Leverton Hale
*Sohse gondoltam arra, hogy protekciót, kivételezést érdemlek azért, ami lettem. Eleve több vagyok, mint mások, a vérem és a neveltetésem jogán tudom, hogy járnak nekem némely kiváltságok, és bárki is háborgott ezen, könnyedén leráztam éretlen gondolatiságát azzal, hogy próbáljon meg úgy teljesíteni, ahogy én teszek. Próbáljon meg csak fele annyira jó varázsló lenni, mint én, akinek a varázslat a vérében van, az életének minden percében, az elsőtől kezdve egészen a majdani utolsóig.
Képtelenség, hiszen látom, akármennyire is jó varázsló egy félvér vagy egy sárvérű, az erő nem minden. Mágikus kultúrára is szükség van ahhoz, hogy valaki igazán értse az erejét és a hatalmát, hogy élni tudjon vele, ez pedig nem megy. Nagyon nem. Sőt, egyre kevésbé. De nem az ügyem, legalábbis egyelőre nem.
Azért azonban, hogy megbélyegeztek nem gondolom, hogy külön elbírálás járna, így a hátrányos megkülönböztetést sem tűröm. Jelenleg azonban úgy fest a dolog, hogy le kell süllyednem oda, hogy én kérek tanulmányi segítséget, amikor bárki tőlem kérhetne. Dühítenek a kimaradások, de nem sokat tehetek ellene, az óra zajlik, akár ott vagyok, akár nem.
Így volt ez a legutóbbi átváltoztatástanon is. Nem voltam jelen, és nem is akarok arra gondolni, hogy mit csináltam. Tudom, hogy Draco sem volt ott, vele amúgy se nagyon találkoztam az inferusos kalandunk óta. Valahogy rányomta a bélyegét a kedélyünkre az ott történtek, mintha átkot hordoznánk mi ketten.
Más a mardekárból szóba se jöhet, unom már így is a „népszerűséget”, még szerencse, hogy éppen az évfolyamunkban van a tökéletesen semleges alany, akinek nincs oka vagy talán mersze visszautasítani, noha a griffendélbe jár, elég intelligens ahhoz, hogy használható jegyzetet szolgáltasson, és nem egy oktondi Hugrabugos. Kissé szégyellem, hogy egy Griffendéles, de a Hollóhát toronyban történtek óta elveszítettem a bizalmam a Hollóhát észelvűségében és intelligenciájában. Mondhatni, végérvényesen kiábrándultam abból, hogy őket akár csak megközelítőleg magammal egyenrangúnak tekintsem.*
- Pontos-*csodálkoztam rá Hale-re, amikor megérkezett a terem elé, ahova be is nyitottam rögtön, a táskámból jegyzetet és pennát készítve elő. Tudom, hogy meddő remény, hogy nem tanultak új pálcamozdulatot, elvégre mi másról szólna a hetedik év, mint az új, hasznos pálcamozdulatokról, de azért nem szeretném éppen tőle ellesni a helyes tartás fortélyait. Mindennek van határa.*