+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Archivumok
| | | |-+  Archivum 98/99
| | | | |-+  Pletykafészek
| | | | | |-+  A Roxfort falain kívül
0 Felhasználó és 10 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] 2 Le Nyomtatás
Szerző Téma: A Roxfort falain kívül  (Megtekintve 653 alkalommal)

B. Lizandra Kenneth
Eltávozott karakter

VIII. GRIFFENDÉL ••

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2011. 02. 06. - 20:55:23 »
+1

•      •      •

A pletyka fogalma teljesen más értelmet nyer az iskola falain kívül. A szó hallatán nem feltétlen örömteli izgatottság jár át, hanem félelemmel teli. Tartás. A nagyvárosban is terjengenek a gyanús eredetű történetek, akik ki tudja honnan származnak. Megbízhatóak egyáltalán? Nem tudni. Semmi sem biztos...

•      •      •

Bármilyen kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám!

Kiegészítések:

• használjátok bátran a topikot! (:

Naplózva

Raphael W. Rhodenbarr
Eltávozott karakter

"Puck"

« Válasz #1 Dátum: 2011. 07. 20. - 13:34:13 »
+4

- Nézze, az ott Raphael Rhodenbarr.
- Oh igen, milyen jóképű.! Nem tudja, hogy van-e…?
- Van. Méghozzá nem is egy.
- Ezt meg hogy érti?
- Amellett, hogy Puck mugli színházban játszik, van más elfoglaltsága is.
- Mi? Na, ne várakoztasson már meg, mondja!
- Azt regélik, hogy hímringyóként szerzi a galleont, azért van ennyire eleresztve.
- Neee… Hát a varázslók is folyamodnak ilyen mocskos, s drasztikus mugli megoldáshoz. Hát milyen fiatal még!? Hogy tehet ilyet, biztosan lenne más, sokkal becsületesebb munkája is?!
- Ajj, aranyom, maga annyira régimódi. Manapság az ilyet szeretik a fiatalok!
- Mi?
- Egyre kevesebben vetik meg a k****at, és valóban. Nézzen rá, miért is kéne megvetni. A testéből él, és ahogy elnézem, nem is csodálom, mert fantasztikusan néz ki.
- Mint egy nagy muffin.
- Mi?
- Egy sütemény. Legszívesebben beleharapnék.
- Oh. Hehe.
- Mi az?
- Volt szerencsém hozzá.
- Micsoda?
- Egy csomó, varázslók lakta helyen, sőt, még mugli területeken is hirdeti magát, így hát a múltkorjában, mikor sikerült pár külföldi varázslót megfosztanom egy kisebb vagyontól, küldtem neki egy baglyot. Egy gyönyörű szállodában fogadott, és két csodálatos órát töltöttünk együtt.
- Tehát jó?
- Isteni. Csak kicsit drága, de nem hiába luxusprosti. Csak ajánlani tudom.
- Talán majd egyszer.
- Rendben drágám. Egyébként sem gondoltam, hogy most. Azt hiszem, magának kissé megfizethetetlen lenne.

megbízhatóság-mérő: 90%

Naplózva

Zachary Gainsborough
Eltávozott karakter

az Idegen

« Válasz #2 Dátum: 2012. 08. 07. - 13:58:26 »
+5

London, Hyde Park.
Kevesen tudják, hogy Tudjukki felemelkedése milyen élénken hatott a piacra. A Zsebpiszok-köz láthatóan nem sorolhatja magát a szerencsés piacok közé; a forgalma megcsappant, és akik mégsem hagyták el a Zsebpiszok életveszélyes utcáit, maguk is életveszélyessé váltak. Ha nem voltak azok mindig is.

De az ember nem szívesen ugrik le fővesztés terhe mellett a sarki boltba egy uncia égetett kasrontó fűért, ha ugyanazt megkaphatja biztonságosabb keretek között, tán még olcsóbban is, mint az Abszol út fattyú-leágazásán.
Tehát a helyszín: London, Hyde Park. És onnan még jó néhány láb le, szögegyenesen a föld mélye felé. Ugyanis a keresett piac pontosan itt rendezkedett be Tudjukki felemelkedésével egy időben, s arcátlanul bontja virágait mindmáig a csatornarendszertől vissza nem rettenő fekete, vagy legalábbis tarkabarka mágusnép örömére. Elmésen Tűzpiacnak nevezi magát, hiszen a fényt jobbára az alagutak szélén kipányvázott, megbűvölt tűzkarók szolgáltatják. A humorosabbja azt meséli, azért Tűzpiac, mert aki nem idevalósi - tehát alvilági csatornapatkány -, könnyen megégetheti magát. Igaz, ami igaz, a földalatti piac járatok, elágazások, aknák, csőrendszer és sötét tárnák labirintusa, és aki vezető nélkül merészkedik a vásárba, talán soha többé nem látja viszont a felszínt.

