+  Roxfort RPG
|-+  Időn kívüli játékok
| |-+  Kalandok kartonozója / Archívum
| | |-+  Az Imbolc Bál
| | | |-+  Tánctér
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] 2 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Tánctér  (Megtekintve 925 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2012. 04. 06. - 14:06:24 »
+4

A nagyterem ismét királyi pompába burkolózva áll, a kastélyban mindenki izgatott várakozással telve készülődik a nagy eseményre. Igen, nagy esemény, hiszen a varázslótársadalom oly rég ünnepelt eseménye, az Imbolc, ezúttal a Roxfortban elevenedik fel.
Az álarcos bálra, mely a tavaszt hivatott köszönteni, nem csupán diákok jöhetnek, a Roxfort, kizárólag az ünnepély miatt, megnyitja kapuit civileknek is. Bárki bejöhet, ám mégis kevesen merészkednek a Boszorkányképző közelébe. Sokan rettegnek rejtett csapdáktól, hiszen mindenki jól tudja, a halálfalók berágták magukat az iskola falai közé.

A megbűvölt mennyezet sötét felhői alatt lebegő gyertyák úsznak, mint millió parányi fényforrás a magasban. A terem berendezéséről leginkább egy békés, téli tájra asszociálhatunk. A tánctér közepén egy magas tölgy áll, melyet hó borít, s melynek szerteágazó, vastag ágairól csutkababák lógnak a mulatozók feje fölé. A jeges lombok között kecses jégvirágok nyiladoznak, a fa körül pedig a padlót vékony hóréteg borítja, mely az idő teltével egyre csak olvad, hogy átadja helyét a kövek közül burjánzó finom fűrétegnek. Idővel a fa is leenged, s az ágakat dús lomb borítja majd, ahogyan a jégvirágok helyét buján tekergőző, mélykék és vörös szirmok veszik át.

A bált a prefektusok tánca nyitja, mely után kezdődik a világraszóló mulatozás, egészen hajnalig. Az olvadó díszletben minden csodásnak látszik, a zene lágy dallamai mindenkit táncra szólítanak, nincs személy, ki ellenállhatna a tavasz hívó zsongásának.

A Táncrend Szabály

A Tánctéren az egyreagos, mini játékok érvényesülnek! Kérj fel hát valakit s táncoljatok. Egy kör, egy táncnak felel meg. Táncközben sok minden történik: szerelmi vallomások, negédes gyűlölködés, titkok felfedése és megannyi érdekesség.
   Egy karakter többször is táncolhat sok-sok más karakterrel. Itt nem probléma, ha bele írsz más játékába, hiszen Ő is csak egy reagra vár.
   Kezdődjék hát a tánc! Te kit fogsz felkérni?
   Az éjfél (s az éjféli csók) eljövetelét harangszó jelzi, melyet majd a Kalandmester postja szólaltat meg!

Naplózva

Cassius Neehill
Eltávozott karakter

hetedév / narcissus

« Válasz #1 Dátum: 2012. 04. 07. - 18:00:51 »
+6

Napközben hosszú órákon át töritek magatokat, hogy gyűlöljétek egymást, bosszút forraljatok, vagy épp kajánkodjatok a győzelmeteken. Most itt az ideje az ünneplésnek, táncolni fogtok, együtt mulatjátok át az éjjelt. Képesek lesztek méltóképpen köszönteni a sötétség végét? Az új kezdetek, a remények egészen mást jelentenek mindenkinek, mi mégis összegyűlünk, hamis mosollyal az arcunkon és táncolunk, hogy megmutassuk, bizakodva tekintünk a jövőbe. El tudjátok felejteni az ellenségeskedést és a bajaitokat egyetlen éjszakára? Muszáj lesz.

Én nem félek. Nem fog gondot okozni a ragyogás, sem akkor, ha mindenki rettegve tekint majd az ellenségeire, ahogy egymásba karolva ringanak el mellette, sem akkor, ha sárvérű és halálfaló egy asztalnál üríti a kupákat. Talán ezért is annyira jó ötlet velünk kezdeni mindent. Szépek vagyunk, magabiztosak, hatalmunk van, és, ami a legfontosabb, nem jelentünk veszélyt. Nem akarjuk megváltani a világot valami magánakcióval és az erőnket sem fitogtatjuk fölöslegesen. Az ünnepség legszebb díszei vagyunk és vállaljuk ezt.
Ahogy Emilyre nézek, nem tudom eldönteni, vajon neki is hasonló jár-e a fejében, nem is zavartatom magam fölösleges gondolatokkal, elég, hogy itt van mellettem, a hófehér ruhában, ártatlan földöntúliként. Ma nem tudtam megdicsérni a külsejét, nem bókoltam, most is félek, hogy hazugság lenne a számból. Gyönyörű, de ezt a szót már használtam, elhasználtam, suttogtam neki, mikor mások nem hallhatták, és büszkélkedtem vele, mikor mindenki rám figyelt. Mosolyog a szemem, ahogy ránézek, mielőtt feltenném a maszkomat, és remélem ért, mert most egy darabig nem lesz esélyünk szót váltani. Mielőtt kinyílna az ajtó, megfogom a kezét és kicsit megszorítom.

