Leon R. Lutece
Tanár
le lion
~ Mr. Awkward ~
Jutalmak: +232
Előtörténet: Megnézem!
Kincsesláda: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Kor: 35
Ház: Griffendél
Évfolyam: Nem tanuló
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Munkahely: Roxfort Boszorkány - és Varázslóképző Szakiskola & Griffendél Godrik Akadémia & Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály
Legjobb barát: Valaki, aki nem vitatkozik
Kviddics poszt: Nem játszik
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2 Dátum: 2025. 01. 22. - 01:40:33 » |
+1
|
Booker? Are you afraid of God? No. But I'm afraid of you.
deer hunter Mikor leveleimre eleinte nem érkezett válasz, csupán egy távozó lépteinek halk visszhangja - melyet nem nekem szántak, hallani azt mégis megrendítő volt - tudtam már, vannak bűneim, melyeket szándékkal jóvátenni nem lehet. Talán sehogy nem lehet, és vezeklésem éveiben meggyőződésemmé tettem, hogy nem létezhet feloldozás arra, amit elkövettem. Azt azonban még most, az első üzenetre, mely tőle érkezett, és amelyet remegő kézzel bontottam fel, holott ismerős volt a kézírás, az időzítés.. még most sem bántam meg, ami a tragédiát szülte. Gyors választ firkáltam inkább, mint írtam, és a távozó bagoly után üres kétségek maradtak, a jól ismert magány nem nyújtott többé megnyugvást, hogy másnak nem árthatok többé. Az irodám kandallójának tüzénél az árnyékok ismerősek maradtak, arcuk azonban már nem beszélt nekem egy lehetséges jövőről, melyben ámíthatom magam a csendes feloldozás ígéretével. És még akkor sem gyakoroltam bűnbánatot, mikor tudtam, más nem vezethet a vezekléshez. Két éjszaka nem aludtam, mire megérkezett: úgy, ahogy mindig tette, sejtelmesen, számomra alig-alig érthetően, egyszerre vidáman és borúsan. Hiába akartam magammal akár elhitetni, ura vagyok a helyzetnek, hiába készültem jöttére, váratanul ért, ahogy az embert olykor nyári zivatarok - a lépcső tetején álltam, pár lépés csupán, mégis úgy tűnt, mintha az óceán túloldaláról mosolygott volna rám. Rettegve szorult össze bennem mindaz, amely idáig kereste benne a megbocsájtás reményét: a leendő auror feketében akkor is a bírám volt, ha a karjait ölelésre tárta volna előttem, a pillanat összesűrűsödött és úgy lebegett köztünk, mint óév éjfele előtt az utolsó perc. - Ms. Balmoral.. Minnie... én.. nem számítottam rá, hogy... - gyakorlatias mozdulattal nyújtotta át a dobozt, szinte észre sem vettem rajta a feliratot, a szemeit figyeltem, míg milliárdnyi kép és pillanat zuhogott alá körülöttünk. Nyeltem egyet ügyetlenül, a köhögés felriasztott, vagy talán a szavai, mielőtt átadtam volna magam ismét a látomásoknak, melyek mellette mindig könnyen és részletesen történtek. Semmi mással nem tehetnék még rosszabbat, minthogy ismét magammal kínozzam.
- Sok mindenre emlékszem, de... - megállok, idegesen a tenyerem a másikba törlöm, holott nem izzad egyáltalán. Most beszélünk majd róla, most azonnal? Nem tőlem tudta meg, legalábbis a történtek eredetét nem: mikor elmondtam, amit elmondhattam, egyetlen szó nélkül távozott ebből a helyiségből, még az ajtót sem csapta be, hogy aztán évekig elrejtőzzön nemcsak előlem, mások elől is. Eleinte abba a lázálomba ringattam magam, hogy talán Nott.. a Nottal való kapcsolata játszhatott közre, de mára kellően öreg és elgyötört vagyok, hogy gyermekeknek való bájitallal nyeljem le azt, ami nyilvánvaló. Megmondom neki, lélekszakadva, egyetlen szavára: nem bántam meg, amit tettem. A fájdalmát, álmatlan éjszakáit, könnyeit igen, ezerszer, milliószor, és fogom is még életem végéig, de ha ő is látta volna.. ha ő is tudta volna, amit én, vajon áldozatra mindig kész biológiai képlete nem kockáztatta volna a bűnbeesést? Ilyet mondani természetesen káromlás volna, és anyám szavai jutnak eszembe, míg Minnie engem figyel, kezében kés: a Balmoralok mindig tudják, hogyan ismerjenek fel egy