Látom, ahogy elkerekedik a szeme, és egy pillanatra elszégyellem magam. Nem akartam, hogy megijedjen, vagy ilyesmi, meg hát mégiscsak én vagyok itt a gyengébb, nekem kellene megijednek tőle, ha úgy adódik, és nem fordítva. Csak hallgatom, ahogy beszél, és elmosolyodok, amikor mentegetőzni kezd. Túlságosan Hollóhátas kaland… Merlin segíts, lehet, nem bírnék sokáig a könyvek fölött ülni. Viszont ahogyan ebbe belegondolok, egy apró kérdés azért megfogalmazódik bennem.
– És mondd, te miért is töltesz olyan sok időt a könyvtárban? – nehezen hiszem el, hogy elsősként annyi házi feladata lenne, hiszen nekem sincs. Hallottam már néhány felsőbb évest panaszkodni, egyet zokogni, de ő ötödéves volt, ők meglehetősen gyakran kapnak ideg-összeroppanást mostanában, és mindig a vizsgák miatt sírnak olyankor, de azok csak nem lehetnek olyan rosszak… Én már várom a sajátjaimat.
Csak szégyenlős mosolyra futja a kérdésére, miközben segítek neki kikecmeregni a kiszáradt szökőkútból. Nem tudom, hogy mennyire jó, az biztos, hogy kicsi, de az biztos, hogy hasznos és jó… Ahogy beszélni kezd, és hangosan számolgatni, úgy megrázkódok a nevetéstől, hogy kis híján több mohát szedek le, mint alapvetően szeretnék. Csak megrázom a fejem, és folytatom.
– Nem tudom, szerintem a te WC-dnek is elegendő lesz ez a moha, a lányokét még sosem hallottam sírni utána – megyek bele a játékába. Halovány segédfogalmam sincs, mennyi a szükséges négyzethüvelyk a valóságban, szóval inkább csak levágok annyit, amennyit jónak tartok, és megszakítom a varázslatot fölfelé rántva a pálcámat. Utána odamegyek és megtapogatom a mohákat. Igen, ennek jónak kell lennie…
– Gyere, akkor vigyük el a te mosdódba ezt – vigyorgok rá, és hagyom, hogy összeszedje. Én a pergamenjeimhez és a táskámhoz lépek, előbbit beletuszkolom az utóbbiba, és elrejtem őket a legalján. Majd este megpróbálkozom ezzel újra, most egyelőre örülök, ha nem kapnak el bennünket. És persze annak, hogy El nem bizonyult olyannak, aki gonoszkodna velem azért, amit csinálok. Bár ki tudja, hosszú még ez a hónap, meg persze a következő is… Félelmetes dolog így feltárulkozni valaki előtt.