Tudom, hogy a Nagyterem díszei még a karácsonykor szokásos látványt is felülmúlják, a gyertyák, a fáklyák uralnak mindent, a diákok pedig állva várják, hogy elkezdődjön az ünnepély, pontosan ismerem a forgatókönyvet, tudom, mit hagyok ki, de megállom, hogy körbepillantsak. Emelt fővel lépdelek és szép szoborként állok meg egy pillanatra, mielőtt a táncunk kezdetét veszi.
Rengetegszer elpróbáltuk már, a lépések maguktól jönnek, könnyedén siklom partnerem mellett, de most először érzem, ahogy a ruhája szára a lábszáramhoz súrlódik, ahogy a fények táncolnak a maszkjainkon és, ahogy ezernyi figyelő tekintet szegeződik ránk – most mégis teljesen más. Nem tart túl hosszan a rivaldafény, de épp elég arra, hogy kiélvezzem, és bőven kevés ahhoz, hogy ráunjak. Mindegy már, lassan a többi ház prefektusai is belépnek, párokba rendeződnek évfolyamok szerint, összetartozásukat a ruhájukon keresztülvetett vörös-arany vagy épp zöld-ezüst szalag jelképezi. Nincs időm további elméleteket gyártani arra, vajon miért éppen így választottak ki minket, a közös tánc azonnal kezdetét veszi. Először egy nagy kört alkotunk, majd következnek a bonyolultabb formák, hogy elkápráztassuk a többieket. Remélem senki nem fog belezavarodni, vagy rossz irányba fordulni, mert még én is elbizonytalanodom egy pillanatra, miután már megforgattam Andromedát, Mikát, és Nolitát is. Végezetül két hosszú sorba állunk fel, a lányok szemben a fiúkkal és meghajlunk egymás felé, de szerencsére a közönségünk is magára veszi és megtapsolják az előadást. Megérdemeljük. Ezután az est kimenetele már csak a többieken múlik, hajlandóak lesznek-e az együttműködésre, vagy sem.

Elégedetten veszem az irányt a puncsos tál felé, de a szememet nem veszem le Emilyről – remélem, az este folyamán még lesz alkalmam felkérni táncolni.
Naplózva

Emily M. Dean
Adminisztrátor

■ leendő medimágus ■ ex-mardekáros

« Válasz #2 Dátum: 2012. 04. 07. - 18:14:05 »
+4

Ideges vagyok. Hiába tudom, hogy minden tökéletes lesz ezen az estén, elvégre mindkettőnk számára természetes és megszokott mindaz, amit tennünk kell, hiszen maga vagyunk az elegancia és a csillogás, de valahol mélyen belül még mindig kicsit rémisztőnek és képmutatónak tartom, hogy most itt állunk, a háború kellős közepén, és mégis egy bálra készülünk – nemsokára megnyitjuk a gondtalannak tűnő rendezvényt, és biztosra veszem, hogy mindenki izgatottan várja, hogy megkezdődhessen a tánc és a szórakozás. Mindeközben persze úgy mosolygunk majd, mintha el akarnánk hitetni egymással, a világgal, és talán még saját magunkkal is egy este erejéig, hogy előbb-utóbb minden rendben lesz. Álarc mögé rejtjük arcunkat, és jobban belegondolva, ez nagyon kifejező: senkiben sem bízhatunk meg, nem igaz?

Mélyet sóhajtok, ahogy Cassius mellé lépek hatalmas, hófehér ruhámban, s belepillantok ragyogó szemeibe, melyeket annyira szeretek, de még így sem nyugszom meg teljesen; ez az első alkalom, hogy együtt jelenünk meg egy ilyen nagy rendezvényen, így olyan, mintha ez lenne a „debütálásunk” egy párként. Óvatosan helyezem fel a maszkomat, miközben figyelem, ahogy Ő is felteszi a sajátját. Félénk-hálás mosollyal simítok végig puha ujjain, ahogy azok enyéimbe kulcsolódnak, majd kihúzott testtartással, önbizalomtól sugárzó arccal várom, hogy elindulhassunk végre, és hogy túl lehessünk a nyitó táncon a több hetes felkészülés után. Kitárul az ajtó, én pedig hangtalanul szívom be a levegőt, mintha azt mondanám Cassiusnak, hogy „itt az idő”. Táncolni kezdünk, és érzem, ahogy lassan megnyugszom a karjaiban, szinte nem is lépünk, hanem szállunk a tánctéren, megszűnik tér és az idő, csak Rá koncentrálok, bár szemem sarkából látom, hogy megérkeznek és felsorakoznak a többiek is, így hát egy rövid csók és egy elegáns fordulás közepette állok be a Bucksworth-lány mellé, hogy megkezdődhessen a párcserés része a koreográfiánknak. Mikor Stratford és Harington után végül Davishez érek, rámosolygok, s némán formázom ajkaimmal a szót: „szia”, csak hogy kiragadjam egy kicsit a gondolataiból, de már mennem is kell tovább, hiszen a tánc nem állhat le. Mire visszaérek Cassiushoz, szinte teljesen eggyé válok már a zenével. Még egy utolsó forgás, s vége is; két sorba állunk, és már nem maradt más, mint hogy meghajoljunk. A tapsból ítélve nem csak én élveztem a táncunkat, hanem a közönség is, így arcomon elégedett mosoly jelenik meg, és büszkén ölelem meg a páromat.

Hosszú ideig maradok még a tánc hatása alatt, de úgy hiszem, nem vagyok egyedül vele. Mosolyogva nézem, ahogy Cassius a büféasztalok felé sétál, s miközben beszélgetésbe elegyedem Elenával, tekintetünk olykor-olykor még találkozik. Nos, kétségtelen, hogy fantasztikus élmény volt már a tánc is, de az igazi szórakozás még csak most kezdődik...
Naplózva

sol
Vendég
8: Undefined index: group_stars
Fájl: /data/domains/frpg.hu/web/webroot/aldomain/roxfort/htdocs/Themes/roxfort2/Display.template.php (main sub template - eval?)
Sor: 318