Hovatovább a Tűzpiac évek óta az egyik legjövedelmezőbb üzleti szervezet. Az árucikkek többsége külföldről érkezik, a fagyos és lakatlan tundráról vagy a messzi, titkok övezte keletről, de egyvalamiben mindenki egyet ért; itt minden kapható. S hogy mit szól mindehhez az aurorparancsnokság? Ugyan már, maga a parancsnok is törzsvásárló. Amióta a kormány romlottsága egy kosár rothadt almáéval vetekszik, minden, ami illegális, virágkorát éli.
Azonban nem csak akkor éri meg félrebillenteni a csatornafedőt, hogyha vennél vagy eladnál néhány újféle tiltott holmit. A piac a bujkáló patkányok otthona is - ha a megfelelő helyen, a megfelelő embert keresed, akár hónapokra is meghúzhatod magad a föld alatt, míg odafent hivatalosan is eltűntnek nyilvánítanak. Hasznos lehet "nem létezni" olyan vészterhes időkben, amikor már az sem egyértelmű, melyik oldal mellett éri meg letenni a voksot a háború végső kimeneteléig.

megbízhatóság-mérő: 99%

Naplózva

ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
v  a  l  a  r    m  o  r  g  h  u  l  i  s
ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ

Zachary Gainsborough
Eltávozott karakter

az Idegen

« Válasz #3 Dátum: 2012. 08. 07. - 15:09:27 »
+3

- Ó, Mr Hardwick...
- Psszt, kedves Violet, ne nevezzen itten a nevemen! Csak egyszerűen Mákgubó.
- Értem, Mr Mákbugó - Violet alig láthatóan elfintorította az orrát; a Mákgubó kétségkívül nem a legférfiasabb álnév, amit a Tűzpiacon ezidáig hallott - De kérem, mesélje el nekem is, amit a Félszemű Binkó terjeszt arról a turistáról! Annyira kíváncsi vagyok.
- Mind azok vagyunk, kedveském, de biztosat senki se tud. Binkó is csak úgy köpködi a meséit, ha a pohár fenekire néz...
- A legtöbb pletykának azonban megvan az igazságalapja. Kérem...
- Hát jóvan. Az a hír járja Tanguy kocsmájábó' keresztbe-kasul a főcsövön, hogy az a bizonyos Turista beköltözött az ürgelyukba. Köztünk jár... A legtöbben az Idegenként emlegetik, mer nem tunni, honnan jött, ki ő és mit akar - Mr Mákgubó idegesen kiköpött volna oldalra, de a mozdulata visszafele sült el, így most némi arcpírral hintve dörgölte le az állán végigcsurgó nyálat - Amondó vagyok, kerüjje el a fickót, ha találkozna vele, kedves Violet. Nem jó az ilyennel kikezdeni. Még itten a csatornába' is léteznek szabályok, ennek a törvényen kívülinek pedig nem szent semmi sem. A Binkó szerint múlt héten elragadott magával egy suhancot. Hogy utána mi történt a kölyökkel, azt senki se tuggya.
- Szent Szüzek szamara, gondolja, hogy...
- Nem gondolok én semmiccse. Csak kerüjje el ezt a vörös ördögöt, kedves kis Violetem, bárhogy csábíccsa is a kíváncsisága - Mákgubó úr tekintete kényelmesen elidőzött Violet pihegő keblein, némileg adózva saját kíváncsiságának - Nem tenne jót az üzletnek, ha egy nap magácskának is nyoma veszne!
- Nem-nem, semmiképp.
- Aztán ne nagyon terjessze, amit hallott. A fele sem igaz annak, amit az a Félszemű az ép szemével hall, he?
- Hát persze - Violet kötelességtudóan felkuncogott a roppant elmés viccen, és az izgalmas információkért cserébe hálásan megveregette Mákgubó piszkos felöltőbe bugyolált vállát - Egyet se féljen, én nem olyan pletykás lány vagyok, mint a többi. Bennem megbízhat.

megbízhatóság-mérő: 51%

Naplózva

ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
v  a  l  a  r    m  o  r  g  h  u  l  i  s
ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ

Travis Foley
Eltávozott karakter

( 1 9 6 6 - 1 9 9 8 )

« Válasz #4 Dátum: 2012. 12. 30. - 01:38:01 »
+2

FEBRUÁR 3.

Az Új Esély Hajléktalanszálló beomlasztott tetőgerendái fölött ismeretlen tettesek megidézték a Sötét Jegyet. Az a hír kapott szárnyra, hogy a szállót a Főnix Rendje működtette, és a szökésben lévő mugli-származásúaknak, az őket támogató félvéreknek, politikai menekülteknek és a háború miatt nincstelenné vált mágusoknak nyújtott menedéket. Ez a szóbeszéd adott alapot az elkövetőknek a támadásra. A rajtaütés váratlan és gyors lefolyású volt: az épület sötét mágia hatására összeomlott, maga alá temetve a bent tartózkodókat. A mentésben civil mágusok és muglik egyaránt részt vettek. Halálos áldozatok száma 6 fő. 4 személyt súlyos sérüléssel kezelnek a Mungóban, további 6 fő kisebb ellátásra szorul.
Egyes szemtanúk állítják, hogy az épület romba dőlte után nem sokkal felbukkantak a hírhedt minisztériumi fejvadászok, de a hivatalos források szerint aznap éjjel senkit sem szállítottak be a Büntetés- Végrehajtási Főosztályra.

megbízhatóság-mérő: 95%
Naplózva

ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
let me in where only your thoughts have been
ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ

Travis Foley
Eltávozott karakter

( 1 9 6 6 - 1 9 9 8 )

« Válasz #5 Dátum: 2013. 08. 18. - 12:03:14 »
+2

TRAVIS DONOVAN FOLEY

FEBRUÁR 3.   Ú. E. Hajléktalanszálló megtámadása
FEBRUÁR 4.   körözésének kiadatása
FEBRUÁR 4 - ÁPRILIS 15.   eltűntnek nyilvánítása
ÁPRILIS 15.   holttestének azonosítása

megbízhatóság-mérő: 50%
Naplózva

ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
let me in where only your thoughts have been
ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ

