn-üldözési Főosztályának Aurorparancsnokságához, ahol mediaurorként kezd dolgozni.

1990: Feleségül veszi Rose Tylert, akivel boldog házasságban élnek.

1991: Megszületik feleségével közös gyermekük, Page Fawcett.

1997 augusztus: Wesley részmunkaidős munkatársként dolgozik tovább az Aurorparancsnokságon, mellette pedig az Akadémia Átoksebek gyógyítása és Harctéri medimágia oktatójaként tevékenykedik.

1997 január: A baljós előjelek miatt Wesley megtanul patrónust idézni, amely szürke farkas képében inkarnálódik.

1997. december: Rose életét veszti egy halálfalók által elkövetett merényletben. Lányuk, Page szintén meghal a Wesley-nek szánt mérgezett képeslap miatt.

2004. augusztus: Wesley elfogadja a Sötét Varázslatok Kivédése professzori állást és a Hugrabug házvezetői pozícióját a Roxfortban.
Naplózva

Wesley Fawcett
[Topiktulaj]

SVK professzor - Főborz

« Válasz #1 Dátum: 2025. 01. 17. - 01:56:56 »
+1

Brit Mágiaügyi Minisztérium

Varázsbűn-üldözési Főosztály
Különleges Képességeket Vizsgáló Ügyosztály

Titkosított dokumentum

Tárgy: Wesley Benedict Fawcett metamorfmágia tanulmányai és előrehaladása
Ügyiratszám: MM-VF-1968/274

Alapinformációk

Név || Wesley Benedict Fawcett
Születési dátum || 1968. december 5.
Születési hely || Widra St. Capdel, Anglia
Vérstátusz || félvér
Különleges képesség || metamorfmágia

Képesség felismerése

Wesley Fawcett különleges képessége már születésétől kezdve fennállt, azonban fiatal korában teljesen kezelhetetlen volt. A hajszín és arcvonások véletlenszerű változása gyakran stresszhelyzetekben jelentkezett, ami miatt családja a Mágiaügyi Minisztérium Különleges Képességeket Vizsgáló Osztályához fordult.

Oktatás menete, haladási napló

1974-1979 || Hatéves korában a MM. egy tapasztalt oktatót, Miranda Silvermant rendelt ki, hogy heti rendszerességgel oktassa Wesleyt a metamorfmágia alapjaira. Gyorsan mutatott elismerésre méltó eredményeket.
     - Már nyolcéves korára képes volt önállóan megváltoztatni haj- és szemszínét elkülönítve a természetes és a mesterséges árnyalatokat.
     - Teljes mértékben elsajátította az arckarakterek megváltoztatásának alapjait és a képesség kontrollálását stresszhelyzetekben.
     - Sikeresen álcázta magát rövid időre (néhány óra) más fiatalként, amit biztonságos körülmények között gyakorolt.

1979-1986 || A Roxfortban Wesley a Hugrabug ház tanulójaként folytatta tanulmányait. Képességeit immár felügyelet nélkül fejleszthette tovább, külön konzultációkat tartott Pomona Bimba házvezetővel.

1986-1991 || Az aurorképzés során Wesley újra szakemberrel dolgozik együtt, hogy továbbfejlessze képességeit a bűnüldözési feladatokhoz szükséges szintre.
     - A hang és testalkat változtatásának teljes körű elsajátítása.
     - A metamorfmágia hosszabb ideig történő fenntartása (több nap).
     - Fizikai jellemzők aprólékos változtatása (például heg, szemforma).

Vizsgálati eredmények

A Minisztériumi vizsgálatok alátámasztották, hogy Wesley Fawcett a metamorfmágia területén rendkívüli tehetséggel rendelkezik. Az alábbi jellemzők kerültek megállapításra:

Erősségek ||
     - Kivételes precizitás a változtatások során.
     - Gyors regeneráció hibás átalakulások esetén.
     - Érzelmi stabilitás, amely minimalizálja a véletlenszerű változásokat.

Fejlesztendő területek ||
     - A képesség hosszabb ideig való fenntartása nagyobb fizikai megterhelés alatt.
     - Többéves tapasztalat hiánya komplex álcázási helyzetekben.

