Hermione Granger rr.
Eltávozott karakter

Jutalmak: +42
Származás: Mugli születésű
Ház: Griffendél
Évfolyam: Nyolcadik
Családi állapot: Bonyolult
Legjobb barát: Harry Potter & Ronald Weasley
Kviddics poszt: Nem játszik
Pálca: Szőlőtő, sárkányszívizomhúr maggal
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2013. 10. 15. - 14:31:59 » |
+5
|
Csurom vizesen, ám ajkaimon büszke fél mosollyal lépek be újra Hisztis Myrtle mosdójába. Elégedetten paskolom meg a vállamra akasztott „mindent elnyelő női táskát”, ahová a frissen szerzett baziliszkusz fogakat is süllyesztettem. Egy pillanatra talán még úgy is érzem, ez az én szerencsenapom, és ez bizony rendesen ránk is fért. Eddig minden a terv szerint alakult: lejutottunk az óriási „őshüllő” teteméhez és megsemmisítettük a kupát. Bizarr élmény volt bokáig süllyedni a csatorna nyálkás üledékében, átevickélni a párás-sikamlós alagutakon. Azt hiszem mindenki, aki egyszer már járt itt, azt gondolja, hogy ez volt az utolsó alkalom, és végképp hátat fordít a sötétség eme groteszk szentélyének. Én is ebben reménykedtem, miközben kifelé haladtam a meghatározhatatlan hordaléktól szennyes járatokon. Meg persze abban, hogy nem értem hozzá véletlenül se a penésszel borított falakhoz. Soha többé, ha az életem múlna rajta se jönnék le ide még egyszer! Ron felé fordulok, s már épp a kezemet nyújtanám, hogy diadalittasan egymásba karolva masírozhassunk vissza Harry-hez, amikor a föld hangos döndüléssel remeg meg alattunk. Szemeim elkerekednek, arcomon már nyoma sincs az iménti derűs jókedvnek. Érzem, ahogy a plafonról a vakolat a hajamba hullik, majd a felszálló por utat tör orromon és résnyire nyitott ajkaimon át mellkasomba. - Mi a… - nyögöm, bár képtelen vagyok szavakba önteni a fejemben cikázó gondolatokat. Odakintről meghatározhatatlan morajlás, sikolyok és döndülések zaja szűrődik be. A trappoló léptek az ajtó előtt, a kiáltozások arra engedtek következtetni, hogy valami nagy baj történhetett. A védelem megtört, a „fal” leomlott. Látnom se kellett, s gyomromban máris a kétségbeesés kelt birokra a páni félelemmel. Bármit is tesz vagy mond, azzal a kezemmel, amit eddig barátságosan nyújtottam felé, most sebtében Ron karja után kapok. Igyekszek fogást találni rajta: hogy a kezét, vagy a csuklóját sikerül –e megragadnom, esetleg egyiket sem, lényegtelen. Már fordulok is, és próbálom magam után vonszolni barátomat, remélve, hogy sikerült túltennie magát első döbbenetén. Meg kell találnunk Harry-t! Ez az első gondolatom. Tudat alatt persze tisztában vagyok vele, hogy egy seregnyi ismerős és barát veszi körül. Még talán az is felmerül bennem, hogy nagyfiú és tud magára vigyázni. Ám az ösztöneim mégis azt súgják: baj van, siess. A bakancsom cuppog a szenny-létől, ruháim kellemetlenül tapadnak tagjaimhoz. Hideg, szinte már nyálkás-nyúlós érzés, ahogy minden egyes lépésnél csúszkál, mozog a bőrömön. Fázom, pedig már május van. Zihálva veszem a levegőt, ajkaim remegnek, miközben arcomon vékony csíkokban folydogál a vakolattal kevert lónyál. A folyosó bal oldalát szegélyező ablakokon át csak az oda-vissza repkedő átkok villódzását látni, ám néhol a fáklyafény irtózatos szörnyetegek tömegére vetül. Remélem, hogy Ron nem vette észre azt a hatalmas akromantulát. A szemem sarkából még azt is