Dr. Jonathan Dobrev
Eltávozott karakter

- Vulkanov-iker part2 - PSZICHOMÓKUS bácsi

« Válasz #6 Dátum: 2013. 08. 27. - 12:06:06 »
+2

- Wymer! Egy percre kérlek.
- Igen?
- Gyere félre egy kicsit.
[...]
- Nos?
- Mondd csak, mi történt Gray-jel?
- ...
- Tudsz valamit, igaz?
- Igen, de nem is tudom...
- Ealdrad.
- Elhagyta az iskolát.
- Igen, ez feltűnt, de mégis miért? Nem szólt róla senkinek?
- Nem. Egyszer csak eltűnt. Ezzel egy időben Yvette Delacour is eltűnt. Tippelhetsz, miért.
- Hú, ez de romantikus... -.-
- Nem hinném, hogy "nyaralnak".
- Ugyanis?
- Azt beszélik, hogy látták őt Londonban pár napja. Egyedül volt, mondhatni páratlanul.
- Ezt hogy érted?
- Nem volt meg a bal keze.
- A bal keze?!
- Körözés van rajta.
- Tudom mire gondolsz Wymer, de nem lehet... Az nem lehet, hogy Brandon Gray, az a csótány már nem Halálfaló. Hiszen már rég halott lenne.
- Tudsz jobb magyarázatot?
- És még?
- Mi és még?
- Meséld tovább.
- Ennyi.

megbízhatóság-mérő: 95%
Naplózva

Dr. Jonathan Dobrev
Eltávozott karakter

- Vulkanov-iker part2 - PSZICHOMÓKUS bácsi

« Válasz #7 Dátum: 2015. 09. 13. - 18:57:57 »
+6

- Látod őket?
- Nem, hol?
- A pulttól nem messze, a rikító ruhában van!
- Ja! Igen-igen látom őket. [...] Hát most, hogy mondod...
- Tisztára úgy viselkednek, mint akik együtt vannak.
- Nem is tudom. Gray és Dean? Deanről nem úgy tudtam, hogy szereti a Halálfalókat...
- Ki mondta, hogy szereti? Csak azt mondtam, hogy nézz rájuk, biztos van köztük valami. Szerintem szexelnek. Gray keze lopva a derekára csúszik néha, sőt előbb a fenekére, egy röpke pillanatra! Sugdolóznak, és nevetgélnek.
- De az est nagy részében nem is voltak együtt.
- Persze, mert nem mutogatják, nagy transzparensekkel, hogy "Nézzétek már, mi dugunk!".
- Hát nem tudom... Hiszen Lutece bálján vagyunk, akinek Fawcett az egyik nagy haverja, akiről már hallani lehetett Deannel kapcsolatban! Én Fawcettre szavazok.
- Az sem kizárt, hogy egyszerre két vasat tart a tűzben a lány.
- Öcsém, ha nem tizenhét éves lenne. Én is jól...
- Jaj, kussolj az én lányom is tizenhét!
- Jó, de nézz csak Deanre. Rajong érte egy professzor és a félkarú exinspektor halálf... Miiiii?! Nézz oda! Hát van keze!
- Mi? [...] Ne bassz! Tényleg. De látszik, hogy mű, elég merev.
- Gondolom ennyit tudott összehozni neki valaki. Nem hinném, hogy maga csinálta.
- Ennyi idő alatt ez is szép eredmény.
- Te most dicséred őt???!! Eszednél vagy? Brandon Grayről van szó!
- Hát, aki ennyi nyilvános és köztudott, elismert bűncselekmény után is szabadlábon van, az tud valamit!
- Ja, tényleg! Rohadék mázlista. De behúznék neki egyet.
- Szerintem nem csak te vagy így vele.
- Úgy hallottam a minisztérium majdnem az összes pénzét elvette, földönfutó lett.
- Hát megérdemli.
- Akkor mégis, hogy engedhette meg magának, hogy ma itt legyen, ilyen külsővel?
- Vannak tippjeim...

megbízhatóság-mérő: 88%
Naplózva

Cain Angifilius
Eltávozott karakter

Manservant

« Válasz #8 Dátum: 2015. 10. 29. - 20:57:25 »
+1

- Húúúú láttad tegnap a Morgana magazinban, a cikket?  kacsint
- Jaj persze! Arra a jó kis üsttisztítási tanácsra gondolsz? Nagyon kis kedves!  Vigyorog
- Nem , nem! Tudod tegnap akik bejöttek! A két srác! Akiket ki kellett raknunk, vágod a két sexy, meleg fiú! A vámpír és a szőke kis „vélalány”.  Vigyorog
- Úristen , tényleg! Láttam persze… Nagyon kivannak egymástól, ezek tuti szerelmesek!Hallottad azokat a hangokat és  a fura nyögéseket? Tudnak egys’ mást.  :D
- Há’ figyi, gyere be ide, most komolyan! Gyere! Érzed ezt a szagot?  Meglep?dött Még mindig kanszag van a fülkében! Ezek úgy egymásra vannak gerjedve, hogy három hét mire kiszellőzik a szexszag.  A virágos mindenségit!
- Fú hallod… ez nagyon durva! Bár , ha ilyen csávóim lennének én is kilennék mint az állat! Érzed ezt a parfüm illatot? Tudod mennyibe kerül? Három havi fizetésünk nem lenne elég rá.  Meglep?dött Meglep?dött Meglep?dött
- Ne is mond, ennek az Angifiliusnak annyi pénze van… állandóan itt vásárol, két kézzel szórja  a galleonokat. Kíváncsi lennék, hogy min verekedtek össze! Elvileg baromi nagy balhé volt, szétverték a Fulviót . A földön fetrengtek és tépték egymás haját… Kár ,hogy nem láttam!  Men?
- Nem gondolod, hogy egy harmadikon vesztek össze?  Simán benne van a pakliban szerintem , egy még szexibb harmadik fél. Mondjuk …ööö… egy vöröske. Mmmm… Én legalábbis azt akarnék a szöszi után. Nem?  kacsint
- Jéééééézusom! Elered az orrom vére, ne már! Áh… figyi mindjárt zárunk, szívjunk már egy jó cigit, mert nagyon kivannak az idegeim! Ha arra gondolok mit csináltak volna, ha nem rakjuk ki őket! Úr isteeeeen! ÁÁÁÁÁÁ!  Meglep?dött Meglep?dött Meglep?dött
- GYÁÁÁÁ! Najó… Tényleg tekerek egyet, ezt nem bírom már  idegekkel!  Bibíí
- Azt láttad mit nyilatkozott a Skarsgard ? Hogy odaadó az ágyban? Hát nekem is oda adhatná! Háháhháá!  Vigyorog Vigyorog Men?
- Biztosan azon vesztek össze, hogy ki aludjon az ágy jobb oldalán.  Vigyorog Vigyorog Vigyorog
- Áh amúgy nem fér a fejembe az egész sztori. Két kihalófélben lévő aranyvérű nemesi család… Biztosan  a beltenyészettől ilyen szépek és aberráltak! Nem csoda, hogy alig van már pár belőlük! Az egyik fele rokonházasságot létesít, a másik fele pedig a saját neméhez kezd el vonzódni. Pedig milyen szép gyerekeik lehetnének, ha az egyikük nő lenne! Nem? Most komolyan, én még próbáltam is szemezni a feketével és úgy tűnt benne van a mókában… Hát lecsúsztam a magas életről!  Meglep?dött Anyám borogass!
- Haha! Hát arról le! Na menjünk, megtekertem a cigit.  Meglep?dött Vigyorog

