Bübájtan
Kényelmes mozdulattal lapozom a könyvben, amely noha abszolúte érdekes lenne mégiscsak untat valahogy. És hogy ez mégis hogy a manóba fordulhat elő? Nos, nagyon egyszerű és ésszerű a magyarázat. Az a fránya ajtó állandó megadással nyílik és zárul. S mindez még ha nem is lenne elég, észveszejtően nyikorog. Ki képes ilyenkor belesüppedni a
Rúnák rejtélyének titkos világába?
Igazából csak arra próbálom ösztökélni önmagam hogy ne az órát bámuljam pillanatról pillanatra vagy az éppen érkezőket. De akárhogy is, Bent például nem tudom nem észrevenni.
Azok a jól ismert nagy csoszogó léptek, a szedetvedett arc, mindent elárul. És elég fagyos a fogadtatás, sőt mi több… ha nem tudnám hogy
én vagyok az, akit mindenki jégcsapnak hisz és gondol, akkor egyenesen
ő érdemelné ki ezt a jelzőt.
És még hogy én vagyok a gyerekes…! Még csak egy pillantásra se méltatva vágódik le, hogy hallom amint a pad beleremegve megadja magát neki.
Aztán persze sorban érkeznek a többiek. Van, aki legalább látásából ismerős, de van, aki hiába az évfolyamomba jár, sosem kapott különösebb figyelmet a részemről. És igazában most sincs ez másképp, de miután már Malfoy és Mirol is befut igazán úgy érzem itt lenne az örökös notórius késők megérkeztével belekezdeni az órába.
Végtére is senki nem akar itt ülni az idők végéig… Viszont a tanár sem sieti el a megjelenést, ami fura. Hát nem most papolnak a fegyelemről, a rendről,
a pontosságról…?
Ám mielőtt zsörtölődni lenne időm, az ajtó újból felnyikorog és belép rajta az az idegen, aki minden csak tanárnak nem kinéző egyén.
Még jó hogy mindenkinek talárt kellene hordania. Nem mintha rajtam az lenne, a fekete szoknyám és halványkék blúzom erősen nem ez a kategória, no de akkor is… egy tanár… mugli öltözékben…
Persze a kényelem az első. És a szavait tekintve a tudás, ami nálam legalább kissé felemelte az értékelési skálámon. Habár ez még akkor sem túl sok.
Igazából csak kelletlen rossznak tartom az egészet, mivel a stílusából, a politikamentes és szinte ellenes feltételeiből abszolúte azt tudja az ember leszűrni, hogy bizony ő sem szívesen hajtja meg a fejét a rendszer előtt.
A levitációt említve meg…
Hangos puffanás. Tekintetem rögvest oldalra villan és nem akarok hinni a szememnek. Igen.
Az én édes húgom az, félig beesve az ajtón, leírhatatlanul festve. Még egy koszos mugli iskolában is több normális diák jár mint amennyit ő brutálisan ő egyszerre kitesz egyetlen személyként. És azok a görkorcsolyák? Honnan szedhette ezt össze? És mióta
használhatja itt? Ha most nem fogják kivágni épp a hetedik évben, akkor sose…
És bár tudom, igazán tudom hogy megérdemelné, mégis valahogy sajnálom. Azt amilyen most vagyok vele és azt amilyen ő maga. Csak egy szimpla egyéniség… aki miatt most legszívesebben minél mélyebbre elsüllyednék. Talán ez túl nyíltan is látszik az arcomon, hisz meredten szegezem rá a tekintetem, egészen addig amíg Bishop mellé le nem ül. Akkor kezem a könyvön megszorul, de a következő pillanatban máris a tanárra koncentrálok inkább már dacból is.
Szóval levitáció. És Bishop. Milyen vicces…
Szúrós tekintettel fordulok hátra, felé. Ez a pillantás egyaránt szól neki is és Yolandának is.
Ahogy a tanár én is valami válaszszerűt várok tőle. És nem, most kivételesen nem vagyok az, aki rögvest megszólal, mikor a másik nem tud épkézláb hamvas gondolatfoszlányt kipréselni magából. Egyszerűen csak a formalitás… na jó és a sértettség is motivál bennem, mindkettőjük miatt.
Egyszerűen csak elegánsan felnyújtom a kezem, jelezve a kész teljes és nem kevésbé tökéletes válasz itt van nálam, ha a tanár úr feltétlen hallani akarja azonnal. Ha pedig nem… nos akkor Bennek az elkövetkezendő tíz perc biztos érdekes lesz… és nem csak a padtársa ’könnyed’ személyisége miatt.