Immáron csípőre tett kézzel álltam Ryan mellett, bevágva az amolyan
"na erre mit lépsz bratyó?" fejet, miközben szemem végigfuttattam az előttem sorakozó könyveken. Nem voltam egy nagy könyvmoly, és ez még a legszebb kifejezés. Hogyan is tudnék én ilyen ügyben segíteni a bátyámnak? Persze ha egy konkrét könyvet keres, akkor azért le tudtam volna olvasni a könyv gerincén futó címet, de sejtettem hogy itt nem ez a helyzet. Bár valójában a fene se akart segíteni...cöhh...méghogy én ennek a majomnak? Soha. Sokkal inkább... Sokkal inkább mi? Hisz még magam se tudtam mit is akarok valójában. Nem volt konkrét célom a
"nyalizással", vagyis talán mégis volt. Igen, akárhogy is nézzük mindig is csípte a csőröm, hogy Ryan volt a család kedvence, én pedig minden egyes cselekedetemmel vagy nem cselekvésemmel kivívtam magamnak a
"család fekete báránya" cseppet sem megtisztelő címet. Talán ezen akartam változtatni? Mert igazából baromira nehezemre esett jópofizni, de néha muszáj tenni egy s mást a cél érdekében. Mondjuk egy segítő kéz ugyebár mindig jól jöhet...ha egyáltalán tudja hova kell nyúlni. Grimaszra húztam a szám, majd ujjaimat végighúztam néhány könyv gerincén, mintha nagyon értenék a jó irományokhoz...megpróbáltam a lehető leghitelesebb lenni, miközben követtem Ryan tekintetét, vártam a reakcióját. Mondanom sem kell hogy elég hamar megjött, és pontosan úgy ahogyan számítottam rá. Bratyó kimeresztett szemei hirtelen találkoztak ártatlanságot sugározó íriszeimmel, kissé felhúzott szemöldökkel állt ott a polc mellett ledermedt végtagokkal, és láthatóan kíváncsi volt. Úgy is mondhatnám, hogy próbált megfejteni...próbálkozni persze szabad. Majd pár pillanatnyi csend után megérkezett a várva várt kérdés is. Ryan elkapta tekintetét és újra a könyvek rabságába esett, egy kis csusszanás... Nem válaszoltam azonnal, ez is amolyan heccelés volt, hisz jól tudtam mennyire érdekli a bátyámat, mi változott meg bennem ilyen hirtelen. Vagy mit is akarok elérni ezzel a
"különös" viselkedéssel. Mert valljuk meg, enyhén szólva nem volt mindennapi a kedvességem. Nem is tudom megmondani az idejét, mikor hagyták el ajkaim ilyen
"testvéries" szavak. Talán soha.
- Bajom?? Már miért lenne bármiféle bajom? -tekintettem Ryanre tettetett értetlenséggel, szemöldököm olyan magasba szaladt, hogy szinte a plafont súrolta, arcomon a döbbenet minden jele kirajzolódni látszott. Hát igen, színészkedésért nem kellett a szomszédba mennem, bár azt is tudtam, hogy a bátyám nem hülye, és akármennyire is jól színészkedem, nem fogja egykönnyen bevenni ezt a maszlagot. Na de megvan bennem az elszántság is ugyebár.
- Vagy talán nem lehetek egy kicsit se normális a bátyámmal? Elvégre egy vér csörgedezik az ereinkben, nem igaz? -fúrtam szemeim szemeibe, miközben apró, de meglehetősen őszintére sikeredett mosoly jelent meg szám szegletében.
- Egyszerűen érdekel mi van veled és szívesen segítek...márha engeded. -biggyesztettem oda a mondat végére ezt a sokatmondó két szócskát.
Vártam, de ekkor olyan mondat szaladt ki Ryan száján, ami egy pillanat alatt megtette hatását...de szerencsére az önkontroll miatt nem is tartott tovább egy pillanatnál. Kissé ledermedtem, a mosoly úgy olvadt le a számról, mintha tüzes vassal érintették volna, miközben bratyó győzelemre ittas fejével találtam szemben magam. Gyorsan leráztam magamról az óriási terhet, visszahelyezkedtem eredeti szerepembe és tovább játszottam...játszottam.
- Hehe...miféle csajról hablatyolsz te itt? -pillantottam rá kérdőn, miközben jóleső nevetés tört föl belőlem.
- Nagyon el vagy tévedve bratyó. Szerintem jobban tennéd ha új kémeket fogadnál fel. -kacagtam egyre erőteljesebben, igazán nyeregben éreztem magam...persze tudtam, hogy a menetnek még messze sincs vége, a meccs meg még rendkívül hosszú és fárasztó lesz.
A mosoly továbbra is az arcomon maradt, mikor bátyó a jól bevált fegyveréhez nyúlt. Jól ismertem már ezt a módszert, elülteti a bolhát a fülemben, majd hirtelen, mintha az nem is lenne olyan fontos, témát vált. Na igen, de már csak azért is nyugodt maradok, nem engedem magam kizökkenteni a megszokott ütemből. A távolság nőni kezdett kettőnk között, Ryan kezében egy vastagabb könyvvel arrébb sétált, majd egy óvatlan pillanatban egy kérdés csapódott felém. Csikorgó hang...néma csend.
- Mutasd csak! -léptem közelebb Ryanhez, felvéve az előbbiekben a polcnál kialakult távolságot, majd alaposan szemügyre vettem a könyvet és csak azután válaszoltam.
- Még nem, de a címe izgalmasnak hangzik. Szerintem jó választás. -mosolyogtam szerényen, miközben beljebb toltam a polcon egy kissé kilógó könyvet. Miután ez is megvolt odasétáltam az egyik fotelhez és lazán beledobtam magam. Nem kellett sokáig várnom és a bátyám kérdése zökkentett ki merengésemből. Előre dőltem, fejem hátracsavartam, persze csak annyira amennyire a nyakam engedte és felvettem a szemkontaktust a bratyóval.
- Hogy mi van velem? Akár hiszed, akár nem...egyszerűen semmi. Dög unalom az a suli, tuti hogy a te munkád százszor izgalmasabb. -tereltem el hamar a témát, majd szám szélén kissé gúnyosabb mosoly jelent meg. -
Voldemortot szolgálni nem lehet hétköznapi feladat. -ejtettem ki a rémes nevet a lehető legnagyobb nyugalommal, miközben csak úgy pásztáztam a bátyám arcát.
-Tényleg, ha már itt tartunk, gondolom kaptál már pár zúzós elintéznivalót. Vagy még nem érdemelted ki? -vigyorogtam, majd mintha csöppet sem érdekelne a válasz elterültem a kényelmes fotelben.