megbízhatóság-mérő: 110%
Naplózva

Dr. Merton Avery
Eltávozott karakter

a védelmező apuka

« Válasz #9 Dátum: 2016. 01. 06. - 11:55:28 »
+3

SHAFIQ, MAXWELL
GRAY, BRANDON

Maxwell Shafiqot felbérelte egy bizonyos Theodora Gray, hogy meggyilkolja Brandon Grayt. 1998. szeptember 16-án látták őket Londonban, a Soho környékén párbajozni, az esetet muglik is láthatták.

megbízhatóság-mérő: 32%
Naplózva

Noxia Darkstorm
Eltávozott karakter

M4 hallgató

« Válasz #10 Dátum: 2017. 07. 15. - 14:44:41 »
0

NOXIA DARKSTORM

Jake's POV:

A Csevegő-etetőben ücsörögtem az egyik asztalnál. A kávém bánatosan gőzölgött, mellette az aurorképzésemhez illő többezeroldalas tankönyvek és jegyzetek. Előttük ücsörögtem, könyökölve, kezeim a kobakomat támasztottak, meggyűrve hajamat.
Nem bírtam a tanulásra koncentrálni, mert csak Noxy járt a fejemben tegnap óta és ma egész nap. Még most is ott állt ő lelki szemeim előtt, ahogy riadtan rám nézett, mikor megláttam őt, megfogtam kezét és megszólítottam. Két és fél év után annak is jobban örültem volna, ha pofon ver vagy valami... sokkal rosszabb volt, ahogy látnom kellett őt, mielőtt rám kiabált és elfutott előlem olyan gyorsan, mint egy rémült kis golymok.
Kerestem őt, de sehol nem találtam. Még a kollégiumban is utánanéztem, de ott azt mondták, Noxy nem a koleszban lakik, talán bérlakása van valahol az egyetemvárosban, vagy a közelben.
A kurzusok közti szünetekben elmentem az MMMM-hez, hogy ott csípjem el. Nem találtam őt, talán sok minden másban aktív, ha kedvenc elfoglaltságáról, vagy tanulásról van szó. Mindig is jellemző volt rá... de az nem, hogy így elnyelje a föld.
Végig csak az járt a fejemben, hogy mi történhetett vele, hogy úgy néz ki, mint aki nem pár hétig, hanem évekig ült volna Azkabanban. Emlékszem, hogy nézett ki Draco Malfoy hatodikos korában. Nem sokkal a roxforti érettségim után egyszer láttam őt a téli szünetben az Abszol úton... elég rosszul nézett ki a kis szöszi srác, de Noxiához képest sokkal jobb bőrben volt. A Reggeli Profétából és a körözési listákból tudtam meg, mi lett vele és miért körözik állítólag. Nagyon dühös voltam, mert tudtam, hogy Noxy soha nem tenne ilyesmit, csak tőrbe csalták. És még mindig nem értem, mit akart tőle Voldemort díszes társasága.
Ó, Noxy, mi történt veled? Mit tettek veled a halálfalók és a minisztérium emberei? Min mentél keresztül Azkabanban és szökés alatt? Ki bántott téged?
Nem mintha a háborús időkben nyugisan éltem volna. Abban az évben nem folytathattam az egyetemet, mert tudtam, hogy az apám halálfaló volt, s talán engem is felkeresnek. Fogtam a két nevelőszülőmet és Tibetbe utaztunk, ahol az egyetlen olyan élő anyai rokonom után, akivel kapcsolatban voltam. Ő is mugliivadék volt, akár az anyám, és mivel benne volt a nyilvántartásban, gyorsan eliszkolt az országból annak ellenére, hogy rokkant. Ő ajánlgatta, hogy a nevelőszüleimmel jöjjek oda.
Amúgy ő mondta, hogy apám halálfaló. Sokat mesélt a szüleimről és csúnya történetükről. Elmondta, hogy apám csak szajhának használta anyámat, amaz viszont totál szerelmes lett belé. Blake nagybátyám hiába figyelmeztette, hogy felejtse már el az apámat és ne menjen a közelébe, ha élni akar, de ő nem hallgatott rá és tett róla, hogy teherbe essen az apámtól és megszülessek, hátha így magához láncolhatja. De nem így történt! Blake bácsi nagyon kiakadt, amikor anyám szerelmi bánattól öngyilkos lett és magamra hagyott. Sajnos Blake bácsi nem nevelhetett fel állapota miatt és mivel az ő mugli rokonai látni sem akartak, akkor kerültem árvaházba, majd a varázsló nevelőszüleim örökbe fogadtak. Viszont sokszor meglátogattam a bácsit és azóta se szakadt meg vele a jó viszonyom. Szerettem a Blake bácsit, ő mindig jó volt hozzám és mindig elhalmozott gyerekkoromban ajándékokkal, édességekkel és jó tanácsokkal.
De mikor megtudta, hogy szakított velem Noxy, a nagybácsikám keményen lecseszett engem. Szégyelltem magam azért, ami történt Courtney-val a szobámban, pedig nem önszántamból tettem. A nagybátyám tisztában volt vele, hogy bántam, amit tettem, de nem önszántamból. De ő szükségesnek tartotta, hogy ne ússzam meg szárazon és kapjak egy kemény leckét.