látom, ahogy az egyik ilyen lény csapásra emeli borzalmas mancsát, majd ugyanazzal a lendülettel előre is dől, összerogy a hátába csapódó átkok súlya alatt. Szinte fel se fogom: mik ezek és honnan a fenéből jöhettek elő? A következő kanyar után belerohanok az egyik diáktársam hátába. Hirtelen ugrott elém, az egyik falfülkéből: azt se tudom, menekült-e vagy támadott. Elengedve Ron-t hátratántorodok, majd oldalra billenve megtámaszkodok a falban, nehogy a végén még seggre is üljek. Így épp a fejem felett repül el egy átok, amiért azt hiszem nagyon-nagyon hálás lehetek az őrangyalomnak. A pálcám után nyúlok, s a Stupor-t már csak úgy „in medias res”, visszakézből lövöm támadóm irányába. Közben gondolatban erősen rimánkodok, hogy a varázslat célba is érjen, és ha már a lépcsőnek háttal áll, hosszú útja legyen lefelé, jó pár fordulóval. A lelkem is majd kiszakadt a nagy rohanásban. Zihálva dőlök előre, kezeimmel a térdemre támaszkodok. Hörögve-krákogva próbálom felköhögni a korábban belélegzett vakolatot. Aztán eszembe jut az, amit jóval korábban meg kellett volna tennünk… - Ron, a térkép! Nézd meg, hol van Harry! – nyögöm ki kertelés nélkül, majd ha megtaláltuk, a jelzett irányba folytatom utamat. Igyekszem figyelni, hogy Ron tartani tudja velem a lépést. Na, nem mintha nem én fújtatnék úgy, mint egy túlhajtott harci mén. Le a lépcsőn, végig a folyosón, aztán újra csak a lépcsők. A Nagyterembe vezető folyosón borzalmas látvány fogad. Beomlott falak, földön heverő alakok, és az égett hússal keveredet mocsári bűz mellbe vág, szinte már sokkol. A védők elkeseredett kiáltásai fájdalmasan hasítanak fülembe, s az út rajtuk át és az őket ostromló halálfalókon keresztül vezet. Igyekszek fedezéket találni, s amennyire lehetséges, onnan segíteni a Rend tagjait. Van egy olyan rossz érzésem, hogy innen nem jutunk sehová. Tekintetem a beomlott falakat pásztázza. A tátongó résen át egyenesen az udvarra látni. Odakint meglepően nyugodt a terep, nem látok senkit, aki utunkat állhatná. - Erre! – intek Ron-nak, majd átkúszok az átkok ütötte résen. Gyorsan távolodok a lyuktól a fal mentén. Nyakamat behúzva szaladok a kert fái és bokrai között. Pár ág megkapaszkodik a ruhámban, beletép a hajamba, de most ez sem érdekel. Először szeretnék minél távolabb kerülni ezektől a vérengző állatoktól. Már látom az üvegházakat, az udvar kihalt, továbbra is csöndesnek tűnik. Lihegve állok meg, s fordulok Ron felé, hogy elkérhessem a térképet. Már épp megszólalnék, ám a szemem sarkából látom, hogy mozog valami pár méternyire a fák között. Az úton jön valaki… vagyis inkább valakik! Fekete ruhák, az egyik alacsonyabb, nőiesebb alkat, a másik hórihorgas, rikítóan világos hajjal. Ezt láttam meg először is, ahogy a hold fénye rávetült. És mintha lenne egy harmadik is… A nyakamat nyújtogatom, aztán végre világosság gyúl az elmémben. Lucius! Csak pár pillanat volt az egész, a rémület mégis úgy önt el, mintha egy pohárka kaparós Lángnyelv Whiskyt ittam volna. Ujjaimat Ron szájára tapasztom, majd szabad kezemmel megragadom a karját, és lerántom a közeli bokorba. Nagyon-nagyon remélem, hogy ezek az utolsó aljas hiénák nem láttak meg minket. - Az úton jönnek… - suttogom, s fejemmel az illetékes halálfalók irányába intek – Ketten vagy talán hárman vannak. Mi legyen?
|