A hatalmas robajjal leszakadó kődarab Neville-t találja el. Davis kínlódik, miközben a halálfalók egyre jobban előrenyomulnak. Én pedig csak állok, teljesen lebénulva.
Sok mindennel megbirkózom. Sok mindent tudok. De erre még a Roxfort sem készített föl...
Hogy éles helyzetben hogy védd magad, és hogy küzdj az életedért... Halálfalók ellen. Akik talán a legjobbak.
Lassan felocsúdva eljut a fülembe Neville hangja, aki a segítségem kérve próbál mindeközben feltápászkodni, de a bazinagy törmelék, ami alá beszorult, nem engedi.
Neville...
… Davis...
Tekintetem a fiúra villan, de ő túl messze van... nem segíthetek és amúgy is... mit tehetnék... én?
Még mielőtt eltalálna egy ellőtt átok beugrom a kő mögé, ahol a griffendéles fiú kuporog, s aki a pálcáját szeretné. Elcsodálkozom hogy most mennyire mások is vagyunk. Mit civakodás vagy bármi... azért még a roxfortos diákok is társak tudnak lenni a bajban.
- Invito pálca! -Kezemben a pálcámmal elmormolom a varázsigét, s amint a kis kőris bot a kezemben van megnyugszom. Persze ez mindössze pillanatnyi, mert mindeddig tovább folynak az események.
Neville ugyanis kiszabadul Davis kőröptető varázsigéjének, s hál'istennek épnek tűnő lába sem szorul ápolásra. Tiszta mázli.
Ugyanakkor a kő egyenesen az egyik halálfaló képébe száguld.
Hja!
A megszerzett pálcát Neville kezébe nyomom.
- Vigyázz rá! -Hagyja el a szám a nagy bölcsesség, de hát pont én beszélek?
Együtt kellene maradnunk... Mindössze ez a kósza gondolat suhan át a fejemen se több se kevesebb. A pálcát görcsösen szorongatva próbálok valamit kieszelni. De ilyenkor... talán a stressz miatt, semmi sem megy úgy, mint máskor. Tanácstalanul meredek a mellettem lévő fiúra, majd pillantok Davis felé...
- Van ötleted? -Kérdezem csendesen, miközben egy kidőlt egykor talán tartóoszlop szerű nagy adag kő mögé húzom a fiút, s csak remélem Davisnek is van annyi esze hogy felénk tart.
- Azt hiszem csak hárman vannak... -Lesek ki lopva, miközben elkiáltom magam s a legközelebbi halálfalót veszem célba.
- Stupor! -Amint ismét a szikla mögött vagyok a mellettem lévő Neville-re pillantok jelentőségteljesen.
- Igen, biztosan hárman vannak. -Szó: 333