Ami történt, valóban tévedés volt. Courtney egy ambiciózus, versenymániás, parancsolgatós, erőszakos hajlamú lány volt karizmatikus szépsége ellenére is. Nagyon bosszúálló típus és nagyon rosszul viselte az elutasításokat. Mindig mindenben jobb akart lenni, ráadásul az egyetem Diákönkormányzatának az elnöke volt és rossz néven vette, ha valaki megkérdőjelezi. Azon a szörnyű napon az elnyomása alatt tartott pasija összejött egy neki sokkal méltóbb és szerényebb lánnyal és szakított Courtney-val. A csaj erre hozzám sietett és követelte, hogy legyek a szeretője és segítsek féltékennyé tenni "áruló" pasiját. Kijelentettem, hogy nem, mert undorító dolog, amit csinál és mellesleg van már barátnőm, aki nemsokára eljön hozzám meglátogatni a karácsonyi szünet alatt. Mint mondottam, Courtney utálta a visszautasítást, és mivel csak azért is engem akart szeretőjének, tiltott módszerhez nyúlt: Imperius átkot szórt rám. Csak akkor szabadultam fel az átok alól, amikor Noxy ránk nyitott, és akkor vettem észre, hogy Courtney etyepetyére utasított. Szörnyű volt. Courtney röhögött a szerelmemen, ő pedig sírt, ordított, én meg nem tudtam mit tenni. Próbáltam elmondani, hogy főbenjáró átok alatt álltam, de nem ment. Noxy elhagyott engem...
Courtney azt remélte, hogy ezek után az övé leszek, de nem lettem az. Miután Noxy elment, azonnal siettem a dékánhoz, hogy feljelentsem a ribit tetteiért. Courtney mindent tagadott és azt állította, szabad akaratból tettem, s erre szemtanúk is vannak. De én ötlettel álltam elő: nézzék meg Priori Incantatemmel Courtney legutoljára használt varázslatait. A dékán jó ötletnek vélte, mire Courtey-nak leesett, hogy bajban van; menekülni próbált, de elvették a pálcáját és leellenőrizték. Így Courtney-t ezek után nemcsak eltanácsolták az egyetemről és kitiltották egész Hertfordshire-ből, fel is jelentették őt a Mágiaügyi Minisztériumban főbenjáró átok használatáért egy hallgatótársán és ezzel való visszaéléséért. Volt is ebből tárgyalás, és a jelenlévő bírósági képviselők három hónap Azkabanra ítélték. Azóta nem láttam többet, hála istennek.
Sajnos a gyalázatot így se tudtam letörölni magamról, nagyon undorodtam magamtól. Pedig egykoron egy Rémszem Mordonnak magát kiadó csaló a Roxfortban megtanított minket a védekezésre... minden másképpen alakult volna, ha tudtam volna védekezni az átok ellen. Az egyetemen az eseményt követő első napban nem tudták az igazságot. A szemtanúk, akik csak a látottaknak hittek és akik Courtney mellett tanúskodtak, elterjesztették, hogy képes voltam eldobni a barátnőmet, most pedig Courtney-t akarom lejáratni mindenki előtt, csak mert kiborultam. Aztán a vizsgálatok után kiderült az igazság és bocsánatot kértek tőlem, amiért hamisan vádoltak. Egy ideig rágódtak Courtney-n egész egyetemvárosban, de mire a háború után visszatértem az egyetemre, már elfeledkeztek róla. Egy másik új csajról kezdtek rosszakat pletykálni. Azzal már nem törődtem, mert nem akartam részt venni a bully-hadjáratban. Így nem tudtam, kiről beszélnek és mit.
Noxy körül örvénylő gondolataimat egyszer csak megzavarta az egyik hallgatótársam, Edwin Cavern.
- Helló, Spicer.
- Üdv, Cavern.
- Ma egész nap olyan voltál, mint akit konfúziós bűbájjal szórtak meg. Ez nem rád vall. Főleg, hogy nem iszod a kávédat.
Levettem a kezeimet a kobakomról.
- Semmi különös, csak... csak egy kicsit elszállingóztak a gondolataim.
- Na és mi járt a kis buksidban, Spicer?
- Hát... csak eszembe jutottak a két éve történtek. Tudod, Courtney, meg a szakítás a barátnőmmel...
- Vagy úgy - Cavern leült mellém. - Nézd, sajnos ez az eset is abba a kategóriába tartózik, amit sose dolgozik fel az ember. Bevallom őszintén, hogy ha Courtney velem csinálta volna ezt meg és a csajom elhagy, úgy kicsináltam volna, hogy sokáig a Szent Mungóban feküdhet. Persze bölcsen tetted, hogy azonnal jelentetted a dékánnak.
- Ha nem jutott volna eszembe a Priori Incantatem, megúszta volna... de már mindegy, megérdemelte, amit kapott - megvonta ma vállam.
- Na és beszéltél azóta a volt barátnőddel? - kérdezte a hallgatótársam.
Szomorúan megcsóváltam a fejem.
- Nem... még akkor se akart meghallgatni, a bagolyüzeneteimet is a tűzbe vetette anélkül, hogy elolvasta volna. Most se akarna meghallgatni... bár jó lenne tudnom, mi van vele mostanság.
- Hogy is hívták... nem mintha mondtad volna.
- Noxia Darkstorm.
