Kiértékelés
Sabrina Joanna WilderRészvétel: +10
Jutalom (07.25-ig): +20
Varázslat non-verbális elvégzése : +2
Életre keltés: A figuráinál nem esett éppen túlzásba, az alap követelményt azonban teljesítette, ugyan eredeti anyagukat megtartották, mindkettő mozog. A jövőben fordítson nagyobb figyelmet a varázslatára, engedje, hogy többet merítsen magából. Érdemjegy: E.
Testrészek elváltoztatása : A kártya alapján sikeresen végrehajtotta a transzformációkat, a besikerült pikkelyesedést, talán a pánik miatt nem tudta maga eltüntetni, de ettől függetlenül nagyon jól sikerültek. Itt is azt tudom javasolni, mint a korábbiakban, ebben a mágiaágban mindennek az alapja a rendezett elme és higgadtság. Érdemjegy: V.
James WolfRészvétel: +10
07.25ig: +20
Non-verbális varázslás: +2
Bevezetés: +5
Életre keltés: Noha nehezményezem, hogy két hónap gyakorlás és egy tavalyi anyag ismétléséhez szüksége volt a jegyzeteiből lesni, a munka sikerességéhez több dolog együttállása szükséges. Az életre hívása az egyik esetben majdnem tökéletesre sikeredett, a Télapója aranyos kis jószág lett, a viselkedése mellett, azt hiszem nem is baj, hogy nem tud beszélni. Azonban a begyűjtés folyamán észrevettem, hogy a varázslat hamar múlásnak indult, s csizmája már kezdte visszanyerni porcelán mivoltát, míg a futója teljesen visszaalakult. Ennek ellenére figyelemre méltó teljesítményt nyújtott. Érdemjegy : K.
Testrész transzformáció: A testrészei elváltoztatásában nem találtam kivetnivalót, így ebben a témakörben sem tudok más jegyet adni. Érdemjegy: K.
A jövőben igyekezzen memorizálni az igéket, a vizsgán már nem lesz kéznél a jegyzete!
Guy PerkinsRészvétel: +10
Életre keltés: A varázslatai mindkét esetben teljesítették a minimumot, s még többet is, a figurák, ha keveset, de képesek beszélni. Azonban a külső tulajdonságaikra nem fektetett hangsúlyt , s úgy vettem észre, a Télapóval meggyűlt a baja, az óra végét követően szinte azonnal vissza is alakult porcelánná. Mivel tudom, hogy jobbra is képes, kissé csalódott vagyok. Érdemjegy: V.
Transzformáció: Talán a szünet közeledte miatt, de igen dekoncentráltnak tűnt nekem az órán, a varázslata egyik esetben sem sikerült tökéletesen, noha néhány szál haja és szemében kisebb barna foltok maradtak, bizonyos esetekben az ilyen hiba mindent elronthat. Érdemjegy: V.
Richard GrosieanRészvétel: +10
Életre keltés: Meglepetésemre a figuráival keveset foglalkozott, pedig a külsőségek magánál igen lényegesek, ahogy ismerem. A varázsigéket ideje lenne már megtanulnia, tavalyi anyagról lévén szó a puskázás indokolatlan. A hibákat tudja maga is, magam is, a Télapója annyira kínlódott már a mozgással, hogy én magam változtattam vissza. Érdemjegy: V. De ez egy nagyon halovány V.
Transzformáció: A kártyán található feladatokat teljesítette, ugyan a hajában akadtak még barna foltok, a szemvarázslata szépen sikerült, nincs is mit tárgyalni rajta. A jövőben talán összpontosítson jobban a varázslatára! Érdemjegy: V.
Cassius NeehillRészvétel: +10
Bevezés: +5
Életre keltés: Láthatóan a figuráival nem nagyon foglalkozott, az alapkövetelményt teljesítette, mozog, s itt-ott még az anyaguk is megváltozott. Lehetne egy kicsit alaposabb, magától többre számítottam, a korábbi órákon legalábbis jobban teljesített. Ennek ellenére, a varázslata sokáig kitartott. Érdemjegy: V.
Transzformáció: Ezzel a feladattal láthatóan szívesebben foglalkozott, s nagy műgonddal oldotta meg. A munkája ebben az esetben tökéletesen sikeredett, a kreatív megoldásáért pedig megdicsérem. Érdemjegy: K.
Seraphin LamartinRészvétel: +10
07.25-ig: +20
Varázslat visszafordítás: +2
Életre keltés: Talán egy fokkal humánusabb módszerrel is rendre utasíthatta volna a figuráját, amely az átok megszüntetése után ugyan hangtalan panaszba fogott, de figyelmes és értelmes példányra sikeredett. Kevesüké lett ennyire tudatos. A varázslat az óra vége után aztán egy kicsit megcsappant, a Télapó egyik karja visszaporcelánosodott, a másikkal próbálta megmozdítani, ennek okán eltörött. A futója kivételesen szépre sikerült, nem csak életre kelt, de igen díszessé változott. Figyelemre méltó. Érdemjegy: K.
Transzformáció: Meglepett a munkája, egyedülálló, kreatív és ékes jele annak, hol is tart. A feladatot maximálisan teljesítette és nem mellesleg tökéletesen. Remélem azért a későbbiekben nem viszketett az álla. Érdemjegy: K.
