” My father never talked a lot
He just took a walk around the block ”
————————————————
Milyen jó, hogy van nekem egy Robertem, aki - néha - helyettem is megjegyez dolgokat, amik felett simán el tudnék siklani. Történetesen sikeresen majdnem elfelejtettem elmenni oda, ahova senki sem megy szívesen: órák után találkozni egy tanárral. Én igazándiból megszoktam már, nem ő az első, az egyetlen, aki szeretne velem beszélni és vélhetően jobb belátásra térni, felnyitni a szemem vagy csak simán megdorgálni. Ezekből persze vajmi kevés, amiből lesz is valami, de ezt szerintem ők is tudják, én pedig minden egyes alkalommal megjelenek és bólogatok. Azonban ez a mai nekem csupa kérdőjel. Először is, fogalmam sincs, hol vétettem, hiszen legjobb emlékeim szerint, a legutóbbi beadandóm egész becsületesen írtam meg - talán csak a lap szélére írt jegyzetek, apró rajzok lehetnek kivetnivalók, azonban azok se trágárok. Lehet valami korábbi eset, vagy még a tavaly év végi vizsga? Passzpiros. Találgattunk párat a pajtással, majd megvontam a vállam és úgy voltam vele; lesz ami lesz. Maximum megint nem leszek megdícsérve, hogy pontot vesztettünk.
Így veszek könnyes búcsút szinte Rob-tól, hiszen majdnem megint mentünk megmenteni a világot az unalomtól, csak éppen az ma elmarad. Ahogy elindulok, eszembe jut, hogy a levelet hol hagytam, amiben megkértek erre az útra. Elvigyorodom a gondolatra, hogy az, aki majd utánam veszi ki azt a kviddicses könyvet, mennyire kap hirtelen szívrohamot, amikor kinyitja és megleli benne Fawcett professzor sorait, amiben kéri, hogy hol és mikor jelenjen meg, majd megnyugszik, amikor a címzést is elolvassa. Apropó Fawcett; nekem baromira bejön a névrokonság, hiszen egyébről nemigen tudok, hála az öregnek, aki a jó ég tudja merre van és mit művel. Nekem nagy kérdőjel a família azon része, így nem feltételeztem többet, mint puszta véletlen. Nem lehetetlen, annyi Smith van, akiknek közük nincs egymáshoz, miért is ne? Persze kaptam már meg, hogy csókos vagyok ezért, meg azt is, hogy lehet maga a professzor a faterom, csak szerencsétlen se tudja, hogy én valahol kipottyantam. Pedig nem, ezt még anyám is határozottan állítja, hogy ilyenről szó nincs. Szóval pletykák ide vagy oda, tudtommal aztán semmi sincs. De ki vagyok én, hogy mindent tudjak? És ha mégis? Nagyon semmin sem változtatna, nem ismerem, fogalmam sincs róla, hogy milyen és hasonlók. Mindegy. Elvetettem ezt sokszor, ott van nekem Max, több nem kell. Vagy mégis? Ezt sosem tudom.
Egy pár perc csúszással futok be csupán, hiszen egész időben lett emlegetve, hogy induljak már el. Kisimítom a gyűrött ingem sarkát, a hajam kócait is eltűntetem egy laza simítással és már emelem is a kezem a kopogásra.
- Szépnapot! Miles vagyok - hátha elfelejtette ő is, aztán csak úgy benyitni nem illdomos, megjártam már ezzel is néha, maradjunk annyiban. Amennyiben engedélyt kapok, már be is surranok, hogy mielőbb végére érjek a kíváncsiságomnak. Vagy éppen ő legyen túl rajtam. Nézőpont kérdése.
————————————————