not a bad lifeHelyet foglalok Ginny mellett a kanapén, miután a méretes ajándékkosarat átadom, benne minden jóval, ami alkalmas arra, hogy elvonja a figyelmet a gyógyulás olykor kényelmetlen, hosszas procedúrájáról. Pótcsont-rapid kúrán minden profi sportoló átesett már párszor, tehát könnyű sorsközösséget vállalnom csapattársammal. Azt hinnéd, a sokadik alkalommal könnyebbé válik, a valóság ezzel szemben azonban az, hogy már a gondolattól legyengülsz, mert pontosan tudod, hogy milyen íz és milyen fizikai kínok várnak rád.
- Csak nem gondolod, hogy magadra hagyunk! Hiába, az edzések nem az igaziak nélküled. De megígérem, legközelebb szólni fogunk, hogy asztalon táncolni talán nem a legjobb módja a győzelmi ünneplésnek, hagyománytisztelet ide vagy oda. – keresztbe vetem a lábaimat a kanapén, és megtámaszkodok kezemmel a karfájában, mialatt azt nézem, hogyan bontja ki az ajándékcsomagot. Nagyon sokat töltöttem el a betegségem miatt a Mungoban, és pontosan tudom, hogy milyen magányos tudsz lenni a lábadozás alatt. Az viszont mindig felvidított kicsit, ha hoztak nekem valamit. Nem baj, ha nem volt nagy dolog, egy csokinak vagy egy képregénynek is nagyon tudtam örülni. Illetve most is ugyanúgy örülök, ha Caeliusék bejönnek hozzám, akár csak beszélgetni. Beletörődtem már abba, hogy ez a dolog örökké velem marad, és mindig másodrangú leszek varázshasználat terén másokhoz képest. De így is találtam valamit, amiben ki tudtam emelkedni.
- Hagyjad már, anyámé a Chant, nekünk ez nem kerül semmibe. – legyintek egyet a sopánkodásra. Tény, hogy a Chant nem olcsó, de apa minisztériumi fizetése (aki egyébként Ginny apjának a közvetlen munkatársa) közel sem hoz annyit, amennyit anyám kozmetikumai.
- De köszönöm anyám nevében a bókot a sógornődtől! Feltétlenül elmesélem neki. Küldjek neki is egy kis csomagot? – ajánlom fel a dolgot. Nem hiszem, hogy anyának lenne kifogása, arra pedig amúgy is mindig szüksége van, hogy hiteles visszajelzést kapjon az új dolgokról és illatokról. Nekem nincs meg az a kifinomult szaglásom, mint neki, úgyhogy aligha vagyok segítség ebben.
- Tudod jól, hogy két dologra nem mondok nemet: a repülésre és az édességre. – nyúlok a csokibékáért, mielőtt még meggondolná magát, és vigyorogva bontom ki azt. A béka egy határozott ugrással menekülne, de a kviddicses reflexeknek köszönhetően még sikerül elkapnom időben a levegőben, mielőtt elszökne tőlem. Egy másodperccel később pedig ehetővé és mozdulatlanná is dermed a kezemben.
- Hogy viseled? Már megvolt a kúra, ugye? Mit mondtak, mikor jöhetsz vissza játszani? – uszítom rá a kérdéseket. A hónapban már csak a denevérek ellen lesz egy barátságos mérkőzésünk, de biztosabb lenne a csapat a sztárjátékosunkkal, mint nélküle.
- Emlékszem, amikor először kaptam rapidot. Még gyerek voltam, és valamin nagyon összevesztünk az öcsémmel. Szerintem meg akartam átkozni, de végül a saját karomat törtem el a varázslattal. Anyámék nem voltak boldogok. – most már csak nevetek az emléken, de akkoriban ez elég sokkoló volt. A töréssel járó fájdalom pedig eltörpült amellett, amit a rapid nyújtott a lábadozás során.