Javaslatok || A Minisztérium javasolja, hogy Wesley Fawcett továbbra is rendszeres felügyelet mellett végezze képzéseit az aurorképzés során. Emellett kiemelten ajánljuk, hogy aurori pályáján kamatoztassa képességeit a bűnüldözési feladatok során.

Helena Crowley
Vezető vizsgálótiszt
Naplózva

Wesley Fawcett
[Topiktulaj]

SVK professzor - Főborz

« Válasz #2 Dátum: 2025. 01. 26. - 07:04:12 »
0

Widra St. Capdel, Anglia

Saját feljegyzés

Tárgy: patrónus bűbáj elsajátítása
Dátum: 1996 október - 1997 január

1. hét || Az első próbálkozásaim sikertelenek voltak, de érzem, hogy a koncentrációs képességem fejlődik. Az érzéseim vegyesek. A családom biztonsága az, ami hajt, de nehezen tudok megmaradni a pozitív emlékeknél.

2. hét || Több könyvet olvastam a patrónus bűbáj technikájáról. Megértettem, hogy az érzelmek és a koncentráció kulcsfontosságúak. A családomra gondolva próbálom újra. Erősebb lett az elköteleződésem, de a feszültség nőtt

3. hét || Próbáltam újra, de sokszor nem sikerült. A megfelelő érzelmi állapotot nehéz előidézni, mert a családomról fel-felsejlő gondolatok fájdalmat okoznak. Az önbizalmam gyengült, és az érzéseim kaotikussá váltak. A düh és frusztráció kezdi átvenni az irányítást. A bűbáj elsajátítása egyre nehezebbnek tűnik.

4. hét || Teljes kétségbeesés, elvesztettem mindent, ami fontos volt. A koncentráció egyre nehezebb, és a varázslat végképp elérhetetlennek tűnik. Az érzelmek most elértek egy új szintet, és minden próbálkozásom hiábavalónak tűnik. A gyász és a fájdalom eluralkodott rajtam.

5. hét || Az érzések szélsőségesek, de nem adom fel. A fájdalom mellett még mindig próbálom fenntartani a reményt. A tragédia óta próbáltam visszatérni a tanuláshoz, de minden egyes kísérlet csak újabb fájdalmat okoz. A pozitív emlékek elhalványodtak, és most már semmilyen jó érzés nem maradt. Érzelmeim viharosak, és nem tudom, hogyan haladhatnék előre.

6. hét || A patrónus bűbáj még mindig nem sikerül. Az érzelmi zűrzavarom miatt képtelen vagyok bármiféle formát adni a varázslatnak. A gyász és a harag elnyomnak mindent. Mégis próbálkozom, de az eredmény mindig ugyanaz: semmi. Az elkeseredettség most már olyan erős, hogy úgy érzem, képtelen leszek megvédeni bárkit is.

7. hét || Egyre inkább úgy érzem, hogy elvesztettem a kapcsolatot minden pozitív érzéssel, ami szükséges lenne a patrónusom létrehozásához. A harag és a gyász mellett a kimerültség is erősen érződik. A fájdalom és az elhagyatottság érzése állandóan jelen van. Már nem érzem úgy, hogy van értelme küzdenem, de mégis próbálom.

8. hét || Az első emlékek, hogy talán elérhetem a célomat, most már teljesen elhalványodtak. A gyász egy hatalmas, mindent elnyelő sötétségbe burkolja az életem. A patrónus még mindig nem inkarnálódik, és nem érzem úgy, hogy képes lennék elérni ennél többet. A harag és a gyász teljesen eluralkodott rajtam.

9. hét || Elkezdtem elengedni a család képét, mert már csak fájdalmat okozott, teljesen másra próbáltam koncentrálni. Az inkarnálódott alak egy szürke farkasként néhány másodperce tisztán látszik. Az érzéseim már nem olyan szélsőségesek, de még mindig befolyásolnak. A patrónus, bár nem olyan, mint amit vártam, mégis valamiféle vigaszt nyújt.

10. hét || A patrónus végre erőteljes és stabil. A farkas formája egy védelmezőt testesít meg, aki segít abban, hogy ne érezzem magam teljesen elveszettnek. Az állat gyakran társul a hűséggel, a bátorsággal és az erővel, de egyúttal az éberséggel és a túlélési képességgel is.
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: