Bella
A három legnehezebb dolog az életben: bízni, hinni, megbocsátani.
A csendet egy széllökés zavarta meg. A széllökéssel egy szőkeség is érkezett. Hosszú szőke, rendbe szedett haját a fújás olyan erővel rombolta szét, hogy látszott a lányon, hogy leginkább a pokolba kívánná az egészet. Meg sem lepődöm. Ki örül annak, hogyha egy ócska egyszerű fuvallat egyszeribe tönkreteszi a fél, egy órás munkákat? Senki. Szerencsésnek érezhettem magam, hogy a szikla tövében ülök, ahol teljes biztonságot érezhettem a mindig rendbe szedett lokniaimnak.
Mirabella Litwin. Láttam már őt, hogy ne láttam volna? A bölcs és okos hollóhátasok táborát gyarapítja. Valójában semmi kedvem ahhoz, hogy végig hallgassam azt, hogy elkezdje az okoskodását. Gyakorlatilag semmihez sincs kedvem, vagyis legszívesebben magányosan ülnék és elgondolkoznék, mi lesz ezután? Mi lesz, ha hazamegyek a nagynénémhez?! Befejezem a Roxfortot és normális emberként tengetem, majd a mindennapjaimat?
Ahogy leül mellém automatikusan arrébb húzódom. Mióta az a végzetes, gyötrő, fájdalmas dolog történt a szüleimmel zárkózott lettem. Nem szeretem az emberek közelségét, félek tőlük. Nem bízom meg bennük, hiszen ki tudja, hogy melyik fog rám is pálcát emelni?!
Sosem vallottam be magamnak igazán, hogy gyerekes, amit csinálok. A szüleim nem ezt akarnák – jönne ez a duma -, de ők már nincsenek. Most már a magam ura vagyok, én parancsolok és nem más! Ha ilyen a természetem, akkor ilyen is marad. Nincs ki másképp neveljen... sajnos.
- Debora Brooks – mondtam kedvtelenül, s halkan.
Fejemet elfordítottam a lánytól, s mély lélegzetet véve magam elé bámultam. Nem mertem ránézni, minden porcikám reszketett, inkább csak a másik irányba bámultam, ahol a nyugodt békés patak nézett vissza rám. Akármi fog történni is, senki nem tud segíteni. A tó hallgat, s az abban élő lények túl kicsik, ahhoz hogy segítséget nyújtsanak baj esetén számomra.
~ Debora! Hogy lehetsz ennyire paranoiás? Ez csak egy diáktársad, fel a fejjel kezd el az ismerkedést! ~ szólt egy hang a fejemben. Nem a saját hangom volt, sokkal inkább az anyukáméra hasonlított. Megbolondultam!