Cavern úgy nézett rám, mint egy őrültre.
- Micsoda?! Az a Noxia Darkstorm?! Ő volt a csajod?!
- Igen, ő volt. Ő volt ártatlanul tavaly azon a körözési listán... - néztem rá olyan szúrós szemmel, mintha őt hibáztatnám azért, hogy elhagytak. - Nehogy azt merészeld mondani, hogy nem ártatlan!
- Nem tudom, hogy szűrtétek össze a levet, de messzire került el a csajt... talán a sors akarta, hogy a Courtney-ügy megtörténjen veled, hogy megvédjen.
- Miről beszélsz? - néztem rá csúnyán.
- Hát nem hallottad? Nem figyeltél a pletykákra? - nézett vissza rám csodálkozva Cavern.
- Azok után, hogy tavalyelőtt rólam pletykáltak hazugságokat, nem foglalkozom vele.
- Hát nagy kár, mert akkor most tudnál egyet és mást... mert lehet, hogy az excsajod egyáltalán nem az a kis ártatlan, akinek látszik. Nem hallottad, de ő fél éve elkezdte itt az egyetemet az MMMM-ben. A többi hallgató kerüli őt, de nem éppen azért, mert azt hinnék, hogy bűnöző volt állítólag és benne volt a tavalyi körözési listán.
- Azon a listán ártatlan embereket raktak ki, mert Voldemort embereinek nem tetszett a képük, vagy fellázadtak ellenük!
- Igen, de ki tudja, mi az igazság. Kiderült, hogy Imperius hatása alatt volt, szent igaz... de nem gondolkoztál még el rajta, hogy került ilyen helyzetbe?
- Dehogyisnem, és tudom, hogy a halálfalók Imperiusszal és erőszakkal tettek halálfalóvá olyan embereket is, akik előbb meghalnának. Noxiát is aznap nézhették ki maguknak, mikor letette a RAVASZ-t... mert ugye akkor halt meg Dumbledore és a gyászidő és temetés miatt elmaradt egy csomó vizsga.
- Viszont kiszivárgott egy-két érdekes elmélet a minisztériumból, és kijött egy jókora könyv az ismertebb halálfalókról nem sokkal Voldemort pusztulása után - mesélte Cavern. - Rita Vitrol a Hírnév és hazugságok - Dumbledore élete után vérszemet kapott és információkat gyűjtött Voldemort életéről és halálfalóiról. Egy csomó nevet megtalált. Volt ideje bőven, hogy Potterről és barátairól íródó új kötetei mellett megcsinálta és előbb adta ki a Haláli emberek - A Sötét Nagyúr és halálfalói élete nem túl hosszú különkiadást. Benne voltak a nevek és hogy mit csináltak.
- És ahhoz mi köze van Noxiának?
- Úgy, hogy az első háborús időszak halálfalói közt ott van egy Jaxus Darkstorm nevű pasas is.
Unottan hallgatva a sok hülyeséget inni akartam a kávémból, majd mikor meghallottam a "Darkstorm" nevet, kiköptem azt.
- Hé, vigyázz, majdnem szétfröcsköltél!
- Bocsánat...
Pálcaintéssel feltakarítottam a kiprüszkölt kávét és letisztítottam a könyveimet és a pergamenjeimet. Amikor ezzel végeztem, megütközve néztem a hallgatótársamra.
- Jaxus Darkstorm?? Ezt nem mondod komolyan?!
- Dehogyisnem. Bele kellene nézned Vitrol könyvébe, és meg fogod találni... na szóval a lényeg az, hogy ez a Darkstorm pasas Noxia Darkstorm apja, és ő is ugyanolyan megátalkodott halálfaló volt.
- Honnan veszitek egyáltalán, hogy Noxia apja volna?!
- Szerinted hány Darkstorm járkál a világon?
- Akkor ez egy jókora hülyeség! - háborogtam. - Nem is értem igazán... mindenki tudja, hogy Vitrol csak rosszakat és hülyeségeket szokott írni, mégis annyian eszik a szarjait! Ember... a roxforti hősök, Potter, Weasley és Granger már most perelik azt a béna firkászt az előre kiadott részletekért, amiket róluk írt!
- Van úgy, hogy időnként ő se ír hazugságokat és szarokat - mondta Cavern. - Mert a Dumbledorról szóló könyve azért rengeteg igazságot tárt fel Dumbledorékról. Nézd, barátom... ami Jaxus Darkstormot illeti, őt felmentették minden vád alól, mert állítólag Imperius átok hatása alatt állt. Legalábbis ez állt a hivatalos iratokban. De mindannyian tudjuk, hogy akkoriban sok volt az önkéntes halálfalók, akik ugyanezt a mesét adták elő és elhitették mindenkivel, hogy tévedtek. Szóval honnan tudjuk, hogy az öreg tényleg csak Imperius áldozataként lett halálfaló? Ezt már senki se tudhatja meg, mert majdnem két héttel később Voldemort bukása után hirtelen halálos autóbalesetet szenvedett Franciaországban és nejével együtt meg is haltak. És bizony állítólag volt egy elárvult kislánya, aki minden jel szerint itt tanul köztünk.
- Hazugság - morogtam.