csodálatos tragédiát, hiszen az összeset maguk írták. Minerva Balmoral talán hordozta magában ezt a fénytől, örömtől való rettegést, és oly.. sokáig láttam mosolyogni ennek ellenére, de talán a velem közös pragmatizmusnak is vannak tünetei. Fejet hajtok a gyönyörű tragédia előtt, magam írtam karaktereit, elfogadom a keserű poharat is. - Hogy az? Igen, azt hiszem, az elméletem helyes volt. Bizonyítani nem tudnám, de.. nevezzük tapasztalatnak. - a két tányér a fán kihívásnak tűnik, egyenesen az édenkerti almának. Ha elfogyasztom, én is olyan tudás birtokába kerülök, melyet nem bírok majd el? Mintha vízből próbálnék lélegzethez jutni, minden szusszanásnyi levegő lassúnak, elkínzottnak tűnik. Könnyebb volna, ha üvöltene, ha sírna, ha átkozódna, de nem azért vagyunk itt, hogy nekem könnyebb legyen. Bűnhődni vagyunk itt. - Nos... ebben nem vagyok biztos. Azóta hogy.. próbálom elkerülni, hogy.. az olyan látomásokat, amelyekben ismerhetek valakit. Minden módon próbálom elkerülni. - hallom a hangom ügyetlen tördelését, a szúrás előtti félelem remegését. Nem akarom megkóstolni a süteményt, mégis megteszem, bármit megtennék, ha ezzel végre haladhatnánk kettőnk fájdalmában valahová, talán olyan dolgokra is könnyen ragadtatnám magam, amelyekről megfogadtam, többé nem teszem. Itt van valahol a merengőm, elárulhatnék neki mindent, feltéphetném összes közös sebünket, és talán valóban így kellene tennem, bármennyire rettegek a fájdalomtól, innen más út ki már nem vezet.
- Minerva.. Minnie, én.. - akaratlanul gyorsan csapom le a tányért az iménti helyére, a torkomhoz kapok ügyetlenül. Talán félrenyeltem, talán a jelenléte valóban fokozza a látomásaimat, és.. És látom a tekintetét, a vöröset a mélyén. Tudom, hogy van szépség az őrületben, de eddig sosem láttam még. - Minnie! Minnie, sajnálom! Tudom, hogy...! Nem akartam, de nem érted.. bocsáss meg! - lecsúszom a székből, tenyerem a koponyámra szorítom, míg megrohannak a látomások: színek, hangok, illatok, képtelen vagyok kizárni őket. Sírni kezdek, már nem is értem egészen, miért kérek éppen bocsánatot - mert közel engedtem magamhoz, holott tudtam, ki vagyok és mit tehetek vele? mert a boldogsága útjába álltam féltékenyen, remélvén, hogy engem választ, az én társaságom elég ahhoz? mert kegyetlenül töröltem minden utolsó emlékét is Fawcett elméjéből, mikor reméltem, ezzel megmentem az életét? - és miért ne tenném. Itt áll felettem, magas szőke nő fekete talárban, az külön égő fájdalom a homlokom alatt, ahogy néz, engem néz, és pontosan engem lát, takaratlanul, büntetlenül.
- Mi ez?! Mi volt benne?! Hogyan...?! És te... - a pánikszerű köhögés és sírás között nem vettem észre, ahogy letérdelt mellém, a tenyere, ujjai, bőre lángok rajtam, bennem, el akarok húzódni, de szorosan tartanak, mögöttük.. mögöttük van valaki, akit még nem ismerek, és akit látok - azAbszolútonmígesikaszürkeónosesőéskopogamacskakövekenvanszépségazőrületbencsakmégnemláttameddig - levegő után kapkodva próbálok megsemmisülni a padlón kuporogva-vergődve. Sosem éltem át hasonlót, mintha az elmém egyszerre szűnne meg létezni és értene meg mindent.. nem vagyok többé biztos semmiben. - Minnie.. Minnie... kérlek, Minnie.. nagyon szeretlek, kérlek, Minnie... azt... azt akartam, hogy.. itt maradj, hogy... velem maradj, és.. hogy életben maradj... meg kell értened, kérlek, Minnie, kérlek, megkellértened, megkellértened, kérlekkérlekkérlekkérlek... bocsánatot kérek, bocsánatot kérek mindenért, kérlek, Minnie! - megérzem a keze hidegét, és mintha izzó vas volna, míg nekem nyomja: de megragadom, ez az utolsó biztos dolog az életemben, a számhoz nyomom, homlokom a mellkasának, a szűkölő hang nem belőlem jön, nem jöhet belőlem, ez nem az én arcom, nem az én testem, nem én.. nem én vagyok. Ez te vagy, csak te vagy, csak téged ismerlek, csak te maradtál.. csak te maradtál itt, csak te voltál mindig.
|