Angela J. SirettRészvétel: +10
Életre keltés: A tananyag a tanév kezdete óta a non-verbális varázslás, így a feladatait ennek megfelelően nem hangosan, nem motyogva, hanem némán kellett volna megoldania. Tekintettel ezen tényre az osztályzatai eggyel rosszabbak, mint eredetileg lennének. Nagyobb hibáktól mentesen teljesített, a királynője teljesen megelevenedett, s a Télapójának is egyedül a sapkája képez átmenetet a porcelán és a ruhaanyag között. Az eredeti jegye kiváló lett volna, de nem non-verbálisan varázsolt. Legközelebb figyeljen jobban az elhangzottakra. Érdemjegy: V.
Transzformáció: Láthatóan nem összpontosított maradéktalanul a munkájára, a haja színezésébe csúszott egy kis hiba, egy-egy tincse nem engedelmeskedett a varázslatának, egyéb kifogásom nem akadt a munkájában. Érdemjegy: V.
Vikitria MirolRészvétel: +10
Életre keltés: A figurái nem voltak sokáig elevenek, az óra végére ismét visszaváltoztak, ennek ellenére, amennyit láttam belőlük, az alapján a minimumot mindenképpen teljesítette, így még értékelhető a munkája. Érdemjegy: E.
Transzformáció: Az ügyetlenkedése folytán összehozott orrvérzését nem tudom értékelni, pozitívan semmiképpen. Így erre a feladatra nem kap osztályzatot.
Elena PierceRészvétel: +10
Jutalom: +10
Életre keltés: A munkája az idei alapkövetelményeknek megfelelt, mindkét figura kitartott az értékelésig, apróbb hiba mindkettőnél akadt, egy-egy részük megtartotta eredeti anyagát. Mivel azonban maga sem non-verbálisan hajtotta végre az igéket, az osztályzatain kénytelen voltam rontani. Érdemjegy: V.
Transzformáció: A feladatot kicsit félreértelmezte, csak két átváltoztatást kellett teljesítenie, amelyek jelölve voltak az adott kártyalapokon. A szemvarázslata nem sikerült, a színváltás hiba, pedig nem non-verbálisan dolgozott. Figyeljen jobban a feladatra, és ne kapkodjon, a gondolatain pedig igyekezzen uralkodni, emiatt következett be a gyakori színváltás. Érdemjegy: E.
Benjamin BishopRészvétel: +10
Életre keltés: Nem vitte túlzásba a koncentrációt, a RAVASZ vizsgáján már nehezebb lesz a túlélésre játszani. A figurái épp annyit teljesítettek, amennyi még elég az Elfogadhatóhoz. A jövőben talán ne markolja olyan görcsösen a pálcát. Érdemjegye: E.
Transzformáció: A kártyalapokon levő ábrákat kellett teljesíteni, talán nem kell kiemelnem a hibáit, ismételni sem ismétlem magam, figyeljen arra, amit csinál, nagyobb balesetek is lehetnek, ha nem összpontosít rendesen. Érdemjegye: V.
Gordon EsterhasRészvétel: +10
Életre keltés: Az alvás helyett talán nem ártott volna figyelnie, persze a mentalitásából látszik, hogy nem nagyon akart többet teljesíteni az órán, mint a mozgó bábuk, de tekintve, már jó ideje foglalkozunk a témával, ez alap dolog. A RAVASZ vizsgán ez már kevés lesz. A figurái megtartották eredeti anyagukat, s a mozgáson kívül másra nem képesek.
Érdemjegye: E.
Transzformáció: Két elváltoztatást kellett teljesíteni, maga az egyiket oldotta meg, több-kevesebb sikerrel, a haja ugyan megnőtt, de a hajszálai fonalszerűek lettek. Mivel csak fél feladatot csinált és azt sem tökéletesen, nem tudom sikeresnek tekinteni. Érdemjegy: H.
Draco MalfoyRészvétel: +10
Életre keltés: A varázslata sikeres volt, azonban a bábu külsejének kicsicsázása helyett foglalkozhatott volna azzal, hogy több tulajdonságot ad át neki. Ezen a szinten már nem elég, hogy mozogjanak. Mindkét figurája megtartotta eredeti jellegét. Nem ártana több figyelmet fektetnie a munkájába.
Érdemjegye: E.
Mivel a másik feladatához hozzá sem látott, azt nem tudom értékelni, azonban jövő félévtől korrepetálásra kell járnia.
Norah BucksworthRészvétel: +10
Életre keltés: Az alapokat teljesítette, a gyakorlás azért magának sem árt, ha RAVASZt akar szerezni a tárgyból, ennél jobban kell teljesítenie. Érdemjegy: E.
Transzformáció: A feladat során akadt némi problémája, a szemöldöke foltokban nem változott a kiválasztott színre, a füle átváltoztatásakor pedig elveszítette a hallását. A pálcamozdulatra jobban figyeljen oda, és koncentráljon jobban a kiválasztott területre. Mindenesetre látok javulást a munkájában, most legalább sikerült átváltoztatnia, amit kellett. Érdemjegy: V.
Pearl FairfaxRészvétel: +10
Életre keltés: Bár a figurái megmaradtak eredeti jellegüknél, mindkettő mozog és igen virgoncak. A Télapó jobban sikerült, bár porcelán maradt, képes különböző arckifejezésekre. Figyeljen a pálcamozdulatra és koncentráljon jobban és lehetőleg non-verbálisan végezze el a varázslatokat, ha az a feladat! Érdemjegy: E.
Transzformáció: A hibáin nincs sok elemezni való, eléggé egyértelmű hibákat vétett, jobban kell koncentrálni, a pálcát pedig nem lóbálni. Érdemjegy: E.