Nem közöltem Cavernnel, hogy tudok róla, kik voltak Noxia szülei és hogyan haltak meg. Nekem ő mindent elmondott a családjáról. Kizárt, hogy az édesapja halálfaló lett volna... vagy netán igazi halálfaló. Arról Noxia is tudna... akkor elmondta volna nekem. Az a undorító némber, az a nyamvadt firkász meg minek üti bele az orrát mások dolgába...
- Akár Imperius, akár nem, Noxia Darkstorm is halálfalók kezére került - folytatta tovább Cavern. - Lehet, csak puszta véletlen, de nagy esély van rá, hogy igazából azért lett a bábjuk, mert apja halálfaló volt és azt akarták, hogy kövesse a családi hagyományt. Legalábbis nekem ez az elméletem, sokan meg csak a fejüket vakargatják, hogy mit akartak a halálfalók tőle, pedig a csaj flúgosnak látszik, és folyton elzárkózik a világtól.
- Nem flúgos!
- Akkor miért csinálja azt, amit csinál? Mert biztos szégyelli, hogy ő és az apja Voldemort csicskái voltak! Lehet, hogy ő is meg lett bélyegezve... tetoválása van!
- Tetoválása van? - mennydörögtem.
- Hát, mármint... van, csak az más... - Cavern kissé visszakozni kezdett. - A barátnőm egyik barátnője egyszer látta a csajt trikóban és kibukott a hátán a tetkó.
- Biztos vagy benne, hogy az a Sötét Jegy volt?
- Nem tudni... a barátnőm barátnője szerint olyan rúnás volt.
- Tisztázzuk a dolgokat - kezdtem mérgesen. - Az nem lehet a Sötét Jegy, mert azokat a Halálfalók karon viselték mindig kivétel nélkül. Benne volt egy korábbi Reggeli Profétában a leírása csak azért, hogy a még szökésben lévőket könnyebben el tudják kapni azonosítás alapján. Egy ronda koponya kígyóval... és nincs benne semmilyen rúna! Egy. Kettő... Noxiát ismerem nagyon jól, ő sose tenne olyasmit, amit nem kéne. Nem tudod, milyen ő, amikor folyton csak sír, mert szenvedett mindazoktól a rossz dolgoktól, amik vele történtek. Majdnem egy napon vesztette el a szüleit és a nagyapját egyszerre, persze, hogy ilyen... és mindennek a tetejébe, ha az apja egy megáltalkodott halálfaló, akkor miért volt neki mugli felesége, bassza meg?!
- Sok magyarázat van rá, én szerintem...
- Dugd fel magadnak a szerintjeidet! Szégyellhetnétek magatokat, hogy egy ártatlan lányt így elítéltek és kibeszéltek csak azért, mert csak ÁLLÍTÓLAG halálfaló volt az apja és ő is az lett volna, és csak mert Imperius átkot szórtak rá! Van nekem is és Noxiának is elég gondja enélkül is! Most már szaladhatsz és elmondhatod mindenkinek, hogy én meg a palija voltam, csak mert a halálfalók között volt egy másik Spicer is, aki az apám is lehetne!
- A Spicer névből elég sok van amúgy, de nincs semmi bizonyíték rá, hogy a te Noxiád és a halott apja tényleg olyan ártatlanok volnának.
- Ahogy arra sincs bizonyíték, hogy halálfalók lettek volna! - Dühömben Cavernre öntöttem az egész kávés adagomat, majd elcsörtettem az összes cuccommal együtt.
Ki van zárva, hogy Jaxus halálfaló lett volna... hiszen be se vették volna, mert mugli nőt vett el feleségül és ezzel "vérárulást" követett el! De ha nekik dolgozott volna, akkor is csak kényszerítették és irányították Imperius átokkal vagy zsarolással... Noxy csak véletlenül csöppenhetett bele, mert szerintük tehetséges volt. Nem létezik, hogy az apja halálfaló lett volna és miatta akarták volna szervezni... és egy véráruló kölyke nem is érdekelték volna őket! Meg is ölhették volna Noxy-t! Azt meg nem vették figyelembe, hogy elszökött Azkabanból és bújkált addig, amíg tartott Voldemort uralma? És különben se én voltam az egyetlen az egyetemen, akinek azt az időszakot ki kellett hagynia valami agyalágyult kombinációzás miatt. Már azon nem is csodálkoznék, hogy a közös vezetéknév miatt Vortess gyerekének vádolnának meg. Ami sajnos igaz, de rajtam, a nevelőszüleimen és Blake bácsin kívül senki se tudja. Hülyék az emberek... de nagyon. Ha tehetném, legszívesebben kinyírnám Vitrolt, amiért így megalázza az embereket. Különben is... ha én én Noxia halálfalók kölykei volnánk, akkor mi van??? Börtönbe kerülünk??? Nem is ismernek minket, mégis elítélnek! Elég volt nekem a roxforti diszkriminációk is.
Noxy... vajon ő emiatt néz ki rosszul? Azért, amit pletykálnak róla a háta mögött? Vagy történt vele valami nagyon súlyos a bujkálása alatt?
Bárcsak odamehetnék hozzá és megölelném. A fülébe suttognám, hogy még mindig szeretem őt és itt vagyok neki, hogy segítsek rajta és megvédhessem.
Bárki bármit mond, hazudik, állít vagy bármi történt is... én még mindig ugyanúgy szeretem Noxy-t, mint azelőtt.
Naplózva

