Zephyr Devaux
Eltávozott karakter
6. évfolyam
Jutalmak: +13
Előtörténet: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Hajszín : barna
Szemszín: barna
Kor: 16
Ház: Mardekár
Évfolyam: Hatodik
Családi állapot: Egyedülálló
Legjobb barát: Barbara L. Kenneth
Kviddics poszt: Nem játszik
Pálca: 12 hüvelyk, mahagóni, főnix tollal
Nem elérhető
|
|
« Válasz #15 Dátum: 2009. 11. 08. - 11:05:26 » |
0
|
Lucas Conolly részére Ez a helyzet egyre szórakoztatóbbá válik. Kedvem lenne hozni egy kényelmes széket, ahol egy üdítővel és popcornnal nézhetném végig, ahogy ez a srác egyre idegesebb lesz. Egyszer voltam életemben olyan helyen, amit a muglik mozinak neveznek, de ez az előadás, ami előttem zajlik sokkal érdekesebb annál, amit ott láttam. Erre jegyeket kellene árulni, bár így is teltház van. Még szerencse, hogy így alakultak a dolgok. Most már nem zavar a tömeg sőt ellenkezőleg, mivel ők a közönség. Mikor az amerikai filmipart említi elmosolyodok. - Ugyan már. Köszönöm a bókot, de én nem színészkedek. Itt az egyetlen, aki megjátssza magát az, te vagy. Szerintem már ma el kellene indulnod, és jelentkezned valamelyik filmes cégnél. Vagy esetleg egy színházba – Adom neki a jobbnál jobb tippeket, bár kétlem, hogy el tudna helyezkedni abban a szakmában. - Ez neked a bocsánatkérés? Ezek csak üres szavak, amik elhagyják a szádat. Akár azt is mondhatnád, hogy milyen ma az időjárás, mert egyáltalán nem vagy meggyőző. Neked annyira mindegy, hogy a többi emberrel mi van, ugye? Csak magaddal törődsz – Vonom le a következtetést – De tudod mit? Nem is várok tőled semmit, mivel látom, hogy nem vagy képes se őszinteségre, se együttérzésre és méginkább sajnálatra. Majd ha hazamész nézd meg a szótárban mit jelentenek ezek a szavak – Ezt körülbelül úgy mondtam, mintha egy óvodással beszélnék, aki még semmi nem tud az életről. Leereszkedő hangnemben beszéltem hozzá, hiszen én vagyok a szent, aki példamutató életével hozzájárul a társadalom építéséhez, ő pedig a gonosz, sötét lelkű bűnös, aki nem akarja beismeri a hibáját. Legalábbis ezt a forgatókönyvet állítottam fel. Felnevezet. Hátrébb léptem egy lépést, mivel többet a tömeg miatt nem tudtam és elkerekedett szemekkel néztem rá. Körülbelül olyan lehetek, mint aki éppen egy közveszélyes őrültre néz. - Úgy látom neked nem csak sajnálatra van szükséged, hanem valamilyen kezelésre. Van itt orvos a közelben? – Nézek körül gyorsan, majd újra a beszélgetőpartnerem felé fordulok – Én kérek bocsánatot. Nem hittem volna, hogy te ilyen súlyos szellemi betegségben szenvedsz. Tudod ok nélkül ilyen harsányan felnevetni az ép elméjű emberek nem szoktak. Akkor már értem miért beszélsz félre. Merlinre! Olyan szörnyen érzem magam. Neked valami sürgős segítségre van szükséged. Egy percig se aggódj! Majd keresünk valami segítséget – Igen, most már tényleg úgy viselkedek vele, mintha valami elmegyógyintézetből szabadult volna. - Szegény már azt se tudja hol van. Állandóan előadásról, meg filmekről meg ilyesmiről beszél – Súgom az egyik mellettem állónak, de úgy hogy ezt a srác is hallja. - Nem, én nem szoktam boltokban párbajozni, de ne aggódj majd a kórházban elbeszélgetnek veled erről azok a kedves fehér ruhás nénin, akiket nővéreknek neveznek. Csak nyugodj meg szépen, és megkeressük a legközelebbi kórházat – Mondom neki lassan, mosolyogva és jól artikulálva. Aztán jön azzal, hogy szavaljak verset, ódát vagy szonettet. Erre az arcom komoly lett. - Ez a hely lenni bolt – Lassan, szavanként jól kihangsúlyozva mondom neki a szavakat – A boltban az emberek vásárolnak nem énekelnek, tehát ha megbocsátasz most nem énekelnék neked semmit – Válaszolok kedvesen, ami természetesen csak a gúny álcája. A griffendéles- mardekáros témánál az elégedett mosoly ismét megjelenik az arcomon. - Igen, vannak békéért küzdő diákok. Van is itt egy ebben a boltban: én. Aki ismer tudja, hogy az egyik legjobb barátom griffendéles. Csak, mert engem nem érdekelnek a házak közötti ellentétek nem úgy, mint egyeseket, akiknek talán pont az a szándékuk, hogy a rivalizálást fenntartsák – Az egyeseknél egy jelentőségteles pillantást vetek rá. Ez pedig tényleg igaz volt, legalábbis az a része, hogy az egyik legjobb barátom az ő házába jár. Igaz, hogy Barbival a Roxfort előttről ismerjük egymást, amikor még nem voltunk házakba beosztva, de ez a tény akkor is azt a tényt erősíti, hogy ebben a veszekedésben én vagyok a jó, ő pedig a rossz. Viszont ennyi nekem még nem volt elég. Itt az ideje, hogy a „közönség” megkapja a megérdemelt finálét. A gúnyos mosolyt letörlöm az arcomról, majd a fiú felé nyújtom a bal kezemet. - Tudod mit? Hajlandó vagyok megbocsátani. Hiszen a béke a legfontosabb nem igaz? – A hirtelen hangnemváltás talán kissé megzavart mindenkit, de pont ez volt a célom. Most már csak az a kérdés, hogy mit reagál erre az ismeretlen nevű, griffendéles srác. Itt az ideje, hogy véget vessek ennek. Ráadásul, mivel én javasoltam először a békét, ezért engem könyvelnek el a nemes lelkű mardekárosnak, aki hajlandó megbocsátani egy bűnös griffendéles hibáit és sértéseit. Bárhogy is lesz, nem kétséges, hogy én győzök.
|