Elliot O'Mara
Eltávozott karakter

Mucipuma

« Válasz #11 Dátum: 2017. 11. 22. - 10:45:39 »
+4

Nathaniel Forest kínai szeretője
(Részlet a Szombati Boszorkány márciusi számának Rövid híreink című rovatából)

A híres író és a Kalamáris Kiadó tulajdonosa, Nathaniel Forest körül számos pletyka keringett az elmúlt időszakban. Egy alkalmazottja például egyenesen azt állította, hogy a férfi az asszisztensével áll romantikus kapcsolatban. Mégsem ezzel a fiatalemberrel karöltve sétálgatott múlt héten egy londoni bevásárló utcában. Szemfüles fotógráfusunk ügyesen kapta el, ahogy a mellette ácsorgó, tagadhatatlanul kínai származású illető, szemérmetlen pillantással méri végig Mr. Forestet, majd karol belé. Sokan találgatják, ki lehet ez az ismeretlen alak. Talán ő volna az író titokzatos múzsája? Esetleg Adelaide vérszerinti apja?

megbízhatóság-mérő: 82%
Naplózva

Kean R. Rowle
Eltávozott karakter

« Válasz #12 Dátum: 2017. 11. 23. - 21:28:49 »
+2

- Láttad Cobham kivel ment az erdőbe?
- Hogy láttam volna, még csak nem is arrafelé járok. Ki volt az?
- Emlékszel arra a kiállításos balhéra?
- Persze. Elég nagy port kavart.
- Azzal ment, akivel ott találkozott. Azt hiszem, Esmének hívják.
- Óh, vele? Akkor nem hiszem, hogy csak sétálgatni fognak. A kislány besétált egyenesen az oroszlán barlangjába.
- Szó szerint, ha Reginald griffendéles mivoltát vesszük alapul.
- Ki kell kérdezni mindenképp, mikor legközelebb találkozunk vele.
- Az biztos. Szeretném őt én is elvinni az erdőmbe.
- Melyiküket?
- Bolond!

megbízhatósági mérő: 78%
Naplózva

Elliot O'Mara
Eltávozott karakter

Mucipuma

« Válasz #13 Dátum: 2017. 11. 24. - 13:18:01 »
+5

Mr. Forest 1999-es jótékonysági bálja:
Botrány a jeles író családjában

(Részlet a Reggeli Próféta Sztárhírek rovatából)

Nathaniel Forest éves jótékonysági bálján a szokásosnál is nagyobb csillaghullás volt. Azonban a híresebbnél híresebb énekesek és tudósok mellett a legérdekesebb látványt Mr. Forest és kis családja keltette. Az író nem csupán fogadott lányát, hanem újdonsült szeretőjét is magával hozta az eseményre. A férfi kétségtelenül nem ismert személyiség – kutatásaink alapján még Kínában sem. Kérdéseinkre Mr. Forest is csak röviden annyit válaszolt, hogy párját Elliotnak hívják.
A bál folyamán kollégáink megpróbáltak az ázsiai férfi közelébe kerülni. Mégis mindössze egy információt tudtak meg biztosan: Elliot úr, nem kedveli, ha fényképezőgéppel közelítenek felé. Egy különösen drága masinában tett kárt, miután megpróbáltak felvételt készíteni róla. Mr. Forest és párja azóta sem kértek hivatalosan bocsánatot a történtekért, de még csak kártérítést sem ajánlottak fel szerkesztőségünknek.
Némi kutakodás után jutott tudomásunkra az információ, miszerint Elliot Forestnek – ahogy a Kalamáris Kiadó alkalmazottai nevezik – dühkezelési problémái vannak. Többször rátámadt a vállalt alkalmazottaira is. Vajon ki lesz a következő áldozat?
Megbízhatóság-mérő: 68%
Naplózva

Charisma Belby
(N)JK

« Válasz #14 Dátum: 2017. 11. 26. - 11:34:06 »
+3

Szombati Boszorkány
Divattippek rovat

Mi is a divat ha nem pusztán a szépség mérője? A gazdagok szerint életstílus! A kevésbé tehetősek szerint fölösleges rongyrázás! Valójában az igazság a kettő között húzódik meg. Abban azonban kiegyezhetünk hogy mérvadó egy-egy ember megjelenése. A legújabb pletykák szerint a londoni Anchante Mademoiselle-t nem kisebb személyiség, mint a kviddics koronázatlan királynője, Batsa Welch tisztelte meg! Valószínűleg az üzlet tulajdonosa, Madamosielle Mimi elalélt a boldogságtól mikor betért a szombati nap folyamán. Mikor lapunk megkérte hogy nyilatkozzon, diplomatikusan szakmai titokként kezelte Miss Welch feltűnését és ruhaválasztását.

" A kisasszony abszolút elragadó személyiség. Sportos alkata ellenére igazán csinos alakja van, könnyű vele dolgozni. Hallgat a szakértelemre sőt külön kiemelte mennyire öröm számára hogy a kezeimbe kerülhetett. Ez igazán megtisztelő számomra az pedig pláne, hogy az épp üzletemben tartózkodó Miss Montrego is volt oly kedves és a kezem alá dolgozott! "

Kérdésünkre hogy Miss Welch mennyasszonyi ruhát válogatni tér be az üzletbe vagy más célok vezérelték csak somolygás és kitérő válasz volt a reakció. Pedig a nagy gyémántgyűrű megszerzése után evidensen a nagy nap tervezgetése a következő fázis, ami a rossz nyelvek szerint biztosan hamar végbemegy hisz az eljegyzés is derült égből jövő villámcsapásként söpört végig a köztudaton. Az viszont meglepő hogy a még roxfortos Blaire Montrego miben és hogyan tudott segédkezi Miss Miminek....

megbízhatóság mérő: 60%
Naplózva
Oldalak: [1] 2 Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: